Thailand: Creatief met doughnut

Door Redactie
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: ,
21 maart 2011

Sommigen beschouwen Thailand als seksparadijs, anderen als strandparadijs, culinair paradijs, snorkelparadijs, backpackparadijs, cultureel paradijs, enzovoort. Aan dit rijtje kan nu ook doughnutparadijs worden toegevoegd.

Ik beweer dat niet uit eigen ervaring, maar op gezag van Bangkok Post-columnist Roger Crutchley, die in tegenstelling tot ik een liefhebber van doughnuts is. Zelf doen ze me te veel denken aan autobanden (van modelletjes wel te verstaan) en aan ringwerpen. Bovendien ben ik geen zoetekauw, dus loop ik de uitstallingen met tientallen verschillende soorten doughnuts voorbij.

Crutchley schrijft dat Thailand tot ’s werelds top doughnutnaties behoort. Hij citeert een autoriteit op dit gebied die onlangs op een internationaal congres in Bangkok zei dat Thailand uiterst innovatief is bij het ontwikkelen van nieuwe doughnuts. Een redacteur van de krant was er maar wat trots op: ‘Eindelijk iets van wereldklasse om te vieren.’

Alhoewel doughnuts nog maar mondjesmaat tot het dagelijks menu van Nederlanders behoren, misschien toch een idee voor het Thais Verkeersbureau om Thailand bij onze landgenoten te promoten?

No votes yet.
Please wait...

7 reacties op “Thailand: Creatief met doughnut”

 1. Robert zegt op

  Ben zelf ook niet kapot van doughnuts, maar volgens mij is er niet zo heel veel verschil met de USA collectie. Thais zijn gek op alles met veel suiker, dus dat verkoopt hier wel. Wie was die autoriteit dan die zei dat Thailand zo innovatief is op dit gebied vraag ik me af? Misschien een interne aangelegenheid, waarbij het moederbedrijf uit de USA de Thaise subsidiary een hart onder de riem wilde steken? Amerikanen zijn gek op dat soort nietszeggende awards en conferenties.

  De Amerikaanse doughnut heeft hoogstwaarschijnlijk zijn oorsprong in de Nederlandse oliebol trouwens, via Nederlandse emigranten.

 2. Dick van der Lugt zegt op

  De ‘autoriteit’ waar Crutchley naar verwijst is Tony Pavese, chief operating officer van Dunkin’ Donuts. De desbetreffende quote luidt: ‘Thailand is a role model for innovative doughnut development. Many people are interested in what Dunkin’ Donuts Thailand has done from attractive products to store designs.’

  • Robert zegt op

   Zoals ik reeds vermoedde dan. Intern klopje op de schouder. Jammer dat al die Amerikaanse rotzooi zo gretig aftrek vind hier.

 3. Ik heb het wel eens geprobeerd. Nogal kleffe zooi. Liever de Thaise keuken…

 4. Robert zegt op

  Dikkerds op scholen, op straat en tegenwoordig zelfs in de bars. Mogen we met z’n allen Bill Heinecke voor ‘bedanken’. Voor degenen die ‘m niet kennen, google het even.

 5. Henk zegt op

  Ik vind ze dus wel lekker.
  Gevuld met gele of rode saus.
  Vind ze altijd lekker mals. Van wat ik gewend ben wanneer ik ze vroeger wel eens in NL gekocht dat ze behoorlijk hard waren.

  Geef mij de Thaise donut maar.

  Henk

 6. leo zegt op

  onvoorstelbaar dat in een land waar je zo heerlijk kunt eten met een heerlijke thaise keuken, die over de hele wereld beroemd is , dat er van die droge doughnuts gefabriceerd worden met die smerige zoete hagelslag erop,,, en dat ze nog verkocht worden ook…..bah…
  maar ja over smaak valt niet te twisten,maar laten die thais er alstublieft niet trots op wezen!!!


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website