Melder: Reint

Afgelopen maandag mijn extension voor Non-O ontvangen in Ubon. Mijn datum voor de 90 dagen melding bleef echter onveranderd ivm met mijn laatste arrival stamp, hetgeen betekent dat ik in januari, twee maanden na het ontvangen van mijn Non O me moet melden voor het woonadres.

Vervolgens een maand later weer melden met bankboekje. Dit betekent 4 keer voor de 90 dagen en 4 keer het bankboekje en de negende keer weer aanvraag voor extension. Op mijn vraag of de 90 dagen niet gelijk kan met het bankboekje werd mij verteld dat dit niet mogelijk is. Ja maar, u heeft toch nu kunnen inzien in die berg papierwinkel dat ik nog op hetzelfde adres woon, nee nee meneer, dit staat los van elkaar. Pfff….

(Ik heb het hier over meldingen, voor extension en bankboekje moet je er heen, voor de 90 dagen zou je het on line kunnen doen)


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

11 reacties op “TB Immigration Info Brief 088/20: Negen keer per jaar melden bij de immigratie”

 1. Wim de Visser zegt op

  Dag Reint,
  Woon ook in Ubon Ratchatani en doe trouw voordat ik de 90-dagen melding doe even een bezoek aan de bank voor een update van mijn bankboek (800.000 THB) door er wat af te halen.
  Er is nog nooit naar gevraagd tijdens de 90-dagen melding wat natuurlijk niet betekent dat er niet naar gekeken wordt bij de verlenging.
  Ik ervaar hetzelfde als u en ik ben het absoluut met u eens dat het een zooitje is, althans in Ubon Ratchathani toch, en dat immigratie alhier niet beschikt over enige vorm van rationeel denken. Het zijn de regels mijnheer met dien verstande dat op elke regel altijd de laatste zijn van belang is: Iedereen kan afwijken van de regel en dat doen we dus ook.
  En wat betreft die online 90-dagen melding: Heeft bij mij 1 keer gewerkt, ongeveer 6 jaar geleden en daarna nooit meer. Ja, ik weet alle toestanden voordat je op de 1ste pagina komt en er dan de mededeling komt dat je de lokale immigratie moet contacteren eb dan houdt het voor mij ook op.
  Maar aan de andere kant heeft die online 90-dagen melding niet zoveel zin als je feitelijk een update van je bankboekje moet tonen (dus bij mij nog nooit naar gevraagd)

 2. loeng Johnny zegt op

  Wat een raar verhaal!
  Ik kom ook op Immigration in Ubon Ratchathani en ik moet zeggen dat ze daar voortreffelijk werk leveren!
  Ik vind het maar een raar verhaal, zeker wat betreft dat tonen van het bankboekje.

  Bij de verlenging van mijn extension dien ik zoals iedereen mijn bankboekje en document van de bank voor te leggen. Nadien is dat niet meer nodig! En hoef ik enkel maar om de 90 dagen mij te melden. (zonder iets te tonen).

  Ook het verhaal van het woonadres klopt niet! De eigenaar van de woonst hoeft immers enkel te melden wanneer je naar een andere provincie gaat voor een bepaalde tijd (men heeft graag dat je dat even op voorhand komt zeggen) of zeker melding maken wanneer je terug bent. Voor de rest hoeft dat niet en wordt dat allemaal in één keer geregeld bij de verlenging van uw extensie.
  Dus een verhaal dat langs geen kanten klopt.
  En wees blij dat men de regels strikt volgt, anders heb je een willekeur en dat is toch het laatste dat we willen, toch?

  • Reint zegt op

   Johnny,
   Je hebt het niet goed begrepen. De datum van aanvraag non-o is in mijn geval 3 dec en vervolgens dus elke 3 maanden melden met bankboekje. Dit wordt ook nog eens schriftelijk in je paspoort geniet.

   De 90 dagen melding wordt bepaald aan de hand van je laatste entry stamp,

   Deze twee vallen niet samen en dus 4 keer bankboekje en 4 keer 90 dagen melding, en nieuwe aanvraag non-o.

   Reint

   • RonnyLatYa zegt op

    Eigenlijk is het 3 keer controle bankboekje. Na 3, 6, 9 maand. Op 12 zit je weer met je nieuwe verlenging.

    Kan dus zijn :
    1 keer voor verlenging
    4 keer voor 90 dagen melding (indien niet samenvalt met verlenging)
    3 keer voor controle bankbedrag.

