Natuurlijk kennen wij allemaal wel Tom Yum Goong, Phat Kaphrao, Pad Thai en Som Tam, maar de Thaise keuken kent meer gerechten die jouw smaakpapillen in opperste staat van verrukking zullen brengen. Veel van deze gerechten zijn te vinden in de regio’s. Een voorbeeld van een heerlijk gerecht is Hoy Lai Prik Pao หอย ลาย พริก เผา

Wanneer je op een markt in Bangkok loopt en je ruikt een vleugje zoete basilicum, dan is het gerecht Hoy lai prik pao, niet ver weg. Deze heerlijkheid uit de zee bestaat uit kleine schelpen die in een wok worden geroerbakt met Prik pao. Dat is een pasta van geroosterde milde chili, sjalotten, knoflook, tamarinde en kokossuiker. Vlak voor het serveren wordt er zoete basilicum aan toegevoegd.

Hoy Lai Prik Pao kan gemakkelijk zelf maken en is snel klaar. Het smaakt licht kruidig, is aan de zoete kant en streelt je tong. Wellicht zul je ervaren dat je nog nooit zoiets lekkers uit de zee, hebt gegeten!


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

1 reactie op “Geheimen van de Thaise keuken: Hoy Lai Prik Pao (roerbakken schelpjes met chili en zoete basilicum)”

  1. Leo Th. zegt op

    Ja, één van mijn favoriete gerechten. Maar het zijn natuurlijk geen mosselen maar venusschelpen of de Italiaanse naam vongoles.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website