Melder: Frans

Voor de verblijfsduur verlenging van mijn retirement non O visum maak ik gebruik van de visumondersteuningsbrief. Dit doe ik per post, betaal de leges en de porto via de bankrekening. Mijn Immigratiekantoor is Sri Racha.

Alle documenten, inclusief de gestuurde visumondersteuningsbrief ingeleverd, kreeg ik de opmerking dat ik het origineel hiervan diende in te leveren. Ik heb duidelijk gemaakt dat ik datgene wat me toegestuurd is door de ambassade had bijgevoegd en dat ik, indien gewenst, kon zorgen voor een bewijs van betaling door mij aan de ambassade voor dit document. Na door 3 man gecontroleerd te zijn, werd het aanvaard. Het formulier leek te zijn voorgedrukt. Stempel onduidelijk.

Ik heb hiervan melding gemaakt via het contactformulier van Nederland Wereldwijd. Vandaag kreeg ik een bedroevende reactie waaruit duidelijk bleek dat het probleem niet begrepen was. Ikzelf zal de volgende keer in ieder geval het betalingsbewijs als extra zekerheid bijvoegen.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

6 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 026/24: Immigration Sri Racha – Problemen met visumondersteuningsbrief”

 1. TonJ zegt op

  Ik heb e.e.a. geregeld via de Honorair consul van Duitsland / Oostenrijk in Naklua- Pattaya.
  Afspraak niet nodig.
  Meegenomen:
  1: paspoort
  2: kopie van jaaropgaaf SVB (AOW) en bedrijfspensioen van voorgaande jaar.
  Samen goed voor meer dan de minimale inkomenseis.
  Worden door hen als betere bronnen beschouwd dan bankafschriften.

  Half uurtje buiten overdekt in de rij gewacht, daarna naar binnen en na circa 15 minuten afgehandeld.
  Kosten: 34,07 EUR (1.270 THB).
  Originele verklaring van Consulaat mee naar Immigration-Jomtien, waarna soepele afhandeling.

 2. Frans zegt op

  Ik snap het niet helemaal, de visumondersteunings brief moet toch gelegaliseerd zijn bij deThaise legalisation? Dan kan er toch geen sprake zijn van onduidelijke stempels?

  • Willem zegt op

   Ik heb nog nooit een visum ondersteuningsbfief moeten laten legaliseren.

 3. Frans zegt op

  Elke “handtekening” vd ambassade moet gelegaliseerd worden. Als een imigratie kantoor er niet om vraagt heb je geluk. Nonthaburi accepteert alleen ambassade stempel niet.

 4. Frans zegt op

  Ik ben de Frans die dit heeft meegemaakt. Vroeger ging ik ook naar Jomtien met het document van de Duits Oostenrijkse consul ,uit Pattaya. In Jomtien werd het blijkbaar te druk en werd ik verwezen naar Sri Racha dat dichter bij mijn woonplaats ligt. Daar kreeg ik te horen dat hun voorkeur uitging naar een document van mijn eigen ambassade, vandaar steeds de visumondersteuningsbrief. Er is mij nog nooit om een legalisatie van de handtekening gevraagd, ga dit ook niet ongevraagd toevoegen.

  • TonJ zegt op

   Immigration Jomtien raadde mij het consulaat begin dit jaar zelfs aan. Heb e.e.a.in maart jl. geregeld.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website