Melder: Aad

We zijn op 5 jan 2024 naar Chiang Khon gereden met eigen vervoer vanuit Chiang Mai, afstand ca. 300 km enkele reis. Er is ook een busreis mogelijk van Chiang Mai naar Chiang Rai en verder naar Chiang Khong, zie https://www.rome2rio.com/map/Chiang-Mai/Chiang-Khong

Werkt ook goed.

Dit was voor mijn vrouw omdat ze binnen was gekomen met een Exempt visa. (Haar E-visa afgewezen 2 keer en voor mij goedgekeurd!) Ik had een E-visa aangevraagd voor haar en gekregen voor Laos. Dat kostte niets maar wel de visa kosten voor Laos en dat bedroeg 51,75 usd Wise of in andere valuta.

De aankomst was eigenlijk aangenaam met parkeerplaatsen. Naar Laos via de Thaise immigratie links bij de ingang en een Exit stempel krijgen. Dan naar een wachtende bus, want je mag niet zelf de brug over de Mekong over. Dat kost 20 baht. Het kan zijn dat je in de bus moet wachten omdat die pas vertrekt als de bus vol is.

Aangekomen aan de andere kant bij het Laos Immigration kantoor is er eigenlijk weinig hulp dus het volgende is belangrijk. De houders van een E-visa  gaan naar het loket Visa on Arrival. Je wilt Laos niet in dan zeg je dat en dan krijg je entree stempel en exit stempel tegelijk en ben je klaar om naar de retourbus te gaan wat deze keer 25 baht kost en retour naar de Thaise immigratie.

Daar opnieuw een TM6  formulier invullen, 1 deel wordt in je paspoort geniet en je adres opgeven waar je verblijft in Thailand. Mijn vrouw had een adreskaartje bij zich van het adres waar we verblijven, dat wordt gecontroleerd in de computer en de beambte vraagt « same-same « ?  en je krijgt je Exempt visa stempel met verval datum.

De totale duur heen en weer was 2 uur vooral omdat je mogelijk moet wachten tot de bus vol is Totale reisduur vanuit Chiang Mai 11-12 uur.

Dan nog de volgende info over de vraag die iemand je heeft gesteld op 14 september 2015 (!) over de extensie die je krijgt bij een Non Imm O Single (voor mij). Omdat het bij mij voorkomt en ik als farang had AANGENOMEN dat je 30 dagen extensie zou kunnen krijgen. Dat hebben we vanmorgen gecheckt bij de Immigrartie in Chiang Mai. Nee dus, want de  dienstdoende Officer zei: 7 dagen wat jij al vermoedde.

Wij zullen dus een andere oplossing moeten zien te vinden bv met een  borderrun voor twee naar Chiang Khong voor een Exempt Visa met extensie wat ons 30+30 = 60 dagen oplevert en dat is voor ons voldoende in verband met onze retourreis op 27 maart a.s. Ik heb dan 1 borderrun  over land gemaakt tot dusver in 2024 en mijn vrouw 2 keer (zie boven).

De volgende keer komen we met het vliegtuig binnen in 2024 en een eventuele borderrun over land valt dan in 2025. Afhankelijk van de ontwikkelingen van het Exempt Visa kan het zijn dat we op Exempt binnenkomen, een extensie vragen bij de Immigratie hier wat 60 dagen oplevert en een borderrun op basis van een 2e Exempt visa met mogelijke extensie. Dat brengt ons dan op 120 dagen wat voldoende is voor ons.> Als jij een betere oplossing of nieuwe ontwikkelingen omtrent het Exempt Visa hebt, horen we het graag van je.

Ondertussen begrijpen we ook dat de Thaise immigratie gebaseerd is op Damocles!


Reactie RonnyLatYa

Bedankt.

Is een grenspost waar je niet dikwijls wat over leest voor borderrun

TM6 wordt aan de grensposten meestal nog wel gevraagd.  Enkel via de luchthaven is dat opgeschort.  Tot ze ook aan de grensposten over land op zijn vermoed ik. 

Verlengen van een verblijfsperiode bekomen met een Non-O kan je inderdaad maar verlengen met een jaar.

7 dagen kan je niet aanvragen, maar krijg je altijd als je aanvraag wordt geweigerd, wat dan eigenlijk op hetzelfde neerkomt.

Als gehuwde wordt de verlenging van 60 dagen (Thai Marriage, Thais kind) meestal wel toegestaan, alhoewel het eigenlijk bedoeld is voor verlenging van verblijfsperioden bekomen met Tourist visa/Visa exemption. Hangt dan weer hoe strikt men is in je immigratiekantoor.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

Er zijn geen reacties mogelijk.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website