Melder: Sjaakie

Onlangs deed ik een 90 dagen adres melding bij een ander kantoor dan mijn gebruikelijke regio Immigration Office. Ik deed deze melding bij de Drive Thru van het Immigration Office te Chiang Mai. Deze mogelijkheid is nog steeds actief en er zijn op dit moment geen plannen dat af te schaffen.

De afhandeling duurde slechts 1 minuut, ook werd gevraagd of er sprake was van een adresverandering, indien dat het geval was kon ook direct een TM30 bij deze Drive Thru ingediend worden.

Het kantoor ligt aan de linkerzijde van de weg naar het vliegveld, 100 meter voor de ingang daarvan.


Reactie RonnyLatYa

Een werkelijke verandering van vast adres dient in principe door jou te gebeuren en bevestigd te worden met een TM28 formulier.

Het ontslaat de verantwoordelijkheid van de adres/huiseigenaar echter daarom niet van de voorziene TM30 melding natuurlijk.

*****

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

No votes yet.
Please wait...

3 reacties op “TB Immigration Info Brief 092/20: Immigration Chiang Mai – 90 dagen melding”

 1. janbeute zegt op

  Dus als ik dit zo lees dan zou je overal in Thailand je 90 dagen melding kunnen doen bij het indien aanwezig zijnde lokale provinciale immikantoor.
  Ik heriner mij nog een verhaal uit het verleden van een Nederlander die bij mij in de buurt woonde.
  Die toen op bezoek was bij kennissen van hem in Bangkok en helemaal weer op en neer naar CM moest rijden voor zijn 90 dagen melding.
  Dus als zijnde in Lamphun wonende en klant te zijn van de Lamphun immi, zou ik bij een bezoek in HuaHin mijn 90 dagen melding aldaar kunnen doen.
  Veel verandert zo te lezen.

  Jan Beute.

  • RonnyLatYa zegt op

   Vroeger deed men daar inderdaad al eens moeilijker over en het zou me niet verbazen dat dit in sommige immigratiekantoren nog steeds het geval is.

   Alhoewel er nu toch al enkel jaren staat dat het in elk immigratiekantoor kan
   Offices accepting notification:
   ……
   6. Immigration offices throughout the country

   https://www.immigration.go.th/en/?page_id=1666

   Eigenlijk zou het op zich geen probleem mogen zijn.
   Tenslotte kan je kan de melding ook online of via App maken en dat kan je doen van waar ook in Thailand met je vaste adres.
   Anderzijds heb je ook 3 weken de tijd om die melding te maken bij je immigratiekantoor. Het moeten al reizen of bezoekjes zijn die meer dan drie weken duren en dan moeten die drie weken toevallig ook nog vallen binnen een periode dat je net weg bent….

 2. William zegt op

  Voor zover mij vermeldt is jaren terug dien je, je 90 dagen report in het immigratie bureau waar je extensie gedaan is te doen.
  Afgeschaft om het ‘shoppen’ te voorkomen volgens zeggen.
  Volgens mij nog steeds zo.
  Dat je in dezelfde provincie in een bijkantoor dit ook kan doen zou mogelijk zijn vermoed ik.
  De meeste provincies zullen dat niet hebben een tweede locatie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website