Melding: Frans

Betreft: Immigration Bangkok (Chaeng Wattana)

Immigratie Chaeng Wattana, retirement extension (mijn ervaring). Was gisteren, maandag 15/07, in Chaeng Wattana Bangkok, om mijn Retirement extension te vernieuwen. Om 09.30 uur gearriveerd, om 11.15 uur stond ik terug buiten met mijn nieuwe extensie voor 1 jaar.
Volgende documenten had ik voorbereid:

 • § TM7 formulier.
 • Kopij paspoort en al mijn vorige extensies en visa.
 • TM30 kopij.
 • Kaartje van Google maps, met locatie van mijn woonplaats.
 • Inkomen Affidavit van de Belgische ambassade,(had een uittreksel van de pensioendienst bijgevoegd met mijn maandelijkse uitkering).

Alles overhandigd aan loket L45 voor document controle, alles bleek in orde en ze verwees mij onmiddellijk door naar loket L40, die mij nog 3 documenten liet tekenen (kennisname van de gevolgen van een overstay e.d. In totaal 1900 baht betaald en mijn nieuwe extensie was klaar.
Persoonlijk heb ik nooit problemen gehad in Chaeng Wattana, in tegenstelling wat velen beweren. Voor mij zijn ze efficiënt en vlug, zolang alle documenten in orde zijn. De wachttijd is ook geen probleem, check je nummertje, en ga beneden een koffie of iets dergelijks nuttigen.


Reactie RonnyLatYa

Bedank voor de melding.

Ik kan er weinig aan toevoegen, want het is dezelfde ervaring als ik in het verleden had met Immigratie Bangkok.

Misschien dit nog :

– TM6

– Bewijs woonst (Tabien Baan, huurcontract, etc..)

Ook ik gebruik een “Income Affidavit” en voeg er ook steeds een uittreksel van de pensioendienst bij. Hoeft officieel niet, maar meestal tonen ze daar meer interesse in dan in het getal op het eigenlijke “Income Affidavit” van de ambassade. Tenminste die indruk heb ik toch. Tenslotte geef je hun zo ook een bewijs van waar het getal op het “Income Affidavit” vandaan komt en dat het niet uit de lucht gegrepen is.

Je ziet ook dat het geen verschil maakt of de legalisatiesticker op de voor op achterkant is geplakt. Let wel. Dit is enkel het geval indien de achterkant blanco is.

Visum voor Thailand: Affidavit, stempel handtekening legalisatie op achterzijde

De tijdsduur om de verlenging te bekomen was vergelijkbaar, maar ik ging aansluitend ook nog een “Re-entry” halen. Duurde dan wat langer natuurlijk. Ik kwam rond 0830 en was dan toch nog buiten voor de middag, met verlenging en “Re-entry”.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

23 reacties op “TB Immigration Info Brief 075/19 – Immigratie Bangkok – Jaarverlenging”

 1. wijnschenk zegt op

  vorige week retirememt visa aangevraagd
  totaal nu 12 pasfotos afgegeven waarvoor ???
  geen idee!!!

  • RonnyLatYa zegt op

   En? Hebben ze er een foto tussen gevonden die enige gelijkenis had met je toestand op dat moment 😉

 2. Hans H. Kwang zegt op

  Er is wel degelijk iets gewijzigd bij Chaeng Wattana, sinds een paar maanden is een TM30 verplicht, dit was eerder niet het geval. Er zij zelfs 2 balies naast de 90 dagen melding gekomen om TM30 te melden en in de meeste gevallen 800 THB boete te betalen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Hij schrijft toch dat hij een TM30 heeft in geleverd.

   Het TM30 was altijd al verplicht, ook in Bangkok, alleen werd er weinig aandacht aan geschonken of je gemeld was of niet.

   Ik heb altijd al in Bangkok een TM30 ingediend bij terugkomst ui België. Deed dit via de post en dat ging steeds goed. Na een week kreeg je het strookje terug in de bus. Koste mij geen moeite.

