Verslaggever: RonnyLatYa

Ref: TB Immigration Infobrief Nr 007/22: COVID-19 verlenging opnieuw verlengd tot 25 maart 2022 | Thailandblog

Zoals in Ref reeds gemeld heeft immigratie medegedeeld onder welke voorwaarden men nog in aanmerking komt voor de 60 dagen COVID verlenging.

Het is een bevestiging wat we reeds onder voorbehoud geplaatst hadden.

1. Buitenlanders met een Visa On Arrival (VOA) komen niet in aanmerking voor deze verlenging. (Een VOA is niet van toepassing voor o.a. Nederlanders of Belgen)

2. Buitenlanders die met een Toeristen visum binnen komen kunnen hun verblijfsperiode verlengen met 30 dagen, zoals steeds het geval was. Om vervolgens in aanmerking te komen voor een 60 dagen COVID verlenging dienen ze daarvoor een reden op te geven.

Visa exemption wordt niet specifiek vermeld, maar ik ga er vanuit dat dit ook onder nr 2 valt.

3. Buitenlanders die hier verblijven als Non-immigrant kunnen hun verblijfsperiode niet verlengen met een 60 dagen COVID verlenging

Diegene die hier al verblijven op een 60 dagen COVID verlenging dienen het land te verlaten op het einde van die 60 dagen COVID verlenging. Indien er een noodzaak is om te blijven na die 60 dagen kan er een aanvraag tot verblijf worden ingediend in overeenstemming met de gestelde wetten, voorschriften en regels.

Wat ze met dit laatste juist bedoelen wordt niet direct vermeld. Terug met een bewijs van de ambassade dat je niet naar je land kan terugkeren zoals het aanvankelijk voorzien was? Of dat je dan moet overschakelen naar een Non-immigrant als je daarvoor in aanmerking komt?

Bron: Immigration en Richard Barrow Facebook


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website