Het pontje naar Phuket

Door Gringo
Geplaatst in Eilanden, Phuket
Tags: ,
18 januari 2022

Als u met eigen vervoer of met de bus naar Phuket gaat, komt u over een brug, dat Phuket verbindt met het vasteland van de provincie Phnang Nga, want Phuket is namelijk een eiland. Het is de Thepkasattri Bridge van 700 meter, waarover wegnummer 402 loopt, dat in 2011 werd voltooid. Daarnaast ligt de oude brug, Saphan Sarasin, dat de eerste vaste verbinding ooit was, gebouwd in 1967. Tot aan de bouw van die brug.

Phuket Gazette plaatste een prachtige foto uit 1955 waarop het pontje te zien is, dat tot aan de bouw van die eerste brug de verbinding van Phuket met het vasteland onderhield. De pontveer lijkt volgens mij veel op de pontjes, die in Nederland dienstdoen, zoals over het IJ in Amsterdam. Er is weinig bekend over dat pontje, niet over het vaartuig zelf en evenmin hoe de overtocht georganiseerd werd.

Phuket Gazette vroeg zich in een bijschrift af of er liefhebbers van de historie van Phuket zijn, die er meer over kunnen vertellen. Ik heb zelf natuurlijk even gezocht op internet, maar helaas ook geen bijzonderheden over die toch historische veerpont kunnen vinden.

Als er bloglezers zijn, die er meer over weten, wordt hun reactie zeer op prijs gesteld.


» Laat een reactie achter


Rating: 3.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website