Helpende hand voor getroffen bedrijfsleven

Door Redactie
Geplaatst in Economie, Overstromingen 2011
Tags:
25 oktober 2011

Met een pakket steunmaatregelen komt de regering het zwaar gedupeerde bedrijfsleven te hulp en ze hoopt daarmee ook het vertrouwen van investeerders te herstellen.

De maatregelen behelzen onder andere leningen met een verlengde aflosperiode en belastingaftrek van verliezen over een langere periode.

De Board of Investment gaat het kabinet voorstellen importheffingen op reserveonderdelen en grondstoffen te schrappen, die dienen ter vervanging van door het water beschadigde apparatuur. De BoI zal ook assisteren bij het regelen van werkvergunningen en visa voor buitenlandse experts, die bij herstelwerkzaamheden helpen. En de BoI stelt voor de bedrijfsbelasting te schrappen voor investeerders die profiteren van privileges van de BoI. Voor de beheerders van de industrieterrein heeft de BoI ook het nodige in petto.

De Federation of Thai Industries stelt voor een rehabilitatiecommissie voor de industriële sector in het leven te roepen onder voorzitterschap van de premier. Twintig regeringsdiensten zouden daarin moeten participeren. Waar de zakenwereld vooral naar benieuwd is, aldus de voorzitter van de FTI, is hoe de regering denkt verliezen door toekomstige watersnoden te verlichten. Volgens de voorzitter breekt het nieuwe regenseizoen aan, wanneer de commissie met haar werk klaar is.

www.dickvanderlugt.nl

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website