Gisteren is ‘the Best Thai 2017’ campagne, powered by Singha Beer gestart. Thaise restaurants in Nederland en België strijden voor de titel van ‘het beste Thaise restaurant van Nederland of België’.

Restaurantbezoekers kunnen een stem op hun favoriete Thaise restaurant uitbrengen via de speciale websites www.thebestthai.nl en www.thebestthai.be. Allereerst zullen de restauranteigenaars dus strijden om de stem van het publiek, maar met de meeste stemmen ben je niet direct the Best Thai 2017.

Inspecteurs van Gault&Millau bezoeken in januari 2018 de vijf restaurants met de meeste stemmen. De inspecteurs van Gault& Millau beoordelen de restaurants op de authenticiteit, geur, smaak, spanning en mondbeleving van de diverse Thaise gerechten en kwaliteit van service, sfeer en hygiene van de restaurants.

Naar aanleiding van het succes van the Best Thai 2016, met meer dan 250 participerende Thaise restaurants in Nederland, wordt the Best Thai dit jaar ook in België georganiseerd. In beide landen kan er gestemd worden vanaf 3 november tot en met 31 december a.s.. Elke deelnemer maakt in ieder land kans op een reis naar Thailand voor twee personen. De winnaars van deze reis worden in januari 2018 bekend gemaakt via Facebook en Instagram van Singha Beer Benelux.

Het winnende restaurant van the Best Thai Nederland alsook de winnaar van the Best Thai Belgie worden vrijdag 9 februari 2018 bekendgemaakt op de beurs ‘Azië in Antwerpen’.

Voor meer informatie ga naar www.thebesthai.nl of bezoek The Best Thai stand maandag 6 en dinsdag 7 november a.s. op de vakbeurs Gastronomie/Fine Food Professional te Utrecht.

3 reacties op “‘Het beste Thaise restaurant van Nederland of België’”

 1. Huub zegt op

  Het was zon 10 jaar geleden mijn hobby om 2 a 3 keer per maand bij een Thais restaurant te eten, maar dan steeds een andere. Zo zagen we nog eens wat van Nederland en werd de (meestal) zondag beloond. Vast recept Tom Ka of Yam, Yam Nuea, en Pad Thai. In Amsterdam en omstreken heb ik ze in ieder geval allemaal wel gezien maar ook daarbuiten een stuk of 150. Ik hield er dan ook een blog van bij maar dat food platform bestaat helaas niet meer. Wat ik er nog van heb onthouden is dat 1 favoriet noemen ondoenlijk is. Er is veel verschillend aanbod en er lijken geen vaste regels over met name kruidengebruik. Het is maar net waar de persoon achter de stoof vandaan komt en hoe die ooit heeft geleerd te koken. Wel ben ik vaak tegengekomen dat de meeste Thai buiten bv Chinatown in Amsterdam veel te Nederlands (afgezwakt) koken. Ook zijn er veel Chinezen die zich voordoen als Thai en dat is absoluut ten nadele te proeven, dit zou niet zo verkocht mogen worden. Bird zoals in het plaatje is zeker niet verkeerd en waarchijnlijk ook de bekenste, maar vaak ondoenlijk druk, rijen tot aan buiten. De snackbar ertegenover is een ware hype onder toeristen. Er zijn meer verfijnde keuzes. Over het algemeen heb ik iig altijd goed tot zeer goed gegeten bij Nederlandse Thai, indien gevraagd naar authentiek spicy bereiding. Ik durf zelfs te stellen dat bv de gemiddelde biefstuksalade in Nederland beter is dan in meeste delen van Thailand, wss door koesoort en snijwijze. Een ding is zeker: Thais eten is en blijft gewoon uniek lekker!

 2. Mark Zwarts zegt op

  De website klopt net als vorig jaar weer totaal niet verkeerde namen bij verkeerde restaurants, verkeerde interieur foto’s bij verschillende restaurants en de beste ontbreken op de site. Vorig jaar werd er ook heel veel gerommeld met valse stemmen. Jammer dat het niet serieuzer wordt aangepakt.
  En de top drie van vorig jaar was ook echt een totale aanfluiting. Hopelijk herziet men alles nog.

  • Rob Phitsanulok zegt op

   Daar ben ik het best wel mee eens.De organisatie is op zn minst amateuristisch te noemen.
   Zelf zijn we vorig jaar 4e geworden.Dit jaar zijn we weer uitgenodigd om mee te doen,maar gaan dat zeker niet doen. Er komt bij de beste 5 restaurants anoniem bezoek, op zich goed,in januari. Wij zijn in januari altijd dicht en naar Thailand en hebben dit aangegeven. Hun voorstel was……..om in januari een week open te gaan zodat ze anoniem langs konden komen????Ik heb maar gezegd dat het een leuk idee was en dat we met al het personeel dan terug zouden reizen………voor een week.
   Ook heb ik vriendelijk gevraagd of de als personeel bij singha in de ochtend reeds begonnen te drinken……..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website