![Thailandblog.nl](https://www.thailandblog.nl/wp-content/themes/thailand/images/photo-thailandblog.jpg)
Welkom op Thailandblog.nl
Thailandblog is met 275.000 bezoeken per maand de grootste Thailand-community in Nederland en België.
Schrijf je in voor onze gratis e-mail nieuwsbrief en blijf op de hoogte!
Nieuwsbrief
Taalinstelling
Koers Thai Baht
Sponsor
Laatste reacties
- Bert: Wij wonen in een moo baan, dus onze tuin is niet zo groot, zo ± 320 m2. Groot genoeg dus voor een mangoboom. Iedere jaar zat ie
- Henk: De planten van drakenfruit zijn relatief klein. Het lijkt mij dat je er een soort visnet over kan hangen wat de eekhoorns tegenho
- Boonya: Dank je voor je schrijven, ik word er alleen weinig wijs van ook door de afkortingen met puntjes in je schrijven. Moet je nu wel
- lung addie: Beste Jos, ge eens even googelen en je zal verschillende mileuvriendelijke SFSCHIKKINGSMIDDELEN tegen eekhoorns vinden. Er zijn v
- Lung addie: Betreffende de online 90d melding met nieuw paspoort: je ken het eenvoudig zien of je al dan niet naar immigratie moet. In de uit
- KhunTak: ik weet niet of je iets met deze tip kunt, maar wij gebruiken hier kleine en stevige papieren zakken. Je hebt ze in verschillende
- Tom: Aansluitend op dit thema, waar kunnen we hier ONLINE de olympische spelen volgen? Ik ben een grote fan en zou graag wat sporten m
- Al: Niet om u te ontmoedigen maar hier is een video waar u kunt zien hoe slim en behendig eekhoorns zijn:) Er is nog een deel 2 en 3
- fred: Het is inderdaad allemaal heel afhankelijk van waar je zijn moet bij wie en wanneer. Ooit stelde ik in Jomtien een duidelijke vraa
- Erik Kuijpers: Hum, ik zie dat ik de verdragsartikelen door elkaar haal. Slordig.
- fred: Blijkbaar is dit al sinds 2 jaren het belangrijkste katje dat Thailand heeft te geselen. Gaan ze nu blijven palaveren over dat pla
- Sjaak S: Ik weet niet hoe jij zoekt, maar ik heb net op Google maps gekeken en vond in Chiang Mai al minstens zes Indonesische/ Maleisische
- Sjaak S: Wat? Je moet gezond eten om gezond te blijven en dat vooral pas vanaf je veertigste doen? Dat zegt een Amerikaans onderzoek? Ongel
- Sjaak S: 1970! Toen was ik pas 12 en had nog nooit van Thailand gehoord. Ik kwam er voor het eerst in 1980. Met de trein vanuit Maleisië&
- Erik Kuijpers: Eddy, dat was een zinvol rondje dat je met ons deelt! En ze weten het daar dus ook niet….. Grappig dat men twijfelt over
Sponsor
Weer in Bangkok
Menu
Dossiers
Onderwerpen
- Achtergrond
- Activiteiten
- Advertorial
- Agenda
- Belastingvraag
- Belgie vraag
- Bezienswaardigheden
- Bizar
- Boeddhisme
- Boekrecensies
- Column
- Coronacrisis
- Cultuur
- Dagboek
- Dating
- De week van
- Dossier
- Duiken
- Economie
- Een dag uit het leven van…..
