Melder: RonnyLatYa

Een lezer laat weten dat wanneer men een (jaar)verlenging gaat aanvragen, men het originele E-visum op papier niet mag vergeten. Blijkbaar zijn er o.a. in Jomtien al aanvragers om die reden teruggestuurd.

Vroeger was dat inderdaad geen probleem, want je visum zat als sticker in je paspoort geplakt. Nu moet je hem afdrukken en in je paspoort steken. Kan zijn dat je dat dan al eens vergeet.

Bedankt voor de tip.  Doe er als lezer je voordeel mee.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

5 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 051/23: Vergeet niet je e-visum in je paspoort te steken als je gaat verlengen”

 1. Willem zegt op

  Dat zal alleen van toepassing zijn bij een eerste jaar verlenging. Mijn sticker wordt ook niet overgezet als ik een nieuw paspoort heb gekregen. Toch?

  • RonnyLatYa zegt op

   Je zal dat visum dan elke keer moeten tonen zolang je hetzelfde paspoort gebruikt. Niet enkel bij de eerste verlenging. Al zal het misschien van het lokaal immigratiekantoor afhangen zoals vele zaken.

   Maar je kan toch meerdere verlenging vragen met eenzelfde paspoort. Het aantal verlengingen dat je met eenzelfde paspoort kan bekomen zal afhangen hoe lang je paspoort nog geldig is.

   Bij een nieuw paspoort is gewoon hetzelfde van toepassing als met de sticker verwacht ik, dwz dat men de visumgegevens zal overnemen in een stempel in je nieuwe paspoort.

   Of men moest natuurlijk beslissen dat nu je geen sticker meer hebt maar een afgeprint visum, je originele visum gewoon mee moet overgaan en je het in je nieuwe paspoort moet steken.
   Kan ook natuurlijk, maar wat ik niet echt verwacht en men gewoon het zal inschrijven in het nieuwe paspoort dmv een stempel zoals altijd al was.

   Het is redelijk nieuw dat evisum en de toekomst zal het wel uitwijzen wat ze met een nieuw paspoort gaan doen.

 2. Jean-Pierre zegt op

  Hier in Phetchabun geen last van gehad alleen de eerste keer moeten laten zien maar ik heb altijd mijn documentenmap in geval van.

  • RonnyLatYa zegt op

   Denk ook wel dat het van het lokaal immigratiekantoor zal afhangen zoals met wel meer zaken.

   Maar gezien het evisum vrij recent (pas sinds november 21) is, zijn er ook nog niet echt veel ervaring met jaarverlengingen aanwezig om een duidelijk beeld te krijgen wat meestal van toepassing is bij de meeste immigratiekantoren.
   Wijs zichzelf lokaal wel uit uiteindelijk en zoals je zegt kan je best een kopie bij je hebben voor het geval de wind ineens weer uit een andere hoek komt..

 3. Willem zegt op

  Ik blijf me continue verbazen over het op papier moeten aanleveren wat gegarandeerd all in het immigration system staat. men vertrouwt blijkbaar de eigen informatie niet.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website