Melder: RichardJ

Visumondersteuningsbrief gaat nu per post!

Informatie over de visumondersteuningsbrief voor verlenging van uw verblijfsvergunning kan je hier terugvinden: https://www.thailandblog.nl/expats-en-pensionado/visum-ondersteuningsbrief-thailand/

De brief kan enkel per post worden aangevraagd.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

Rating: 4.00/5. From 1 vote.
Please wait...

7 reacties op “TB Immigration Info Brief 067/20: Visumondersteuningsbrief per post”

 1. Wayan zegt op

  Ik doe dit al vele jaren zo , en is geen enkel probleem
  Binnen een week heb je de ondersteuningsbrief terug
  Met dank aan de ambassade

 2. Geertg zegt op

  Op 3 september heb ik de aanvraag voor een visumondersteuningsbrief met EMS naar de ambassade gestuurd. Uit6eraard met alle benodigde documenten.

  Op 14 september werd de visumondersteuningsbrief door de post afgeleverd.

  Met dank aan de vlotte reactie van de ambassade.

 3. lung Lala zegt op

  midden juli de ondersteuningsbrief verzonden op een vrijdag, dinsdag erop terug en gestempeld en al, perfecte service van de Nederlandse ambassade en ook geaccepteerd door de immigration in Chumphon, zoals al de jaren ervoor, no problemos

 4. RichardJ zegt op

  In de tekst had beter kunnen staan dat het nu ALLEEN nog per post kan.

  Mocht je in een tijdklem zitten en wil je niet op de post vertrouwen: op dezelfde dag aanvragen en ontvangen op de ambassade kan dus niet meer.

  • RonnyLatYa zegt op

   Zo had ik het toch alvast ook begrepen als er staat. “De brief kan enkel per post worden aangevraagd.”

   Was ook de bedoeling van je inzending dacht ik om dit te melden.

 5. Fred Janssen zegt op

  Vrijdag 11 september met alle benodigde inkomensbewijzen en kopie paspoort de visumondersteuningsbrief aangevraagd en retour- enveloppe bijgevoegd.
  Betaling van 50 Euro aan Buitenlandse Zaken al een dag eerder gedaan.
  Op donderdag 17 september reeds alles retour ontvangen en dezelfde dag bij Immigration in Udonthani
  nieuwe visum met als einddatum 7 oktober 2021, na overlegging van alle bescheiden, ontvangen.
  Ook in Udonthani is deze procedure al enige jaren zonder problemen.

 6. Glenno zegt op

  Mijn speciale dank aan de mensen van de ambassade.

  Op 31 augustus jl. werd ik ‘s-avonds “wreed gewekt” door een artikel in Thailandblog. Het betrof de laatste dag om je 90 dagen melding te doen. Ik poogde dit nog digitaal te doen, maar helaas. Niet mogelijk.
  Er zat niets anders op om de volgende dag, 1 september, naar het Immigratiekantoor te Chiang Mai te gaan.
  Helaas, ik was te laat en kreeg te horen dat mijn visum – die normaal tot 14 november 2020 geldig is/was – verlopen was. Opties:
  1. Vóór 26 september het land verlaten
  2. Vóór 26 september een nieuw visum aanvragen
  Ik koos uiteraard voor optie 2. Maar daarvoor moest ik een visumondersteuningsbrief aanvragen bij de Ambassade in Bangkok.

  Het vervelende was dat ik op het punt stond door Thailand te gaan trekken, richting het zuiden. Ik had al een auto voor een maand gehuurd per 7 september. Eerder kon ik de auto helaas niet krijgen (was al verhuurd) en de prijs was te aantrekkelijk om elders te gaan.

  Op 9 september ben ik uit Chiang Mai vertrokken, richting Bangkok. De volgende dag was mijn eerste activiteit een bezoek aan de ambassade. Ik kwam helaas niet verder dan de poort, want ik had geen afspraak.
  Online gelijk een afspraak gemaakt, maar deze was pas voor 16 september in te plannen. Normale levertijd 10 (werk)dagen. Ik zou dus te laat zijn voor het aanvragen van mijn visumverlenging.

  Ik heb toen maar een mail naar de ambassade gezonden. De situatie uitgelegd. Ook dat verzending per post een probleem zou opleveren. Enerzijds door de beperkte tijd. Anderszijds omdat ik op doorreis was en niet weet waar ik wanneer ben. Binnen een half uur kreeg ik het antwoord dat ik de volgende dag, vrijdagochtend, langs kon komen.

  De volgende ochtend heb ik me gemeld en binnen een uur kon ik, na betaling van de kosten, weer de ambassade verlaten.

  Mede door het snelle, gastvrije, handelen van de mensen van de ambassade kon ik 2 dagen later terugvliegen naar Chiang Mai om daar tijdig mijn verlening aan te vragen.
  Het visum was binnen 1,5 uur in mijn bezit. Op tijd. RUST!!!

  Zaterdag jl. (19 september) ben ik teruggevlogen naar Bangkok om mijn reis per auto voort te zetten. Richting ….. het zuiden.

  Dank Dank Dank aan de mensen van de ambassade.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website