Als u in het gebied Pattaya, Sattahip en Rayong verblijft, is een bezoek aan het Koh Samae San eiland de moeite waard. Koh Samae San bevindt zich op 1,4 km afstand van de kust van Ban Samae San in het district, dat u bereiken kunt met een boot vanaf de vaste wal in Ban Samae San.

Het eiland wordt geconserveerd en gecontroleerd door de Koninklijke Thaise Marine. Er worden regelmatig militaire oefeningen gehouden en bovendien verzorgt de marine er een kraamkamer voor zeeschildpadden. Voor de bezoekende toeristen dient het eiland ook als een klaslokaal, waar marinemensen u uitleg geven over de aanwezige planten, vissen en koralen.

Er zijn meerdere stranden met poederachtig wit zand, waar u kunt snorkelen in het buitengewoon heldere water, maar u kunt ook een fietstochtje maken of gewoon lekker in een ligstoel genieten van de rust en stilte op dit ongerepte eiland. Zoals gezegd, het eiland wordt door de marine gecontroleerd en dat betekent, dat er wel wat regels zijn. Zo wordt het dragen van een bikini niet op prijs gesteld.

Op het eiland kunt u niet overnachten en ook de faciliteiten zijn magertjes. Er is een geen restaurant aanwezig, maar wel een mogelijkheid om snacks en drinken te kopen.

De reacties op Tripadvisor zijn merendeels zeer positief voor een dagtrip naar dit eiland. Google Koh Samae San en u vindt toch wel een flink aantal websites, die informatie geven over dit eiland. De beste tijd trouwens om die trip te maken de winter-zomer tussen januari-april.

De eerste boot vertrekt om 9 uur ’s morgens en de laatste boot terug om 4 uur ’s middags. Ga naar een reisbureautje om de trip te regelen of bel rechtstreeks voor een reservering op de boot met TAT Pattaya op de volgende telefoonnummers 038-427-667, 038-428-750, 038-423-990

Op YouTube vindt u meerdere video’s over Koh Samae San, ik koos voor deze met Thais commentaar maar wel geeft het een goede indruk van het eiland:

1 reactie op “Dagtrip naar Koh Samae San”

  1. Frans zegt op

    In het verleden veel mooie duiktochten gemaakt vanuit Same Saen. het is een mooie omgeving die door de aanwezigheid van de marine goed behouden blijft.
    Soms dienden we bepaalde gebieden te mijden vanwege oefeningen, maar er bleef dan nog meer dan genoeg over om mooie duiken te maken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website