Melder: Gino

NON – O Verlenging in Jomtien. Daar was weer de grote dag aangebroken 08/02/2021 om na de 10 de jaar op rij mijn Non O te verlengen/vernieuwen. Desondanks het pas op 07/03/2021 vervalt ben ik graag op tijd (kan je reeds vernieuwen 30 dagen op voorhand) want ge weet maar nooit op voorhand dat er iets misloopt.

Slecht en onzeker geslapen de nacht voordien desondanks ik mijn dossier heel goed voorbereid stond ik daar al om 7.30 h aan de Immigratie om als 1ste.slachtoffer het jaarlijkse ritueel te ondergaan om 8.30 uur. Baf, klokslag op tijd ging de deur open en kreeg ik met grote voldoening nummertje 1 precies of dat ik de Lotto gewonnen had. Aan balie 8 werd mijn dossier volledig bekeken en kreeg ik met een glimlach een score van 10 op 10.

Uit de reactie van de bediende kon ik wel afleiden, pfff…. het zijn wel altijd dezelfde personen die nooit wel met iets niet in orde zijn….

Exact om 8.37 uur stond ik weer buiten met een BIG smile en als een heel gelukkig persoon.

Met dank aan de Immigratie Jomtien.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.92/5. From 12 votes.
Please wait...

15 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 012/21: Immigration Jomtien – Jaarverlenging”

 1. Kris zegt op

  Proficiat Gino!

  Ik heb net dezelfde bedenkingen. Als je je dossier netjes voorbereidt en ervoor zorgt dat je met alles in orde bent hoef je je nergens voor te vrezen. Die mensen in het immigratiekantoor doen ook maar hun werk.

  Ik heb daar al enkele malen taferelen gezien van buitenlanders die niet in orde waren met hun papieren en dan nog het lef hebben om zich agressief te gedragen.

  Het is dan wel elk jaar een hele rompslomp maar wat zijn enkele uurtjes per jaar? Achteraf kan men weer volop genieten van het zaaaalige leven in het land van de glimlach.

 2. fred zegt op

  Het verbaasd me dat er nog altijd mensen zijn die daar precies hun doctoraatsthesis moeten gaan voorleggen.

  Ik heb daar nog nooit slecht voor geslapen. Er zijn echt wel belangrijkere dingen in het leven om je ongerust over te maken dan zich ieder jaar aanbieden met wat kopieën je paspoort en je bankboekje. Ontbrak er al eens iets is het in mijn geval steeds gewoon een kopietje geweest. Ook dat is geen probleem want die is binnen de 2 minuten gemaakt.

  Begrijp ook de mensen niet die daar al een uur op voorhand staan aan te schuiven. Ik ga gewoon rustig tegen 10 of 11 uur.

  Een hele rompslomp laat me lachen.

  Voor sommigen lijkt dit wel het grootste avontuur dat ze beleven mogen in Thailand

  • Gino zegt op

   Beste Fred,
   Ik moest niet aanschuiven want ik was de 1ste.
   En ja 10 a 11 h ik hoor het allemaal graag zeggen,precies of je dan niet moet aanschuiven en nu zeker alles meer gereglementeerd is op Immigratie.
   En met wat brute pech ben je pas bediend na de lunchpauze.
   Groetjes Gino.

   • Kris zegt op

    Heb al meegemaakt dat ik pas in de late voormiddag aan de beurt was. Er was iets niet in orde in mijn dossier en mocht na de lunchpauze terugkomen. Het ergerlijke aan de zaak was dat de dames tijdens hun middagpauze uitgebreid gaan eten en shoppen en we pas om 15 uur geholpen werden.

    Moraal van het verhaal … aangekomen op immigratie om 09u30 … vertrokken om 15u30.

    Dus heb je er wel degelijk profijt mee om tijdig te zijn. Rustig tegen 10 of 11 uur gaan kan wel eens lelijk tegenvallen.

    Voor de goede orde, ik lees regelmatig dat heel wat andere Farangs dit ganse gedoe een rompslomp vinden ja … met immigratie weet je nooit wat voor een nieuw reglement ze weer uitgevonden hebben en wat ze nu weer vinden dat niet in orde is in je dossier.

    Je mag je zo goed voorbereiden – het is altijd wat nagelbijten – ik ben altijd blij en opgelucht als ik terug buiten ben.

    • Ger-Korat zegt op

     Kan je de ervaring van Korat geven, een groot kantoor waar veel werknemers uit de omliggende landen hun papieren regelen. In de ochtend standaard de gepensioneerden die bang zijn dat ze niet op tijd zijn en je kunt notabene een maand voor het vervallen van de verlenging reeds deze aanvragen en heb je dan nog 30 dagen over om een vergeten of extra kopietje aan de overkant van de straat te maken. In de middag is het vaak rustig en wordt je direkt geholpen, geen stress en regelmatig lege balies en diverse keren lege wachtruimtes gezien. Na dit eenmaal te hebben meegemaakt kom ik na de lunch, kan trouwens niet anders want ik ga na 11.00 uur naar mijn bank om de bankbrieven op te halen welke van dezelfde dag dienen te zijn. Blijkbaar ben ik 1 van de weinigen die geld op de bank als verlengingsmethode kiest want hoe kun je anders al voor openingstijd bij Immigration staan want de banken gaan pas na 10.00 uur of 11.00 uur (shopping centra) open.

     • Han zegt op

      Hoezo 1 van de weinigen? Officieel mag die bankverklaring niet ouder dan een week zijn, ik ga meestal 1 tot 3 dagen van te voren mijn bankbrief ophalen, net hoe het uitkomt.
      De eerste paar keer stond ik ook smorgens om half negen al te wachten maar tegenwoordig ook meestal smiddags.

