Melder: BramSiam

Vandaag heb ik contact gehad met de staff van EVA Air op Schiphol. Mijn vraag was hoe ze om zouden gaan met mijn retourticket met een datum die 63 dagen na de heenvlucht ligt, terwijl ik geen visum neem. Mij werd verzekerd dat ik bij het inchecken of bij de gate een verklaring kan tekenen dat eventuele problemen die te maken hebben met de retourvlucht mijn risico zijn en niet het risico van EVA Air.

Hiermee zijn de problemen van een aantal reizigers die hier over geschreven hebben op dit blog denk ik opgelost.


Reactie RonnyLatYa

Zoals ik al jaren en in veel reacties geschreven heb “neem contact met de maatschappij” en vraag wat voor hun volstaat als bewijs. In dit geval volstaat voor EVA Air dat je een verklaring tekent en ook voor andere maatschappijen volstaat dit soms.  Dat is een beslissing die ze mogen nemen. Andere willen dan toch weer een ticket zien. Maar het blijft nu eenmaal nog een eis. Alleen mag je die op een andere manier bewijzen.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

7 reacties op “TB Immigration Infobrief Nr 001/23: Datum retourticket EVA air voorbij einddatum visa-exemption”

 1. Willem zegt op

  Ter aanvulling. De eis is geen retourticket zoals sommigen denken maar een zgn onward ticket. Een ticket die bewijst dat je het land optijd zult verlaten. Dat kan naast een vliegticket ook een bus of trein ticket/boeking zijn. Bijvoorbeeld naar een buurland zoals Laos, Cambodia of Myanmar. Regionale vliegtickets zijn vaak niet duur.

  Dit kan een oplossing zijn voor die helemaal nog geen retourdatum naar Nederland heeft.

  • RonnyLatYa zegt op

   Hij spreekt hier nu wel in zijn situatie en dat ging dan ook over een retourticket.

   Algemeen gaat het inderdaad over een onward ticket maar ik denk dat dit al meer dan eens gezegd is zoals o.a. in zijn vorige bericht hierover.
   https://www.thailandblog.nl/dossier/visum-thailand/immigratie-infobrief/tb-immigration-info-brief-069-22-eisen-rond-de-datum-van-je-retourvlucht-door-luchtvaartmaatschappijen-t-a-v-een-visum/

   Maar dat dit naast een vliegticket ook een bus of trein ticket/boeking kan zijn is zeker niet zo. De eis van een onward ticket gaat steeds over een vliegticket en andere manieren van reizen worden niet aanvaard.

   Maar zoals ik al zo dikwijls gezegd heb is het de beslissing van de maatschappijen welke bewijzen ze willen aanvaarden.

 2. TH NL zegt op

  Het zal ongetwijfeld zo zijn, maar ik weet niet hoe ik het rijmen moet, daar ik een Noor ken die elke keer met een enkele reis komt en beslist niet met een retour ticket. Hij vliegt met meerdere maatschappijen! Dat de ticket duurder is maakt hem niet uit, hij zegt,ik wil gaan als ik het wil.
  Dan zal ik toch eens vragen aan hem hoe hij dat oplost ?

  • Marcel zegt op

   Dan doet die Noor precies hetzelfde als ik.
   Nooit boek ik een retourtje daar ik nooit weet hoelang ik blijf.
   Naar mijn weten volstaat ee enkele reis indien je een NON-O visa hebt,
   Nooit problemen gehad bij Finnair en Quatar.
   Dat je dan wat meer betaald voor 2 enkele reizen is geen problemen,want omboeken van je ticket kost ook al gauw 75-150 euro.Maar ik heb nu we; alle vrijheid zoals die “”Noor”|
   Meestal neem ik na mijn 90 dagen verblijf een extension van 60 dagen en zie dan verder.
   Mocht ik nou nog langer willen verblijven doe een een visarun naar LAOS zonder financiele bewijzen,alwaar ik wederon 80 dagen bekom (+ evt 60 dagen extension op basis van visting souse.family.)

   Marcel

   • RonnyLatYa zegt op

    Indien je een visum hebt of een re-entry bezit hoef je dat ook niet te tonen aan de maatschappij.

    Dit gaat enkel over Visa Exemption.

    Een Non-immigrant O Thai Marriage kan je inderdaad eenvoudig bekomen in o.a. Savanakhet.
    Een financiele eis is er dan niet bij.
    Maar ook met dat visum bekom je 90 dagen en niet 80 al ga ik er vanuit dat het wel een mistypen zal zijn

 3. John Chiang Rai zegt op

  De vraag is nu ,of dit een uniformele regel is bij EVA Air ,of alleen maar een regel is bij hun staf op Schiphol?
  In ieder geval is het geen regel,die van iedere andere vliegmaatschappij gegarandeerd ook toegepast gaat worden.
  Inderdaad zou je contact kunnen opnemen met de betreffende maatschappij,om deze vraag hun voor te leggen, alleen is dit contact per telefoon erg moeilijk,of soms helemaal tot stand te brengen.
  Telefonisch kon ik zowel op de luchthaven in München,als ook hun bureau in de stadt,na meermalige poging geen enkel contact krijgen,omdat helemaal niet opgenomen werd. en zelfs op een e-mail die ik zowel in Duitse als ook in Engelse taal geschreven heb,kreeg ik op mijn duidelijk gestelde vraag, een niets zeggend antwoordt terug.
  Op beleefde navraag,omdat mijn vraag op geen enkele wijze beantwoordt was, wacht ik nog steeds op hun antwoord.555
  Mag zijn dat dit contact,en vragenstellen bij andere maatschappijen anders verloopt, maar in mijn geval bij Thai Airways was dit erg bedroevend.

 4. Jose zegt op

  Wij zijn begin november met Eva Air gevlogen. Retour eind maart. Op basis van visa exemption. Niemand die ons daarover aansprak bij het inchecken.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website