    In het andere geval;
    1 keer verlenging
    3 keer voor 90 dagen en controle bankbedrag.

  • RonnyLatYa zegt op

   Een van de eisen bij een bankbedrag van 800 000 Baht is dat het er 3 maand na toekenning nog volledig moet op staan. Nadien mag je zakken tot 400 000 Baht.
   Een immigratiekantoor is echter niet verplicht dat te controleren en als ze het wel doen zijn mag dat via lokale richtlijnen.
   Er zijn immigratiekantoren die dat elke drie maand controleren. Andere enkel drie maand na toekenning, nog andere enkel bij de volgende aanvraag tot jaarverlenging.
   Hoe Ubon dat organiseert weet ik niet, maar dat de ene het moet tonen en de andere niet ?
   Hoeft natuurlijk ook enkel bij retired verlengingen en bij gebruik van de 800 000 Baht. Niet bij Thai marriage. Ligt daar het verschil?

   Wat het woonadres betreft.
   Hij is helemaal niet fout, want hij heeft het over de 90 dagen adres melding. Een bevestiging van je vaste verblijfplaats en daar heeft de eigenaar niks mee te maken. Dat is een verplichting van de buitenlander die 90 dagen ononderbroken in Thailand verblijft. Net zoals jij doet.

   Jij hebt het echter over de TM30 melding,
   Trouwens “(men heeft graag dat je dat even op voorhand komt zeggen)” als je de provincie verlaat slaat nergens op. Je moet dat niet melden. Daar is geen enkele voorschrift over.
   Iemand die bijvoorbeeld naar Bangkok gaat voor enkel dagen moet dat niet eerst gaan melden in zijn immigratiekantoor.

   “Dus een verhaal dat langs geen kanten klopt.” Vertel mij dus eens wat er van geen kanten klopt….

  • Wim de Visser zegt op

   Ik kreeg van Immigratie bij mijn verlenging februari 2020 een briefje waar in duidelijk staat dat ik elke drie maanden een update van het bankboekje waarop THB 800.000 staat moet doen en dat elke drie maanden moet tonen. Ik heb het ooit aan Ronny Lat Ya gestuurd die het ook nog nooit had gezien.
   Zoals eerder gezegd door mij doe ik dat trouw vóór de 90-dagen melding maar het is nog nooit gevraagd.
   Dus niet meteen roepen dat het een raar verhaal is omdat het bij u niet gebeurt. Ik kreeg in ieder geval dat briefje.
   En wat die willekeur betreft: Lees maar eens op dit blog hoe verschillend de “regels” worden geïnterpreteerd door de immigratie kantoren en soms zelfs binnen hetzelfde immigratie kantoor, Willekeur genoeg hoor.

   • RonnyLatYa zegt op

    Zoals ik zei organiseert ieder immigratiekantoor dat op zijn eigen manier.
    Er zijn immigratiekantoren die dat elke drie maand controleren. Andere enkel drie maand na toekenning, nog andere enkel bij de volgende aanvraag tot jaarverlenging.

    Het is wel zo dat je natuurlijk enkel na de eerste drie maanden na goedkeuring moet bewijzen dat daar nog steeds 800 000 Baht op staat. Nadien mag minder zolang het maar niet onder de 400 000 Baht is. En je moet dan ook natuurlijk weer zorgen dat het tijdig weer aangevuld is voor de volgende aanvraag.

  • Hans Pronk zegt op

   Ook ik heb onlangs mijn verlenging in Ubon op basis van retirement/800.000 baht op rekening rond gekregen. Ik hoef pas over een jaar terug te komen. Mijn “90-dagen” doe ik via internet en ik neem aan dat ze bij de volgende verlenging kijken of er voldoende saldo was.
   Maar mogelijk maakt het uit waar het wordt aangevraagd. Zelf doe ik het in het filiaal in de stad Ubon en niet in het hoofdkantoor.

 3. peter zegt op

  ik ga in Khon Kaen voor 90 dagen………..voor dat ik op de stoel plaats kan nemen heb ik mijn 90 dagen weer, Sneller dan de overtoom

  • Han zegt op

   Ik ben woensdag geweest in Korat, geen wachtenden, paspoort afgeven, nieuw briefje er in en met een minuut weer buiten. Nooit een bankboekje mee hoeven te nemen oid behalve met de verlenging.

 4. Bz zegt op

  Hallo Reint,

  Als je de 90 dagen melding via het Internet doet hoef je toch helemaal niets te tonen?

  Mvg. Bz


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website