Melder: Eli

In aanvulling op jouw antwoord aan John: https://www.thailandblog.nl/visumvraag/thailand-visa-vraag-nr-069-24-immigration-bangkok-oud-nieuw-paspoort-en-verlenging/ het volgende:

De afhandeling van een nieuw paspoort gebeurt in dezelfde sectie als de jaarverlenging (L) Bijgaand een formulier dat je in moet vullen en waarop je ook kunt lezen welke kopieën ze willen. Bij mij vroegen ze daarnaast ook nog naar mijn bankboekje en moest ik laten zien dat er voldoende saldo opstond in de periode vanaf mijn laatste jaarverlenging tot de dag waarop ik met het nieuwe paspoort kwam om alles over te zetten vanaf het oude.

Ik had mijn bankboekje niet bij me, dus moest ik de volgende dag terugkomen, omdat de bank een kopie van die periode moest maken voor immigration.

Het juiste formulier is nummer 21 (transfer stamp to new passport): https://bangkok.immigration.go.th/en/downloads_en/


Reactie RonnyLatYa

Bedankt.

– In dezelfde sectie of aan dezelfde balie in sectie L samen met je jaarverlenging?

– Misschien zal het vreemd zijn dat men ook je bankboekje wilde zien voor het overzetten van gegevens.

Maar immigratie mag op elk ogenblik tijdens de jaarverlenging de situatie van je 800 000 Baht opvragen d.w.z. of het bedrag van 800 000 Baht er 3 maand na toekenning is blijven op staan en indien er na die 3 maand geld werd afgehaald er niet onder de 400 000 Baht werd gegaan.

Dat zijn lokale beslissingen en blijkbaar heeft Bangkok dan als regel dat men dit ook moet controleren bij het overzetten van gegevens van oud naar nieuw paspoort.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

8 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 023/24: Immigration Bangkok – oud en nieuw paspoort”

 1. eli zegt op

  Het is inderdaad aan dezelfde balie bij immigration division 1 aan Chaeng Wattana.
  Je komt daar in de grote zaal bij de balie waar je een volgnummer krijgt voor de diverse secties.
  Sectie L is voor jaarverlenging én voor nieuwe paspoorten.
  Het beste is, zoals Ronnie ook al zei, om het apart te doen voor de zekerheid.
  Het is nog een heel gedoe dat overzetten van gegevens van je oude naar je nieuwe paspoort.
  Het was wel gratis als ik de tijd niet reken die ik eraan kwijt was.

  • John zegt op

   Bedankt voor toelichting.

   Mijn bedoeling is om +/- 21 sept terug te komen uit NL met een nieuw paspoort en dan 2 dagen later (op afspraak) met mijn oude en nieuwe paspoort mijn extension of stay te verlengen. (Verloopt 4 okt 2024)

   • eli zegt op

    Graag gedaan:
    Dan heb je tijd genoeg om nogmaals te gaan mochten ze het niet tegelijkertijd willen doen.
    Ik raad je aan om je daarop voor te bereiden aangezien je voor het overzetten kopieën moet hebben van o.a. je oude paspoort en diverse data daarin.
    Ter verduidelijking: zie de link in mijn post hierboven voor die kopieën.

    Voor de jaarverlenging heb je dan weer je nieuwe paspoort nodig en verder de gebruikelijke bewijzen van solvabiliteit en zo.

    • John zegt op

     Dank, zal tzt verslag doen

 2. HansHK zegt op

  Als je op basis van een visumondersteuningsbrief een jaarverlenging heb is het dus verstandig een kopie daarvan te bewaren..

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja dat kan je best altijd doen, maar normaal staat er ook wel in hun systeem met welke financiele bewijzen de jaarverlenging werd bekomen.

 3. fred zegt op

  Tot verleden jaar kreeg ik in Jomtien bij mijn extensie op basis van die 800 telkens een document om me na drie maanden te gaan aanbieden met mijn bankboekje. Dit jaar in Januari kreeg ik dat weer niet meer.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ze kunnen/mogen je gelijk wanneer in het jaar vragen om bewijzen. Dat is iets dat niet voorgeschreven staat wanneer men dat moet controleren en dat wordt dan ook lokaal beslist.
   Zoals in o.a. Bangkok die dan blijkbaar beslist hebben om het ook tussentijds te controleren bij een paspoortwissel.

   Kan dus ook nu best zijn dat men het na drie maand niet meer controleert in Jomtien, omdat men eindelijk daar ook heeft ingezien dat het enkel maar meer werk geeft en meer volk. Eindelijk valt daar dan ook hun Satangetje. Maar het duurt meestal enkel wat langer daar… 😉

   Het meest logische en wat ook veel immigratiekantoren doen, is het gewoon controleren bij de volgende jaarverlenging. In plaats van dat men dan een bankbewijs vraagt van de laatste 3 maanden zoals vroeger, is het dan van gans het afgelopen jaar. Ze kunnen daar evengoed op controleren wat er met het geld gebeurd is en of het aan de eisen voldaan heeft tijdens het afgelopen jaar.

   Indien in orde, dan geen probleem.
   Indien niet dan geen jaarverlenging.
   Of hoe simpel iets is op te lossen…


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website