- Eilanden
- Eten en drinken
- Evenementen en festivals
- Balloon Festival
- Bo Sang Umbrella Festival
- Buffalo-races
- Chiang Mai Flower Festival
- Chinees Nieuwjaar
- Full Moon Party
- Kerst
- Lotus festival – Rub Bua
- Loy Krathong
- Naga Fireballs Festival
- Oud & nieuw viering
- Phi Ta Khon
- Phuket Vegetarian Festival
- Rocket festival – Bun Bang Fai
- Songkran – Thais nieuwjaar
- Ubon Ratchathani Candle Festival
- Vuurwerk festival Pattaya
- Expats en pensionado
- AOW
- Autoverzekering
- Bankzaken
- Belasting Nederland
- Belasting Thailand
- Belgische ambassade
- Belgische belastingdienst
- Bewijs van leven
- DigiD
- Emigreren
- Huis huren
- Huis kopen
- In memoriam
- Inkomensverklaring
- Koningsdag
- Kosten van levensonderhoud
- Nederlandse ambassade
- Nederlandse overheid
- Nederlandse Vereniging
- Nieuws
- Overlijden
- Paspoort
- Pensioen
- Rijbewijs
- Uitkeringen
- Verkiezingen
- Verzekeringen algemeen
- Visa
- Werken
- Ziekenhuis
- Zorgverzekering
- Flora en fauna
- Foto van de week
- Gadgets
- Geld en financiën
- Geschiedenis
- Gezondheid
- Goede doelen
- Hotels
- Huizen kijken
- Isaan
- Khun Peter
- Koh Mook
- Koning Bhumibol
- Leven in Thailand
- Lezersinzending
- Lezersoproep
- Lezerstips
- Lezersvraag
- Maatschappij
- Martkplaats
- Medisch toerisme
- Milieu
- Nachtleven
- Nieuws uit Nederland en Belgie
- Nieuws uit Thailand
- Ondernemers en bedrijven
- Onderwijs
- Onderzoek
- Ontdek Thailand
- Opinie
- Opmerkelijk
- Oproepen
- Overstromingen 2011
- Overstromingen 2012
- Overstromingen 2013
- Overstromingen 2014
- Overwinteren
- Politiek
- Poll
- Reisverhalen
- Reizen
- Relaties
- Shoppen
- Social media
- Spa & wellness
- Sport
- Steden
- Stelling van de week
- Stranden
- Taal
- Te koop
- TEV-procedure
- Thailand algemeen
- Thailand met kinderen
- Thailand tips
- Thaise massage
- Toerisme
- Uitgaan
- Valuta – Thaise Baht
- Van de redactie
- Vastgoed
- Verkeer en vervoer
- Visum Kort Verblijf
- Visum lang verblijf
- Visumvraag
- Vliegtickets
- Vraag van de week
- Weer en klimaat
Sponsor
Disclaimer vertalingen
Thailandblog maakt gebruik van automatische vertalingen in meerdere talen. Gebruik van vertaalde informatie is op eigen risico. Wij zijn niet verantwoordelijk voor fouten in de vertalingen.
Lees hier onze volledige disclaimer.
Auteursrechten
© Copyright Thailandblog 2024. Alle rechten voorbehouden. Tenzij anders vermeld, berusten alle rechten op informatie (tekst, beeld, geluid, video, etc.) die u op deze site aantreft bij Thailandblog.nl en haar auteurs (bloggers).
Gehele of gedeeltelijke overname, plaatsing op andere sites, verveelvoudiging op welke andere manier dan ook en/of commercieel gebruik van deze informatie is niet toegestaan, tenzij hiervoor uitdrukkelijk schriftelijke toestemming is verleend door Thailandblog.
Het linken en verwijzen naar de pagina’s op deze website is wel toegestaan.
Home » Eten en drinken » Cha Mongkut (dessert van meel, kokosmelk en suiker)
Cha Mongkut (dessert van meel, kokosmelk en suiker)
Geplaatst in Eten en drinken, Thaise recepten
Tags: Cha Mongkut, Dessert, Thaise keuken
Dit keer een beroemd dessert: Cha Mongkut (จ่ามงกุฎ), dat is de naam van een van de negen traditionele Thaise desserts.
Het is vergelijkbaar met het Filipijnse kalamae en is gemaakt van meel van rijst en bonen gemengd met kokosmelk en suiker totdat het plakkerig wordt. Daarna wordt de zoete lekkernij meestal bestrooid met gehakte geroosterde pinda’s of gevuld met meloenzaadjes (het oude traditionele recept gebruikt stukjes gebakken bloem die zo klein zijn als rijstkorrels, maar dat kost veel tijd om te bereiden).
Traditioneel worden ze in hapklare stukjes gesneden en omwikkeld met bananenblad. Bovendien worden de aromatische geuren van het dessert gegeven door verse bloemen zoals Kesidang, Ylang-Ylang, Damastroos en Jasmijn met gekookt water, dat wordt gebruikt om kokosmelk te persen. Cha mongkut is gemakkelijk te bewaren en hoeft niet in de koelkast te worden bewaard.
Cha mongkut wordt al genoemd in The Verse of Foods and Desserts door de Siamese koning Rama II. Het originele recept van cha mongkut komt van Sri Suriyendra, de ‘Queen Consort of the King’. Cha mongkut wordt vaak gebruikt bij de viering van een baanpromotie en bij huwelijksceremonies.
Er zijn geen reacties mogelijk.