Vandaag aandacht weer eens aandacht voor een typisch straatgerecht met een niet echt Thaise naam: Khanom Tokio. Deze snack bestaat in een zoeten en hartige variant. Het is een dunne platte pannenkoek gevuld met zoete banketbakkersroom. Sommige hebben een hartige vulling, zoals varkensvlees of worst. Hoewel de naam van deze snack een Japanse oorsprong suggereert, is dit in werkelijkheid een Thaise uitvinding. 

Khanom Tokio (ขนม โตเกียว) wordt verondersteld voor het eerst te zijn verkocht in 1967 in een Japans warenhuis in Bangkok, genaamd Thai-Daimaru. Een andere verklaring voor de herkomst is, dat de snack de Thaise variant is op de Japanse dorayaki.

Het beslag van dit gerecht is gemaakt van ei, tarwemeel, suiker, verse melk en bakpoeder. De vullingen zijn meestal zoet: vanillecrème, taro, pandanroom, verschillende soorten fruitjams, geraspte kokos, cacaopoeder, etc. Soms zijn de vullingen een beetje hartig, maar altijd gemengd met iets zoets. Kwarteleitjes of kleine worstjes worden ook als vulling gebruikt.

Bekijk hier de video:

Rating: 4.14/5. From 7 votes.
Please wait...

1 reactie op “Geheimen van de Thaise keuken: Khanom Tokio (pannenkoek met zoete banketbakkersroom)”

  1. Caspar zegt op

    Ja die ken ik die Thai Pancake bij mij in straat komt af en toe een aardige knul met een Saleng die maakt ze ter plaatse ik vindt ze heerlijk!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website