Thailand is een uitstekende bestemming voor zonaanbidders en strandliefhebbers. Daarvoor staat ruim 3.200 kilometer tropische kustlijn garant. In de nieuwe e-brochure van het Thaise verkeersbureau staan de top 50 mooiste stranden en eilanden van de Andaman kust en de Golf van Thailand.

Mooiste stranden van Thailand

De mooiste stranden van Thailand vind je in het zuiden aan de Andaman kust. Adang Island Beach in Satun, Long Beach op de Phi Phi Islands en Bilae Beach op Hong Island bij Krabi zijn volgens de Thaise overheid de beste stranden van Thailand. Beide stranden hebben 5-sterren gekregen. Het is de eerste keer dat de Thaise overheid vijf sterren toekent voor ‘strandkwaliteit’. Onder de viersterren stranden vinden we Sai Kaew Beach op Samet Island bij Rayong, Hua Hin Beach en Chaweng Beach op het vakantie-eiland Koh Samui.

Strandleven

Op de meeste Thaise stranden is van alles te beleven. Je kunt er een jetski huren, duiken of snorkelen. Maar je kunt op het strand ook een ontspannen Thaise massage krijgen, desnoods inclusief een manicure of pedicure. Strandverkopers komen langs met ijs, koude drankjes, verse vruchten en verse vis.

Een kijkje onder water is zeker zo leuk. Thailand behoort immers tot de beste duikbestemmingen ter wereld, met veel koraalriffen en de bijbehorende flora en fauna. Koh Samui en omringende eilanden (Koh Tao) zijn vermeldenswaard, evenals Phuket en de Phi Phi Islands. Vanuit Phuket worden duiktochten ondernomen naar volstrekt onontdekte Birmese eilanden in de Andaman Zee. Koh Chang en omringende eilanden, tegen de grens met Cambodja, behoren tot de jongste duikaanwinsten. Maar ook in Pattaya en Hua Hin is duiken mogelijk.

Top-50 paradijselijke stranden

De nieuwe e-brochure ‘Seaside Paradise’ van de TAT biedt een overzichtelijke opsomming van de top 50 mooiste stranden en eilanden van de Andaman kust en de Golf van Thailand. De stranden zijn onderverdeeld in de volgend categorieën:

  • Natuurlijke stranden.
  • Romantische stranden.
  • Familievriendelijke stranden.
  • Kleurrijke stranden.

Bekijk hier de e-brochure met prachtige foto’s en handige informatie over de 50 mooiste stranden van Thailand

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website