Melder: Lodewijk Lagemaat

De Thaise Immigratiedienst geeft een waarschuwing af. Woordvoerder politie kolonel Pakpong Sai-ubol van het Royal Thai Immigration Bureau laat in een boodschap weten dat een groot aantal buitenlanders tijdig hun toeristenvisa voor 26 september dienen te verlengen om niet geconfronteerd te worden met een beschuldiging van overstay.

Het niet tijdig verlengen van de toeristenvisum is strafbaar en toeristen kunnen met juridische stappen vervolgd worden, zelfs met deportatie uit Thailand. De Thaise wet eist een bewijs voor een juridische status voor een verblijf in Thailand middels een paspoort met stempels, die te allen tijde gecontroleerd kunnen worden.

Tot op heden heeft de Thaise regering geen tekenen afgegeven om de huidige vervaldatum van 26 september aan te passen wegens corona problemen en zo een andere universele amnestie af te kondigen.

De amnestie werd oorspronkelijk ingevoerd kort nadat de grenzen eerder dit jaar gesloten werden en werd meerdere malen verlengd. Het heeft aan tienduizenden mensen toestemming verleend om langer in het land te blijven zelfs lang voorbij hun eerste toeristenvisa van dertig dagen.

Tot op heden is geen enkel signaal afgegeven voor een nieuwe maatregel wat betreft de visa verlenging.


Reactie Ronny LatYa

Lodewijk haalt een artikel aan van immigratie, maar ik denk dat er al dikwijls genoeg voor gewaarschuwd werd hiervoor.

Waarschijnlijk hopen er nog steeds vele dat alles weer verlengd wordt.

Zie bijlagen ter herinnering. Die een is al meer dan 2 maand oud, de andere meer dan een maand.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Rating: 5.00/5. From 2 votes.
Please wait...

3 reacties op “TB Immigration Info Brief 070/20: Nog enkele dagen en de vrijstelling zit er op, denk er aan!”

 1. Bert zegt op

  Persoonlijk vind ik het terecht. Er is vaak genoeg gewaarschuwd.
  Zelf doe ik de 8-4 methode (8 mnd TH en 4 mnd NL). Dit om diverse reden, familie en vrienden in NL, maar zeker ook ivm een betaalbare ziektekostenverzekering.
  Ben zelf vorige week terug gevlogen naar NL met de KLM omdat mijn 8 maanden er op zitten.
  Zal deze ronde misschien wat langer moeten blijven, maar dat is dan maar zo.
  Ik pas voorlopig voor de prijzige quarantaine en testen. Mocht het nu echt te lang gaan duren (6 mnd+) zal ik mijn mening misschien herzien.

 2. Lung addie zegt op

  Ook naar mijn mening is dit terecht dat er een einde komt aan de amnestie. 6 maand de tijd gekregen om maatregelen te nemen lijkt mij wel meer dan voldoende geweest. Het is wel ergens klaar en duidelijk: immigratie wil een seintje geven aan diegenen welke hier jaar in jaar uit met een ‘toeristenvisum’ vertoeven dat ze beter aan de nodige eisen voldoen en niet een achterdeurtje gebruiken. Indien je hier echt wil lang verblijven: zorg dan voor een correct visum en je hebt nooit problemen.

 3. Erik zegt op

  Tja, Bert en Lung Addie, jullie visie klopt voor toeristen en gepensioneerden maar lees eens het verhaal van de ondernemers die nu noodgedwongen hun zaak moeten liquideren!

  Vandaag in dit blog: liquideren, alles te koop zetten, zwaar financieel verlies lijden en maar afwachten of de zaakwaarnemers de centjes netjes afwikkelen. Het is dan wat simpel om die mensen te vertellen ‘had je maar voor een resident permit moeten gaan’ of ‘had je maar een illegaal kantoortje moeten inhuren’ al zie ik jullie dat gelukkig niet schrijven.

  Alles heeft twee kanten, ook met stempeltjes. Maar hier speelt helaas overwegend de starheid van een xenofoob systeem en de hebzucht van mensen die de kassa horen rinkelen bij het zien van een blonde kuif en blauwe ogen…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website