Melder: Dik

Geen stempel in paspoort bij binnenkomst Thailand. Als reactie op vraag 064/23:

Gedurende langere tijd werd geen stempel in je paspoort gezet bij binnenkomst in Thailand:

 • 31/7/22 binnenkomst met 2 maanden visum; geen stempel in mijn paspoort.
 • 27/11/22 binnenkomst met 2 maanden visum; geen stempel in mijn paspoort.
 • 17/3/23 binnenkomst met 2 maanden visum; dit keer wel stempel in mijn paspoort.

De reden voor het niet of wel stempelen van paspoort is mij onduidelijk. Lijkt mij niet een eenmalige fout van de dienstdoende immigration officer.


Reactie Lung addy

Ik heb overleg gepleegd met RonnyLatya en geen van ons beiden heeft daar een officiele mededeling van gevonden of zelfs gehoord. De enige mogelijkheid welke wij zien is dat het hier binnenkomsten met een ‘E-Visum’ betrof.

Ergens MOET je een binnenkomst stempel hebben. De enige mogelijkheid welke wij zien is dat de stempel op de print van het E-Visum staat i.p.v., zoals gebruikelijk, in het paspoort en ze dit ‘tijdelijk’ zo deden. Mogelijk zijn ze daar op teruggekomen en doen ze dat niet meer daar het geen normale procedure is.

Het Visum en het gebruik ervan bij aankomst horen namelijk samen. Zoals een visum normaal gezien IN het paspoort thuis hoort. Met die Corona maatregelen werden er nogal wat uitzonderingen gemaakt.

Indien er andere lezers zijn met deze ervaring, graag melding.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

7 reacties op “TB infobrief013/23: Geen stempel in paspoort door immigration bij binnenkomst”

 1. Ger-Korat zegt op

  Heb het ook wel eens gehad dat de stempeltje op mijn re-entry stempeltje werd gezet en daardoor bijna niet te vinden was. Of dat bij binnenkomsten stempeltjes op een aantal bladzijden voor de visastempel werd geplaatst tussen de andere binnenkomst stempeltjes, blijkbaar houdt men ervan om ze bij elkaar te zetten. Zou zeggen zoek even goed je paspoort door en controleer altijd na de balie van Immigration. Had ook wel eens een onduidelijkheid en kon 2 meter teruglopen en het navragen.
  Daarnaast voor degene die in Thailand wonen en vaker komen weten zo ondertussen wel dat je je de 1e werkdag bij je lokale Immigration moet melden met je TM30 formulier verklarende dat je op een adres verblijft; dan krijg je toch ook het verzoek om de stempel te laten zien van binnenkomst of dien je er een kopie van te maken.

  • koos zegt op

   niet in elke provincie hoef je je eigen te melden.
   ik woon al 20 jaar in Udon en ga altijd 90 dagen na binnenkomst Thailand.
   laatste keer was 16 dec 2022 en eerste melding dus 10 maart gedaan.
   geen enkele opmerking.

   • RonnyLatYa zegt op

    Hoeft bij de meeste immigratiekantoren ook niet als je terugkeert met een re-entry en op hetzelfde adres verblijft.
    Niet zo speciaal dus.

 2. Luit van der Linde zegt op

  Ik heb bij binnenkomst op 28-09-2022, dus tussen beide voorgenoemde data, wel gewoon keurig een stempel gekregen met vermelding TR van toeristenvisum en vluchtnummer. Dit ook met een 60 dagen E-visum

 3. Dik zegt op

  Ik kreeg weliswaar geen stempel in mijn paspoort maar er werd wel een foto (?) van mijn E-visum gemaakt.

 4. John Chiang Rai zegt op

  Dat een stempel in het paspoort mogelijk een keertje vergeten, of met onjuiste datum gestempeld wordt, zou menselijk gezien nog gebeuren kunnen omdat een ambtenaar ook maar een mens is.
  Dat men over langere tijd helemaal geen stempel meer in je paspoort krijgt, hou ik haast voor onmogelijk.
  Onmogelijk omdat je bij een mogelijke controle geen enkel bewijs hebt, wanneer je precies in het land gekomen bent.
  Helemaal geen stempel in je paspoort,en ook niet op je e-visum , zou het immigration controle systeem onmogelijk maken, omdat niemand nergens meer kan zien, wanneer je het land bent binnen gekomen.

 5. Rudolf zegt op

  Vorig jaar eind september binnengekomen met een NON immigrant O visum (e-visum) gewoon een stempel in mijn paspoort gekregen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website