Melder: RonnyLatYa

De mogelijkheid tot het bekomen van een zogenaamde COVID-19 verlenging werd opnieuw verlengd tot 25 maart 2022. Dit wil zeggen dat immigratieofficieren in die periode een verlenging van de verblijfsperiode mogen toestaan van 60 dagen i.p.v. 30 dagen.

In principe zou je dan kunnen blijven tot 23 mei 22 als je de verlenging nog vraagt op 25 maart 2022. Let op, want deze verlenging gaat in op de dag van aanvraag. Is eigenlijk niet correct en zou normaal moeten aansluiten (daarom dat het een verlenging is), maar dat lijkt landelijk voor die COVID verlenging toch zo te worden toegepast.

In tegenstelling met andere verlengingen vraagt je deze dan ook beter niet te snel aan, of je vertrek moest erdoor gedekt zijn natuurlijk. Prijs is zoals bij elke verlenging 1.900 Baht.

Net zoals de vorige keer heeft men de reden om die verlenging te bekomen ook weer wat aangescherpt. Maar momenteel zijn er nog wat onduidelijkheden daarover en die zouden morgen door immigratie worden uitgeklaard in een aparte nota of mededeling.

Onder voorbehoud dus :

– zo zouden buitenlanders die met een Tourist visa Thailand zijn binnenkomen eerst hun gewone 30 dagen moeten aanvragen indien ze langer willen blijven. Daarna zal pas bekeken worden of ze dan ook nog in aanmerking komen voor een COVID verlenging van 60 dagen.

– zij die hier toekomen/verblijven op een Non-immigrant basis kunnen enkel nog verlenging bekomen zoals voorzien in Police Order 327/2014.

Dat zijn m.a.w. de normale verlenging zoals o.a. een jaarverlenging als Retired. Dat wil dan zeggen dat zij enkel die mogelijkheid nog kunnen gebruiken om langer te blijven en uitgesloten worden van deze COVID verlenging.

De normale verlengingen zoals die met Police Order 327/2014 worden bedoeld kan je hier lezen. Visa Extension – สำนักงานตรวจคนเข้าเมือง – Immigration Bureau

– Over de Visa Exemption, wat van toepassing is voor o.a .Nederlanders en Belgen wordt niet gesproken. Wel over de Visa On Arrival maar ga ik verder niet op in omdat dit niet van toepassing is voor o.a. Nederlanders en Belgen.

Uiteindelijk zal het ook wel weer van de betreffende IO afhangen hoe strikt dit gaat toegepast worden, maar van zodra ik meer info over de officiële kant lees laat ik het weten in een aanvulling van deze TB Immigration Infobrief

Bron: Richard Barrow – https://www.facebook.com/photo?fbid=497102365109365&set=a.212825276870410


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website