Ko Kradan, een eiland in de Andamanse Zee in de zuidelijke provincie Trang van Thailand, is door de Britse World Beach Guide-website uitgeroepen tot het beste strand ter wereld. De aankondiging werd gedaan door regeringswoordvoerder Anucha Burapachaisri.

De World Beach Guide-website heeft ook vier andere Thaise stranden in de top 100 voor 2023 opgenomen: Railay in de provincie Krabi (9e), Freedom Beach in Phuket (18e), Laem Beach op Yao Yai Island in de provincie Phang-nga (21e) en Tanot Bay Beach op Ko Tao in Surat Thani (44e).

Anucha bedankte de particuliere en publieke sector die betrokken zijn bij de toeristische industrie, en de Thaise bevolking in het algemeen, voor hun inspanningen om het milieu van deze natuurlijke rijkdommen te beschermen.

Ko Kradan, dat deel uitmaakt van het Hat Chao Mai National Park, staat bekend om zijn prachtige poederachtige witte zandstranden. Hoewel het slechts een paar kilometer van het vasteland verwijderd is, blijft het grotendeels ongerept en wordt het beschouwd als het mooiste van de eilanden en eilandjes bij Trang. Het belangrijkste strand van het eiland, Paradise Beach, is bijzonder populair onder toeristen.

Mooiste stranden op Koh Kradan

Hier zijn enkele hoogtepunten van de stranden van Koh Kradan die toeristen zeker zullen bekoren:

  • Paradise Beach: Het meest bekende en geliefde strand van Koh Kradan, Paradise Beach, biedt een adembenemend uitzicht op het heldere turquoise water en het fijne witte zand. Dit strand is ideaal om te zonnebaden, zwemmen en snorkelen in het ondiepe water, waar je een verscheidenheid aan kleurrijke vissen en koraalriffen kunt ontdekken.
  • Sunset Beach: Gelegen aan de westkust van het eiland, is Sunset Beach de perfecte plek om te genieten van een spectaculaire zonsondergang. Het strand is rustiger dan Paradise Beach, waardoor het een uitstekende keuze is voor diegenen die op zoek zijn naar ontspanning en rust.
  • Ao Niang Beach: Dit afgelegen strand aan de zuidoostkust van Koh Kradan biedt een rustige omgeving, weg van de drukte. Het is omgeven door weelderige groene vegetatie en is ideaal voor een rustige strandwandeling of om te genieten van een picknick met een prachtig uitzicht op zee.
  • Ao Phai Beach: Gelegen aan de noordoostkust van het eiland, biedt Ao Phai Beach een mix van zand en rotsachtige kustlijn. Het is een uitstekende plek om te snorkelen en het onderwaterleven te verkennen, dankzij het ongerepte koraalrif net voor de kust.

Naast het ontspannen op de prachtige stranden, kunnen bezoekers van Koh Kradan ook genieten van activiteiten zoals kajakken, duiken en vissen.

Koh Kradan is gemakkelijk bereikbaar per boot vanaf het vasteland van Trang of de naburige eilanden zoals Koh Lanta en Koh Phi Phi. Er zijn enkele accommodatiemogelijkheden op het eiland, variërend van eenvoudige bungalows tot luxe resorts, waardoor het geschikt is voor elk budget en reisstijl.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website