Acht unieke eetgelegenheden in Bangkok

Door Redactie
Geplaatst in Eten en drinken, Thailand tips
Tags: ,
7 september 2015

Op zoek naar een bijzondere eetgelegenheid in Bangkok? Van intieme huiskamer tot boerderij-restaurant. Ook voor poezen- en natuurliefhebbers.

1. Nang Gin Kui oftewel Private Dining

Dit is het geesteskind van een Australische architect en ontwerper en diens Thaise echtgenote Goy. In december 2011 openden ze een huiskamerrestaurant in hun appartement op de 14de verdieping van een flatgebouw met uitzicht op de Chao Praya. Vrienden en vreemden zijn welkom om te genieten van een 7-gangenmenu van Goy. Tel. 085-904-6996, facebook.com/nang.gin.kui

2. Bankampu Tropical Cafe

Een eetgelegenheid, gevestigd temidden van bomen, planten en heesters. Niet een paar armoedige bloempotten, maar 4 rai volgestouwd met exotische en zeldzame planten. De vers gezette koffie kost 70 à 90 baht, dus dat kan bruin wel trekken, evenals thee, salades (125 bht) en spaghetti (125 bht). Bankampu is een initiatief van de nu 70-jarige Surath Vanno, een man met groene vingers. Tel. 02-946-7223; 02-946-6016.

3. Chico Interior Products & Cafe

Het geesteskind van een Japanse binnenhuisarchitecte. In het café lopen tien poezen rond, dus poezenliefhebbers moeten zich er thuis voelen. Aanraken mag. Het menu biedt dranken, desserts, milkshakes en lichte lunchmaaltijden. Tel. 02-258-6557, www.chico.co.th.

4 + 5. The Bloc

The bloc is een wijkwinkelcentrum in Thon Buri waar alle winkels de vorm van een zeecontainer hebben, herbergt twee eetgelegenheden: Think Cafe en Tree Box Restaurant. Architect en eigenaar Apichart Wongkitikamjohn verklaart de afwijkende architectuur met ´Ik vind het leuk om dingen te maken die mensen het minst verwachten´. The Bloc, Ratchaphruek Road, geen telefoonnummer, facebook.com/treeboxthailand.

6. Dek Liang Kae Farm & Restaurant

Dit is evenals de volgende twee eetgelegenheden een boerderij-restaurant met schapen, kippen, eenden en konijnen. Er zijn karaokeruimtes en je kunt er speelgoeddieren kopen. Evenals in Sheep Village (nummer 7) wordt de Thaise keuken geserveerd met als specialiteit Hong Kong-style stewed beef en Spicy yen ta fo. Tel. 083-888-8765, facebook.com/dekliangkae.

7. Sheep Village in Thon Buri

Biedt je een soortgelijke ervaring als de vorige met als bonus uitzicht op de rivier. Er zijn vijf karaokeruimtes, een souvenirwinkel en veel stoelen om buiten te zitten. De menagerie is iets bescheidener dan nummer 6. Tel. 085-777-5544, facebook.com/sheepvillage2012.

8. Alpaca View

Dit de grootste van de drie boerderij-restaurants en telt ook de meeste dieren: eenden, konijnen, vogels, varkens, schapen, paarden, koeien en alpaca uit Australië. Je kunt er zowel binnen als buiten eten. Keuken voornamelijk Thais. Een ideale plaats voor gezinnen met kinderen die niet kunnen stilzitten. Tel. 081-406-6400, 081-884-1443, facebook.com/alpacaview.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Acht unieke eetgelegenheden in Bangkok”

 1. Koen Olie zegt op

  Dank je wel, daar zaten een paar bij die ik niet kende.

 2. John Chiang rai zegt op

  De volgende keer als we weer in Bangkok zijn,gaan we zeker gebruik maken van deze informatie. Jaren geleden heb ik per toeval een restaurant ontdekt met de naam,, Once upon a time” gevestigd in Pratunam Bangkok,waarvan de eigenaar van oorsprong uit Chiangmai komt. Het heeft een prachtige tuin,en het geheel verzet je terug in de tijd voor honderd jaar. Het restaurant zelf is gevestigd in een huis dat qua Interieur,en oude foto’s het oude Thailand perfect weer geven. Voor iemand die gezellig en romantisch genieten wil,van een erg goede Thaikeuken,is dit een echte aanrader. Naar dat wij hier de eerste keer geweest zijn,bezoek ik regelmatig,met familie en kennissen dit restaurant,die net als wij tot de zelfde goede mening gekomen zijn. De beste manier om dit restaurant te bereiken is,om een taxi te nemen naar Panthip Plaza(warenhuis) aan de Petchaburi road,en vandaar uit over de voetgangersbrug,om aan de andere straatzijde in de soi 17 te komen. Als je de soi 17 binnenkomt,kom je nooit op het Idee,dat ca 150m rechts,dit mooie restaurant te vinden is.
  ,,Once Upon A Time restaurant”
  Petchaburi 17. Pratunam Bangkok.
  Tel.02-2528629.(reserveren)

 3. Folkert Mulder zegt op

  Ik weet dat Henk Savelberg een restaurant geopend heeft in Bangkok aan de Wireless Road, Lumpini
  Pathumwan, Bangkok 10330.
  Echt de moeite waard om een keer te dineren of te lunchen.
  Is dit het restaurant die jullie bedoelen of opent hij binnenkort een ander restaurant.

 4. Gerit Tienkamp zegt op

  https://www.facebook.com/Kumpleto.Restaurant.Karaoke
  Coffee Shop / Guest House / Restaurant in Sathon Bangkok
  Charung Krung Road – Soi 67
  Thais / Filepijns / Europees restaurant.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website