Kuay Teow Gai (Kipnoedelsoep) ก๋วยเตี๋ยว ไก่ behoort tot de standaard van dagelijkse gerechten in Thailand. Het is dan ook een fantastische lichte maaltijd of middagsnack. Het geheim van dit gerecht zit hem in de soep. De kip en uien worden gekookt tot ze zacht zijn, waardoor er een smaakvolle aromatische kippenbouillon ontstaat.

De noedels worden op dezelfde manier bereid als andere noedelsoorten, met een noedelbox. Ze worden in een klein mandje gegooid en een paar seconden in kokend water ondergedompeld tot ze gaar zijn.

Deze overheerlijke combinatie van noedels en soep met kip maak je af met wat chilivlokken en geroosterde knoflook.

Genieten maar!


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 4 votes.
Please wait...

1 reactie op “Geheimen van de Thaise keuken: Kuay Teow Gai (kip noedelsoep)”

  1. Zwarte jef zegt op

    Een heerlijke soep. Voor mij bijna dagelijks. Een licht middagmaalik hou er echt wel van. Soms met kip of doms met varkensvlees…hmmmmm


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website