   Wel was het zo dat bij verlenging of wat ook, er nooit expliciet naar gevraagd werd.
   Sinds dit jaar is dat in Bangkok wel het geval heb ik al op verschillenden forums gelezen. Zelf kan ik dat niet bevestigen omdat ik nu mijn verlenging in Kanchanaburi aanvraag en daar past men het ook toe.

   Eigenlijk past men nu deze regel strenger toe dan voordien. Nks meer.

 3. Walter zegt op

  Ik verblijf al 3 jaar in een condo in Bangkok. Ik heb nooit een TM30 gezien. Ik veronderstel dat de beheerders van de condo dit rechtstreeks regelen met immigration, zoals ze dat ook verplicht zijn.
  Bij mijn “extention of stay” werd hier ook nooit naar gevraagd.
  Is dit nu wél nodig? Of geldt de verplichting om een kopie van je TM30 af te geven bij je verlenging, enkel voor die personen die oorspronkelijk ook zelf voor de TM30 moeten zorgen?

  • RonnyLatYa zegt op

   Zoals hierboven al terecht is gezegd, is Bangkok sinds begin dit jaar strenger geworden op dat gebied.

   Je kan dus bij je volgende verlenging voor zekerheid beter een bewijs van die TM30 melding meenemen.
   Vraagt men er niet naar, ook goed.

   • Cornelis zegt op

    Bij mijn retirement extension in Chiang Rai, eind april, was plotseling die tm30 (die in mijn paspoort zat geniet) in combinatie met een kopie van het huurcontract niet voldoende en wilde men een kopie van het Tambien Baan van de verhuurder zien. Daar kon ik onmogelijk op korte termijn aan komen, de eigenaar zat in Europa. Na wat discussie werd e.e.a. toch geaccepteerd, maar er werd me op het hart gedrukt dat ik de volgende keer die kopie wèl moest hebben.

    • RonnyLatYa zegt op

     Tja, ze slaan daar weer door naar de andere kant daar zeker.

    • Winlouis zegt op

     Beste Cornelis, dit vind ik toch een beetje te ver gaan,! Zonder een kopie van de Tambien Baan kan de eigenaar geen melding uitvoeren en het bewijsstuk van aanmelding niet ontvangen.! Wat gaan ze nog allemaal uitzoeken voor de Farangs boetes te laten betalen.!!

     • Cornelis zegt op

      Dat vind ik ook: zonder een kopie van het Tambien Baan zou er bij de melding bij Immigratie geen tm30 zijn aanvaard. Dat argument voerde ik natuurlijk ook aan, maar het hielp niet……..

   • Hans H. Kwang zegt op

    Mijn ervaring is dat, als je geen TM30 hebt, er dan een aan moet vragen bij de vernieuwde loketten B (Tussen de 90 dagen melding en de uitgang). Als U nu op Chaeng Wattana komt ziet u daar dagelijks honderden mensen in de wacht staan.

    Dat men nu expliciet om een TM30 vraagt bij de voorcontrole bij loket L45 is wel degelijk een wijziging voor de vele mensen die nog nooit een TM30 hebben aangevraagd, en dat zijn er onder mijn kennissen in Bangkok en de mensen die ik uit mijn condo ken zeer veel.

    Nu is het zo dat als je geen TM30 hebt, je geen verlenging krijgt.

    U heeft gelijk dat het over oude wetgeving gaat die men eerder niet handhaafde. Sinds kort gaat men die wetgeving echter stringent gaat toepassen.

    • RonnyLatYa zegt op

     Dat zeg ik toch.
     Er wordt sinds begin dit jaar expliciet naar gevraagd.

     Het zou nogal zinloos zijn er expliciet naar te vragen, maar als je het niet kan tonen toch een jaarverlenging af te geven.

 4. Taruud zegt op

  Op 2 juli gearriveerd in Udon Thani met onze zoon. We hebben ons gemeld voor de tm30 bij IO. De beambte zei dat ik me niet hoefde te melden omdat ik sta ingeschreven bij mijn Thaise echtgenote in ons huis. Ik kreeg wel een briefje in mijn paspoort geniet met de 90 dagen melding. Míjn zoon moest een formulier ondertekenen en kreeg een briefje geniet met de 30dagen melding. Het lijkt er dus op dat dat ook gecontroleerd gaat worden als hij 18 juli weer terug gaat naar Nederland. Voorheen hebben we ons nooit gemeld bij aankomst.

