Melder: Theo Sanam

Als u mijn vorige berichten gelezen hebt, weet u dat ik 8 augustus in Thailand gearriveerd ben op basis van een geldige extension of Thai-marriage visa en zondag 23 augustus mijn quarantaine afgesloten heb. De verlenging van mijn visum liep af op zaterdag 22 augustus. Ik neem aan dat ik ook onder de overgangsregeling tot 26 september zal vallen, maar ik houdt van zekerheid, dus maandag 24 augustus naar Immigration Chachoengsao op de nieuwe locatie nabij Wat Saman.

Eerst naar het gemeentehuis voor een Kor Ror 2 (bewijs van huwelijk) en daarna naar de bank voor een bevestiging van het banksaldo en een laatste bankopname en update van het boekje.

Om 10.30 uur bij Immigration waar net 2 busjes met Cambodianen was gelost. Ik kreeg nr 52 en zag dat men met nummer 10 bezig was. Eerst de TM30 voor mijn vrouw geregeld. Om 12.00 uur was nr 21 aan de beurt en ik zag een probleem opdoemen. Echter een welwillende officer gaf aan dat ik mijn papieren al in kon leveren en alvast Thb 1.900,- mocht betalen.

Ik heb hetzelfde ingeleverd (in tweevoud) als bij mijn 1e verlenging:

– aanvraagformulier TM7 + pasfoto
– kopie 1e blad paspoort, blad met aankomststempel, blad eerdere verlenging, blad eerdere NON-O visum
– kopie ID-kaart echtgenote
– kopie originele trouwakte en engelse vertaling (voor- en achterzijde)
– Kor Ror 2
– kopie blauwe en gele tambien baan 1e pagina en pagina met naam
– bankbrief en kopie 1e en laatste gebruikte blad bankboekje
– handgetekende routebeschrijving van huis naar Immigration
– foto’s van ons beiden in huis en voor het huis (ingeleverd in zwart-wit maar dat werd niet geaccepteerd, dus alsnog kleurenfoto’s geregeld).

De documenten waren daarmee compleet. Wellicht teveel, maar ik kreeg in elk geval niets terug. Een kopie van de eerder geregelde TM30 was niet nodig. Vervolgens komt er een nieuw formulier wat tijdens een gesprek (verhoor?) ingevuld wordt. Men wil weten wanneer en hoe en waar we elkaar ontmoet hebben, hoe lang geleden, hebben we een kind samen, wat voor werk doen we en hoeveel verdienen we daarmee etc.. Omdat dit formulier alleen in het Thai is en we dit beiden moeten ondertekenen gaf ik aan dat ik eerst een Engelse vertaling wil horen. Die werd ook netjes gegeven door het hoofd van de afdeling, naar waarheid ga ik van uit.

Uiteindelijk de stempel van under consideration tot 23 september gekregen en konden we om 15.30 uur vertrekken. En nu is het wachten tot Immigration weer bij ons huis komt controleren.

Ik ga ervan uit dat het allemaal goed komt.


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “TB Immigration Info Brief 059/20: Immigration Chachoengsao – Verlenging Thai marriage visum”

  1. Pat zegt op

    Beste.
    Voorheen ook visa aangevraagd voor
    Huwelijk maar nooit geen controle
    gekregen van immigratie.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website