Wai Chaek Beach

Koh Chang, het olifanteneiland, is voor veel bezoekers het favoriete eiland in Thailand, vooral door de natuurlijke attracties zoals tal van watervallen, berglandschappen tot 700 meter en afgezonderde stranden, bereikbaar via binnenweggetjes.

Een bijzonder strand is Hat Wai Chaek, want het is het enige strand op het eiland, dat niet is ontwikkeld voor toerisme. De weg naar dit strand is niet geschikt voor motoren en dus alleen toegankelijk na een trektocht door de jungle via een route, dat oorspronkelijk bedoeld was voor wegenbouw.

Ringweg van Koh Chang

Het gebrek aan een ringweg rondom het eiland heeft er toe bijgedragen, dat de natuur in het zuidoostelijk deel van Koh Chang ongerept is gebleven Het gebied rondom Salak Phet Bat is prachtig.

Die ringweg was wel gepland en een deel daarvan zou een verbinding hebben gemaakt tussen twee zuidelijke baaien, namelijk Ao Salek Phet in het oosten en Ao Bang Bao in het westen. Als die weg zou zijn voltooid zou meer verkeer naar het gebied mogelijk zijn geweest, dat zou leiden tot een goede (toeristische) ontwikkeling. Maar door gebrek aan geld is die weg, en ook de weg naar Hat Wai Check, niet afgemaakt. Zonder die weg komen maar weinig toeristen naar het zuidoosten van het eiland, want die blijven liever aan de westkust waar de meeste stranden zich bevinden.

Jungletocht

De onafgemaakte weg wordt dus nauwelijks gebruikt, de afslag naar Hat Wai Chaek eindigt dan ook in bebost land. Voor de avontuurlijke toerist blijft er slechts een trektocht door de jungle via een slecht begaanbaar pad over om de kust te bereiken. Al gauw is er geen bereik meer voor mobiele telefoons en gedurende de tocht is er geen enkel teken van leven waar te nemen anders dan het geluid van vogels. Het is eigenlijk alleen geschikt voor geroutineerde trekkers, die met voldoende water, voedsel en een goed kompas op pad gaan.

Tenslotte

Op de website van Thai Island Times vond ik een uitvoerig verslag van David Luekens van zijn trektocht naar Hat Wai Chaeck, ondersteund met mooie foto’s. Dit is de link: thaiislandtimes.substack.com/p/ko-chang-trat-hiking-the-unfinished


» Laat een reactie achter


Rating: 4.67/5. From 3 votes.
Please wait...

4 reacties op “Op zoek naar Wai Chaek Beach op Koh Chang”

 1. T zegt op

  is het ook niet makkelijker te bereiken middels een bootje met kapitein te huren?

 2. Maurice zegt op

  Voor de gevorderde trekker?
  Wij zijn er toch echt met de brommer redelijk eenvoudig naar toe gereden over dat pad.

  • Joost zegt op

   Haha hetzelfde voor mij, ik had met mijn scooter het strand op kunnen rijden. Moet wel zeggen dat je redelijk scooter moet kunnen rijden. Een kompas lijkt me een beetje overdreven

 3. Hermann zegt op

  Afgelopen januari (2020) was ik voor het eerst op Koh Chang. Vooral de oostkant heeft mijn hart gestolen. Ja, ook ik ben op de scooter over het genoemde weggetje tot bij het strand geraakt. Beetje ervaring en inzicht met gemotoriseerde 2-wielers is wel nodig. Lastig stukjes, daar waar het asfalt in de regentijd was weggespoeld.

  Jammer dat die weg niet is aangelegd, of toch niet misschien? Want er is waarschijnlijk veel moois behouden gebleven aan de oostzijde van het eiland doordat de gemiddelde toerist deze trips op z’n scooter niet onderneemt.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website