Dagtrip naar Koh Racha Noi vanuit Phuket

Door Gringo
Geplaatst in Koh Racha Noi
Tags: , ,
5 september 2021

Het eiland Racha Noi ligt ongeveer 20 kilometer ten zuiden van Phuket. In vergelijking met zijn grote broer Racha Yai, is Racha Noi veel kleiner, meer afgelegen en wordt minder bezocht dan Racha Yai. Het is een onbewoond eiland, dus er is geen behuizing, geen hotel of andere accommodatie en is bedekt met een dichte tropische jungle.

Koh Racha Yai

Veel mensen, die in Phuket verblijven, houden het op Racha Yai, een eiland, dat slechts 12 kilometer ten zuiden van Phuket ligt. Het is ook een populaire plaats voor toeristen, groter, beter verzorgd, met winkels, luxe resorts en veel ligplaatsen voor boten in de beschutte Bungalow Bay. Deze baai is ook een ideale duikplek voor beginnende duikers, die voor het eerst in open water komen.

Veel duik touroperators organiseren dagelijks reizen naar Racha Yai voor studenten en onervaren duikers. Met een speedboot duurt de trip vanuit Phuket vaak minder dan 20 minuten, de grotere boten hebben ongeveer 45 minuten nodig. Het nadeel is dat het eiland erg druk bezocht wordt.

Koh Racha Noi

Voor bezoekers die de drukte van Racha Yai willen ontlopen, kunnen een kilometer of tien verder naar het zuiden varen om een bezoek te brengen aan Racha Noi. Dit eiland is ideaal voor bezoekers op zoek naar een bijzondere, tropische eiland-ervaring. Dat begint al bij het naderen van het eiland als de natuurlijke schoonheid van Racha Noi in zicht komt. Het zeewater wordt steeds helderder en onthult steeds meer van een bloeiend koraalrif onder het oppervlak van het water.

Racha Noi staat bekend om zijn adembenemende riffen. Het is de thuisbasis van verschillende populaire duikplaatsen die het eiland omringen, waaronder sommige scheepswrakken die zijn veranderd in bloeiende, kunstmatige riffen. In tegenstelling tot Racha Yai zijn de duikplaatsen van Racha Noi echter veel dieper en niet geschikt voor beginners. Bovendien, omdat het eiland zich in de open zee bevindt zonder schuilplaats van moessonwinden, kan de stroom vrij sterk en onvoorspelbaar zijn.

Anderzijds maken ervaren duikers. die naar Racha Noi komen, een goede kans om bijzondere diersoorten te ontdekken, zoals walvishaaien, zeeschildpadden en manta’s. Niet-duikers kunnen genieten van de schoonheid van de koraalriffen door dicht bij de oevers van het eiland te snorkelen. Als dat ook geen optie voor de bezoeker is, dan kan men kiezen om heerlijk te ontspannen op de witte zandbank of te gaan zwemmen in de kristalheldere zee.

Ten slotte

Als u op zoek bent naar een afgelegen paradijs om weg te komen van de drukte van Phuket voor een dag, kan Racha Noi de perfecte plek zijn. De beste tijd om een trip naar Racha Noi te plannen is van november tot april of half mei, want in de moessonmaanden kan de zeer er ruw zijn en er zullen dan geen boottochten naar Racha Noi worden uitgevoerd. Kies een zonnige dag en u zult niet teleurgesteld worden.

Bron: Phuket Gazette


» Laat een reactie achter


Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website