Melder: Tjalling

Wil verslag uitbrengen van mijn bezoek aan immigration Chayaphum van jaarverlenging. Heb visumondersteuningsbrief gebruikt. Deze met email aangevraagd bij Nederlandse ambassade op 19 december andere dag al e-mail met bevestiging. Hulde voor snelle afhandeling.

Aangezien hier op TB gelezen te hebben dat deze bij sommige immigration deze maar 30 dagen oud mag zijn op 18 januari naar immigration Had nog tot 15 februari jaarverlenging, dus binnen de 30 dagen.

Hier heb ik wat dingen door elkaar gehaald, de vorige keer was mijn eerste jaarverlenging. Dacht dat ik dit 30 dagen van tevoren aan kon vragen. Dit klopt, maar had er geen rekening mee gehouden dat op de dag van aanvraag inging, Is mij goed duidelijk gemaakt dus 1 maand minder Kon uiteraard later weer terugkomen, maar had geen zin om de papierbende weer opnieuw op te starten.

Was 10.45 uur binnen en precies 12 uur klaar.

Toen ik vertelde dat ik ook nog een Re entry nodig had, mocht ik om 13 uur terugkomen (lunchtijd). Voor Re entry ook weer pasfoto nodig kon ik mij niet herinneren van de vorige keer. Er werd mij nog wel verteld dat bij de volgende binnenkomst mijn vrouw zich weer moest melden met huisboekje. Dus weer een leermoment de volgende jaarverlenging rond 15 januari 2025 naar immigration.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt. Een immigratiekantoor waar je zelden wat van hoort.

Een jaarverlenging kan je standaard aanvragen 30 dagen voor einddatum van je verblijfsperiode. Maar er zijn ook wel immigratiekantoren die het 45 dagen voordien aanvaarden. Hangt van de lokale regels af. Maar met het ingaan van je jaarverlenging hebben ze niet correct gehandeld. Een (jaar)verlenging moet aansluiten op je vorige verblijfsperiode en niet ingaan op de dag van aanvraag. Daarom noemt het ook een “extention” (verlenging).

“Er werd mij nog wel verteld dat bij de volgende binnenkomst mijn vrouw zich weer moest melden met huisboekje” schrijf je. Ik denk dat ze eigenlijk willen bedoelen dat ze een nieuwe TM30 moet opmaken na de volgende binnenkomst. Komt eigenlijk op hetzelfde neer. Er zijn immigratiekantoren die telkens een nieuwe willen zien bij binnenkomst. Voor andere hoeft het niet als je naar hetzelfde adres teruggaat. In jouw immigratiekantoor zal het dan bij elke binnenkomst zijn. Pech.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

1 reactie op “TB Immigration Infobrief Nr 005/24: Immigration Chaiyaphum – Aanvraag jaarverlenging en Re-entry”

 1. fred zegt op

  Ben tweetal weken naar immigratie kantoor Jomtien-Pattaya geweest voor mijn jaarlijkse extension op basis van retirement

  Ik gebruik de 800.000 Baht methode. Ik ben gedurende het laatste jaar een drietal keer naar Belgie geweest.

  Ben bij terugkomst geen enkele keer naar immigratie geweest gezien men mij daar ooit vertelde dit niet hoeft wanneer men op hetzelfde adres blijft.

  Ik woon al ettelijke jaren op hetzelfde adres en mijn TM 30 is sinds al die jaren dezelfde.

  Wat betreft mijn verlenging geen enkele opmerking hierover gehad en alles is probleemloos verlopen .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website