Koh Thao staat wederom in de prestigieuze lijst van Tripadvisor van mooiste eilanden ter wereld. Vorig jaar stond het schildpadeiland nog op plaats 8. Ditmaal is het kleine Thaise eiland de hekkensluiter op plaats 10.

Ambergris Caye (Belize) is voor het tweede jaar op rij gekozen tot mooiste eiland van de wereld.

Koh Tao

De naam van het met palmbomen begroeide eiland Koh Tao, in de Golf van Thailand, is afgeleid van de vele zeeschildpadden die op de stranden leven. Witte zandstranden beschut door steile hellingen (waarvan sommige alleen toegankelijk zijn door auto’s met vierwielaandrijving) en de 300 dagen zon per jaar, nodigen uit tot lange middagen genieten.

Koh Tao is hard op weg de favoriete bestemming van degenen die naar Thailand komen voor sportieve doeleinden. Het eiland is erg in trek bij duikers, bergbeklimmers en wandelaars. Dankzij het ondiepe water rondom het eiland kan je er uitstekend snorkelen en genieten van duizenden vissen en eeuwenoud koraal. Ieder jaar halen rond de 7.000 internationale toeristen hier een duikbrevet. Daarmee is Koh Tao een van de meest populaire bestemmingen ter wereld om te leren duiken. Sportvissers bezoeken het eiland in toenemende mate, in de hoop om een marlijn, snapper of barracuda te vangen.

Sairee Beach is het meest populaire strand op Koh Tao. Het is tevens magische plek om adembenemende zonsondergangen te zien. Andere populaire stranden zijn Freedom Beach, Thiang Og Bay (Shark Bay), Sai Daeng Beach en Tanote Bay.

Top 10 mooiste eilanden ter wereld

De lijst van Tripadvisor voor 2014:

 1. Ambergris Caye, Belize
 2. Providenciales, Turks- en Caicoseilanden
 3. Bora Bora, Frans Polynesie
 4. Marco Island, Florida, Verenigde Staten
 5. Lewis and Harris, Buiten-Hebriden, Schotland
 6. Naxos, Griekenland
 7. Aitutaki, Cook Eilanden
 8. Nosy Be, Madagaskar
 9. Paaseiland, Chili
 10. Koh Tao, Thailand

2 reacties op “Koh Tao in top 10 mooiste eilanden ter wereld”

 1. Corina Boelhouwer zegt op

  Het klopt inderdaad het is een prachtig eiland. Helaas heb ik wel wat kanttekeningen.
  Ik ben diverse malen de zee opgeweest om te snorkelen, ben zelfs een dag op snorkeltocht geweest maar ik heb nog nooit zo weinig vissen en koraal gezien. Voor mij eerlijk gezegd teleurstellend.
  Tevens vond ik de bewoners van het eiland in vergelijking met de andere eilanden zoals Ko Phangnan en Ko Samui veel onvriendelijker. Ik ben een maand in Thailand op doortocht geweest dus heb wel enig vergelijkingsmateriaal en ben drie jaar geleden ook een maand geweest. Maar hoe dan ook Thailand blijft een heerlijk land en ik zal er zeker weer naar terug gaan.

 2. Con van Kappel zegt op

  Eens !! Het eiland is uniek en schitterend. Recent was ik er voor de 2-e keer. Heb helaas moeten constateren dat Koh Tao aan zijn eigen succes ten onder gaat. Te veel, weliswaar vriendelijk en beschaafde, toeristen die allemaal op hun scooter of trike rondcrossen. Begrijpelijk want het is de enige manier om alles van het eiland te ontdekken…maar inmiddels zo massaal dat het afbreuk doet aan het verblijf van iedereen daar. Verder zien de inwoners en niet te vergeten de investeerders hier steeds meer
  baht-tekens in hun ogen. De prijzen van accommodaties, eten en drankjes rijzen de pan uit; 120 baht voor een fles bier en 160 voor een mix is geen kattenpis ! Er wordt gebouwd bij het leven, maar de investeringen in infrastructuur zijn nagenoeg nihil. Koh Tao, heerlijk eiland, geen politie gezien en ook niet nodig….maar stervend net als de koraal.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website