  • RonnyLatYa zegt op

   Wat is een 30 dagen melding ?
   En op wat gaat hij dan gecontroleerd wordt. De enige controle die hij zal krijgen is de paspoortcontrole die iedereen ondergaat als men Thailand verlaat.

   • RonnyLatYa zegt op

    Corr. “En op wat gaat hij dan gecontroleerd worden ?”

    • Taruud zegt op

     Controle door het inzien van het formulier dat in het paspoort geniet zit. Dat is het bewijs wanneer hij zich gemeld heeft bij Immigration Office. Als dat ontbreekt kan de boete berekend worden vanaf de dag van aankomst.

     • RonnyLatYa zegt op

      Niet melden geeft enkel een eenmalige boete. Niemand krijgt daarop controle bij vertrek.

 5. Bert zegt op

  Die controle kan m.i eigenlijk alleen per computer want als je in een hotel verblijft krijg je ook geen strookje.

  • RonnyLatYa zegt op

   Je hotel kan je ook een bewijs van melding geven indien nodig. Maar ze gaan dat niet standaard aan al hun gasten geven. Enkel wanneer dat bewijs nodig is voor immigratie.
   Maar immigratie kan dat inderdaad ook zien. Daarom vind ik het ook eigenlijk een nodeloze eis dat de aanvrager dat moet tonen.
   Zou enkel moeten indien immigratie zegt dat de melding niet gebeurd is en je dan met dat strookje kan tonen dat deze wel gebeurd is

 6. Roland zegt op

  Ik was op Immigration Chang Watthana begin deze maand voor een extention.
  Ik had me goed voorbereid en alles verliep dan ook vlot. Inbegrepen de TM30.
  Maar voor de naast mij gezeten Engelse man vergezeld van zijn vrouw of vriendin verliep het anders.
  Daaraan werd tevens gevraagd foto’s van hun woonst te tonen die ze natuurlijk niet bij hadden. Daarbij moesten ze zelf ook afgebeeld staan op die foto’s.
  Wat voor heel wat opwinding en woede zorgde vooral dan bij de Thaise vrouw.
  Die begon direct rond te bellen met haar telefoon molenwiekend met haar armen om daarna af te druipen.
  Aan mij werd echter niet gevraagd om fotos van mijn woonst.
  Toch merkwaardig.

  • RonnyLatYa zegt op

   Niet merkwaardig als jij een aanvraag tot verlenging op basis van “Retirement” indiende. Soms worden er dan foto’s gevraagd, maar meestal niet. Hangt wat van de lokale regeltjes af.

   Zij zullen een verlenging op basis van “Thai Marriage” gevraagd hebben. Dan worden zo goed als altijd die foto’s gevraagd. Foto’s moeten van in en om het huis zijn en beide moeten er steeds op staan. Op één van de foto’s moet ook het huisnummer duidelijk zichtbaar zijn. En soms moet er een foto bij zijn met twee getuigen. Maar dat hangt ook weer van de lokale eisen af.

   Niet zo uitzonderlijk dus.

 7. Theo zegt op

  Fans
  Ik moet in september weer voor mijn extensiom
  Weke koers hanteerde de Immigratie
  Wat was het bedrag dat je opgaf als netto inkomen pr maand
  Groet Theo

  • Frans zegt op

   De koers die ze gebruikten op immigratie CW weet ik niet, ze aanvaarden gewoon het bedrag dat op mijn Affidavit van de Belgische ambassade stond, en dat was gebaseerd op mijn wettelijk pensioen en had ik persoonlijk omgerekend aan de wisselkoers van die dag (ca.35 Baht).
   werden helemaal geen vragen over gesteld.
   Let wel ik had bij het Affidavit wel mijn officiele pensioen uitkeringen bijgevoegd.(in het Engels).


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website