De Eastern Economic Corridor (EEC) is volop in ontwikkeling. In deze video volgt men twee belangrijke projecten, de aanleg van een High-Speed Rail die 3 luchthavens verbindt en de ontwikkeling de U-Tapao luchthaven in de provincie Rayong.

De Eastern Economic Corridor, officieel de Eastern Special Development Zone (ESDZ), is een speciale economische zone van drie provincies (Chachoengsao, Chonburi en Rayong) in het oosten van Thailand. Gezamenlijk beslaan deze provincies een oppervlakte van 13.266 km 2 (5.122 sq mi), en in 2016 hadden ze een geschatte bevolkingsdichtheid van meer dan 2,8 miljoen.

Het Eastern Seaboard Development Program (EVDB) werd geïnitieerd als onderdeel van het vijfde economische en sociale ontwikkelingsplan van Thailand (1982-1986). Het is gericht op de ontwikkeling van het gebied aan de oostkust om de industriële groei te bevorderen en de economische en bevolkingsgroei te decentraliseren. De ontwikkeling is gericht op de aanleg van havens, wegen, waterwerken en industrieparken.

Bron: NBTworld

Rating: 5.00/5. From 1 vote.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website