Vraagsteller: Paul

Vervelende ervaring bij immigration in Pattaya. Normaal vraag ik na afloop van m’n 3 maanden non-o visum een verlenging aan van 1 maand en moet dan 1900 baht daarvoor betalen. Kreeg echter gisteren te horen dat die mogelijkheid niet meer bestaat en slechts verlenging mogelijk is voor 7 dagen voor hetzelfde bedrag.

Omdat ik 2 weken verlenging nodig heb moet ik dus de laatste 8 dagen op het vliegveld 8 x 500 =4000 baht bijbetalen. Heel vervelend allemaal en neem daar nog bij de vrij onbeschofte behandeling van de diverse ambtenaren. Wel wilden ze me een jaarvisum aansmeren voor 20.000 baht !


Reactie RonnyLatYa

Inderdaad vervelend en ik vreesde er al een hele tijd voor dat zulke berichten na 25 januari zouden gaan komen. Het is maar wat je normaal noemt natuurlijk.

– Op een verblijfsperiode van 90 dagen, bekomen met een Non-immigrant O, kan je normaal geen verlenging van 30 dagen bekomen. Dat kan enkel met een jaar of 60 dagen indien getrouwd bent of een Thais kind hebt.

Dat is altijd al zo geweest.

– Echter sinds de Coronacrisis bestaat er ook een tijdelijke maatregel waardoor een Coronaverlenging van 60 dagen mogelijk is. Wil trouwens niet zeggen dat dit dan steeds 60 dagen moet zijn, het wil enkel zeggen dat immigratieofficieren een periode van 60 dagen mogen toestaan. Het is maar wat het immigratiekantoor beslist.

Ik heb dan dikwijls ook aangehaald dat die Coronaverlenging normaal enkel voorzien is als je aan bepaalde voorwaarden voldoet. Maar immigratie zelf heeft die voorwaarden ook niet altijd toegepast zoals het hoort, met als gevolg dat iedereen die verlenging wel kon krijgen. Zelfs als men het niet vroeg kreeg men 60 dagen. Vele gingen er dan maar vanuit dat ze dat altijd konden krijgen.

– Als je de TB Immigration Infobrieven hier op het blog volgt, dan kom je daar vrij recent o.a. ook het volgende over lezen

TB Immigration Infobrief Nr 009/22: COVID-19 verlenging opnieuw verlengd tot 26 maart 2022

….

  1. Buitenlanders die hier verblijven als Non-immigrant kunnen hun verblijfsperiode niet verlengen met een 60 dagen COVID verlenging

….

TB Immigration Infobrief Nr 009/22: COVID-19 verlenging opnieuw verlengd tot 26 maart 2022 (2) | Thailandblog

Men heeft m.a.w. die regels aangescherpt en terug naar het oorspronkelijk doel gebracht. Het normaal gevolg daarvan is dat je alvast  geen verlenging meer kunt krijgen als je hier verblijft op een Non-immigrant basis. Het is zelfs geen doelgroep en was het eigenlijk ook nooit.

Er rest dan als Retired nog de jaarverlenging die eigenlijk 1900 Baht kost. Alleen zal je aan de voorwaarden moeten voldoen.

– Ik geef je ook nog het volgende mee.

Die 7 dagen verlenging bestaat eigenlijk op zich niet als een verlenging die je kan aanvragen. Die is normaal enkel voorzien voor personen aan wie een verlenging werd geweigerd. Die krijgen dan ter vervanging een verlenging van 7 dagen, waardoor ze de tijd hebben om Thailand tijdig en legaal te verlaten.

Ik zou m.a.w. maar heel goed nadenken om na die 7 dagen nog eens bewust 8 dagen in ‘’Overstay” te gaan. Los van het feit dat je 8 dagen illegaal in het land verblijft, weet men bij immigratie op de luchthaven ook dat die 7 dagen wil zeggen dat een eerder gevraagd verlenging al werd geweigerd. Maar je doet maar wat je denkt te moeten doen natuurlijk. Misschien kom je er vanaf met enkel die boete.  Ik geeft het maar mee als iets om misschien toch over na te denken.

Ter info:

Waar die 7 dagen vandaan komen kan je lezen in “Order of immigration bureau No. 327/2557 – Subject: Criteria and Conditions for Consideration of an Alien’s Application for a Temporary Stay in the Kingdom of Thailand”

……

“4. In case where an applying alien does not meet the full qualification stipulated by the criteria herein, the alien must be notified of the non­permission order and must depart from the Kingdom within seven days from the date on which the permitted period has lapsed.”

….


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.


» Laat een reactie achter


Rating: 4.00/5. From 8 votes.
Please wait...

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website