Buffetten in Bangkok

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Eten en drinken
Tags: , ,
12 juni 2018

GolfArisa Chattasa / Shutterstock.com

Je kunt natuurlijk overal heerlijk eten in Bangkok, ook op straat. Maar het kan voorkomen dat je nu eens uitbundig en luxe wil dineren en dat doe je niet alleen, want je bent zo’n twee uur bezig als je een van de buffetten, gaat nuttigen; liefst in de avond want dan je gelijk erna naar bed.

Die buffetten bieden over het algemeen zo’n 30-40 verschillende schotels aan met bijvoordbeeld gebakken ganzenlever (arme beesten), krab, kreeft, oesters, mosselen, enorme stukken rosbief, lamsbout, sushi, gerookte of gebakken zalm, parmaham, allerlei groente-en vruchtenschotels, vele desserts, franse kazen enz. enz. in een luxe decor met hier en daar een strijkje of piano  op de achtergrond.

De toppers zijn de Dome, Sathon road en dan heb je een uitzicht over heel Bangkok en Oriental, pal aan de rivier gelegen. De prijzen zijn er ook naar zo rond de 5000 Baht. of meer. In de Dome kwam zelfs de koning wel eens eten. Maar met sandalen kom je er niet in. Ik herinner me het bizarre of beter gezegd het decadente verhaal van een vriend van mij die er met zijn Thaise vriendin wilde gaan dineren maar de toegang werd geweigerd vanwege zijn schoeisel. De (rijke) vriendin is toen onmiddellijk nieuwe schoenen voor hem gaan kopen en ze zijn er diezelfde avond uitbundig gaan dineren met een ‘happy ending’ uiteraard.

Naast het legendarische Oriental hotel is het Shangri -La hotel gelegen met op het terras pal aan de rivier een buffet van zo’n 3.000 Baht. Het is heel romantisch gelegen met uitzicht op al dat verlicht botenverkeer op de Chao Phraya-rivier. Buffetten tussen de 1.600 en 1.900 Baht zijn ook fantastisch en je vraagt je af bij het eten wat dat nog kan overtreffen.

John And Penny / Shutterstock.com

De Erawan aan Ratchadamri road op dat beroemde kruispunt is een klassieker, ook de hele setting en architectuur, welke neo-klassiek is met al die enorme pilaren. Het is het beste buffet van de reeks die volgt.

De Nai Lert (Swissotel) in Whittayuu road gelegen aan een tropische tuin met zwembad en de beroemde ‘penis’ tuin. Je waant je in een duur resort ergens ver buiten Bangkok temidden van de natuur.

Dan krijgen we de Marriott op de hoek van soi 2 Sukhumvit road, ook jaarlijks gekozen als een van de beste buffetten in de stad.

Even verder langs Sukhumvit tussen soi 4 en 6 is de Landmark gelegen met ook een uitgebreid buffet en hun specialiteit vergeleken met de andere buffetten is de talloze heerlijke desserts. Hun promotie is als je met 4 personen komt betaal je slechts voor twee; ja, echt waar, chin chin, may kohok.
In dezelfde buurt, achter de Landmark, ligt Sukhumvit Grande met een voordelig buffet, maar duidelijk minder dan de anderen.

Ik neem aan dat de lezers van dit blog ook wel eens in Nederland of Vlaanderen uit gaan eten waar je voor een eenvoudige mosselmaaltijd met friet en enkele biertjes, koffie toe ook zo’n 30 Euro kwijt bent. Als je je dat realiseert, dan zul je met nog minder spijt zo’n buffet op het eind van de avond afrekenen.

5 reacties op “Buffetten in Bangkok”

 1. van bellinghen zegt op

  Hallo.
  Het verwonderd mij een beetje dat je het zondagmiddagbuffet van de Sukhotai niet vermeld.
  Groetjes

 2. robert vereecke zegt op

  Via eatigo.com kun je bij de meeste 5-sterren hotels tot 50% korting krijgen op de buffetten en brunches. Je moet op voorhand reserveren en tijdens de daluren bvb 11.30 u of 14.30 u of s’avonds bvb om 18.00 u is er meestal een korting van 50%. Ik heb goede ervaringen bij het restaurant Feast van het Royal Orchid Sheraton Hotel waar je zowel binnen als buiten kunt eten en waar je dan een prachtig zicht hebt op de Chayo Praya rivier. Verder kan ik het buffet restaurant van het Swissotel Le Concorde in Ratchada aanbevelen waar je voor 1800 bath ++ (ca 1000 bath korting afgetrokken) een ongelooflijk uitgebreid assortiment hebt met o.m. thaise, nieuw zeelandse en franse oesters, kreeft, tiger prawns, ganzenlever, een japanse ruimte en alles dat je maar kunt inbeelden tot en met een mooi assortiment franse kazen en een prachtig dessertbuffet. Verder is de schuimwijn ‘naar believen’ in de prijs inbegrepen. De laatste keer hebben we met een klein groepje een minivan gehuurd vanuit Hua Hin om er een gastronomische belevenis van te maken. Na dit festijn wordt je dan veilig naar huis gebracht.

 3. Jan Hendriks zegt op

  Ook in Pattaya kunt u van uitstekende buffets in diverse prijsklassen genieten. Daar hoeft men echt niet voor naar Bangkok tenzij u door de lokatie van de eetgelegenheid wordt aangetrokken of door een duurder c.q luxer buffet. Kwaliteit en ambiance spelen uiteraard een grote rol. Alles heeft zijn prijs nietwaar?

  • Sven zegt op

   Heb je adresjes voor pattaya?

 4. André Korat zegt op

  Als je in de buurt van Nakhon Ratchasima bent kan je op woensdag middag en vrijdag heerlijk genieten in hotel Kantary van een Internationaal buffet de prijs is 350 Baht / persoon en vrijdag, het diner is 18.00 – 22.00 uur. De prijs is 490 Baht / persoon.
  https://www.wongnai.com/articles/the-orchard-restaurant-kantary-hotel-korat


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website