      • Ger-Korat zegt op

       Officieel misschien, maar mijn ervaringen in Khon Kaen en Korat zijn dat men een bankbrief wil zien gedateerd op de dag van verlenging. En je dient een rekeningmutatie en update hiervan in je bankboek op de dag van verlenging te laten zien. En de bankbrief geeft dan het saldo en bevestiging hiervan weer tot en met de dag voor verlenging alsmede krijg je een mutatieoverzicht van het afgelopen halfjaar, voorheen was 3 maanden genoeg maar dat is aangepast

 3. Gino zegt op

  Beste Arno,
  Ik dacht dat er TB.NL van 9 of 10 Feb.2021 een lijst en opsomming is verschenen geplaatst door Mr Ronny LatYa.
  Groetjes Gino.

 4. Klaas zegt op

  Ook ik, van de week voor verlenging visum Non Imm O, alle papieren volgens de immiration website gereed gemaakt. ‘s Morgens naar de bank voor update bankboekje en brief van de bank.
  Daarna rond 11:00 naar de immigration Samutprakan. Kreeg een nummertje en was meteen aan de beurt. 10 minuten later alles in orde en klaar, terug naar huis.
  Met Covid lijkt alles wel sneller te gaan.

  • Kris zegt op

   Voor mijn laatste verlenging ben ik ook langs geweest bij de bank. Was aanwezig nog voor de bank open ging. Werd gelukkig als eerste klant bediend. Heb bijna 2 uur mogen wachten vooraleer mijn ‘bankstatement’ afgeleverd werd, moest van het hoofdkantoor in Bangkok komen en dat bleef maar duren.

   Het vervolg kunt u al raden. Tijdsverlies bij de bank … later bij immigratie … daar zaten er nog 2 andere Farangs te wachten met hun dossier.

   Gelukkig hadden de dames dit jaar blijkbaar wat haast en werd alles in sneltreinvaart afgehandeld. De enige opmerking: ze moesten van alle bladzijden van mijn bankboekje 2 kopieën hebben … kopieën van de laatste bladzijde was onvoldoende. Was rap opgelost.

   Zo zie je maar, de jaarlijkse verlenging bij immigratie is altijd een beetje een avontuur – je weet nooit wat er op je afkomt. Maar altijd blijven lachen doet wonderen.

  • fred zegt op

   Zo is dat. Ik ben nu ongeveer toe aan mijn 12 de jaarverlenging retirement op basis van 800.000 bankbedrag en non imm-O. De dag zelf ga ik vroeg in de ochtend naar bank voor de bankbrief en de update van mijn boekje. Meestal op halfuurtje weer buiten. Heb het welgekende formulier voor extensie dan al ingevuld naam adres nummer paspoort en een pasfoto. Heb de ronde som van 1900 Baht al klaarzitten. Dan ga ik rustig naar immigratie en laat daar eerst kopieën maken van alles wat nodig is (paspoort visum enz). Die mensen doen dat voor jou en weten precies wat nodig is. Ook Kopie recto verso van mijn rijbewijs dat geldt als woonst attest.
   Dat is echt al 12 jaren hetzelfde ik zou echt niet weten wat daar aan is veranderd.

 5. Patrick zegt op

  Ook voor mij voor de 8ste keer mijn jaarvisum aangevraagd en vlotjes afgehandeld & verkregen.
  Wat ik nu doe : ik maak gebruik van mijn huidige ervaring om meteen daarna reeds mijn nieuw dossier voor volgend jaar op te stellen. Dus meteen copy van mijn nieuw jaarvisum etc. …
  Daar waar nog iets ontbreekt en/of moet aangepast worden steek ik een nota tussen.
  Voordeel is: je blijft nog even ” In the flow ” en haalt zodoende héél wat spanning weg voor het volgend jaar.
  T’is maar een suggestie hoor 🙂

 6. Lung addie zegt op

  Beste Arne,
  Ronny Latya doet reeds jaren niets anders dan hier op het blog de lezers op de hoogte houden van het visumgebeuren en nu kom jij vragen of er ‘IEMAND’ dit wil doen…. Rare vraag hoor want jij bent niet nieuw hier op het blog. Die man heeft de moeite gedaan om hier een volledig dossier over te maken en houdt alle wijzigingen perfect bij. Ook doet hij de ‘Immigration infobrief’ waarin alle ervaringen van lezers te lezen zijn…. doet die man dat dan voor NIETS?

  • Arno zegt op

   Beste Lung Addie,

   Allereerst is mijn naam Arno en niet Arne!
   Ten tweede doet u wel erg agressief overkomen!
   Ik kan ook niet alle berichten lezen of onthouden!

   En dan de opmerking dat dit een rare vraag is?

   Het was geen vraag maar meer een suggestie, dus goed lezen is ook belangrijk.
   Misschien nog wel belangrijker dan zoveel kritiek geven.

   Ik zit in Nederland en heb nog nooit een visum moeten of mogen verlengen!
   Voor andere is dit gesneden koek!

   • nl th zegt op

    Beste Arno,
    Als het de eerste keer is kan ik nog het begrijpen dat je wat uitzoeken moet maar als je niet alle berichten wil lezen waarom dan niet in de blog dat onderwerp zoeken, daarbij blijkt dan ook je suggestie overbodig is omdat wat Lung Addie suggereerde niet vreemd is.
    Maar als het teveel is om teonthouden tja dan wordt alles moeilijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website