Melder: JosNT

Jaarverlenging op basis van visum “O” – Immigratiekantoor Nakhon Ratchasima. Hierna een samenvatting aangaande mijn jaarverlenging.

 • Gedaan op 20 augustus 2020.
 • Huidige verblijfsperiode vervalt op 11 september 2020.
 • Ik bewijs mijn inkomsten op basis van affidavit van de Belgische ambassade.

Het voorleggen en het nazicht van je dossier gebeurt – ingevolge covid – buiten het immigratiekantoor onder een tent door twee medewerkers.
Ik heb volgende documenten aangeboden:

 • Ingevuld aanvraagformulier TM7 + 1 recente pasfoto
 • Paspoort en 1 set kopieën van:
  • De pagina met persoonlijke gegevens en foto,
  • De pagina met de laatste aankomststempel.
  • Alle pagina’s met de vorige verlengingen.
 • Kopie van departure card TM6 (origineel vastgehecht in paspoort).
 • Kopie ontvangstbewijs adresnotificatie TM30 (origineel vastgehecht in paspoort).
 • Kopie tabien ban + origineel blauw boekje + kopie recto verso identiteitskaart van mijn Thaise echtgenote.
 • Affidavit van de Belgische Ambassade met aangehecht Nederlandstalig attest van pensioeninkomsten.

Ter plaatse werden mij nog 3 documenten gegeven:

 • Inlichtingsformulier “Documents to be presented when requesting extension of stay for retirement”.
 • Formulier “The Acknowledgment of penalties for a Visa Overstay” (ter plaatse in te vullen en te ondertekenen).
 • Formulier “Deposition of foreigner instance for extension retirement stay in The Kingdom”. Dit is een document waarbij je jouw inkomen bevestigt (maandelijks of bankdeposito). Ook ter plaatse in te vullen en te ondertekenen.

Alle documenten dienen in het bijzijn van de met nazicht belaste beambte te worden ondertekend. Als het dossier volledig is krijg je een nummertje en pas dan mag je het immigratiekantoor binnengaan.

Door de immigratie beambte werden alle documenten opnieuw nagekeken, werd een nieuwe TM7 via PC aangemaakt en mij ter ondertekening voorgelegd. Daarop stond ook de foto die men net voordien van mij gemaakt had. De nodige stempels werden in mijn paspoort geplaatst, ik kreeg een nieuw document voor mijn volgende 90 dagen melding en een ontvangstbewijs voor de betaling van 1900 THB. Alles samen was ik nog geen 10 minuten in het kantoor geweest.

Opmerkingen:

 • Waar mijn jaarverlenging tot nu altijd liep tot 11 september zag ik nu dat de datum 26 september 2021 was. Toen ik vroeg of dit geen fout was kreeg ik als antwoord dat dit kwam door de visaverlenging ingevolge covid-19. Dus een bonus van 15 dagen. Hieruit kan ik afleiden dat mijn vorige verblijfsduur niet liep tot 11 september maar tot 26 september. Maar dat wist ik niet en dat risico zou ik ook niet genomen hebben.
 • Mijn volgende 90 dagen melding moet ik doen op 17 november. Men begint dus opnieuw te tellen vanaf de datum van aanvraag van mijn nieuwe jaarverlenging.
 • In het immigratiekantoor van Nakhon Ratchasima zijn competente en correcte medewerkers die beleefd hun werk doen. Als al je documenten in orde zijn gebeurt alles heel vlug.
 • Blijf Thailandblog volgen. Bij mijn aankomst in het kantoor stond er een bejaarde beteuterde Duitser samen met zijn echtgenote. Hij verbleef al 7 jaar in Thailand met een O-A visum en zijn aanvraag tot verlenging werd door de tentmedewerkers niet aanvaard omdat hij geen ziekteverzekering kon voorleggen. De actualiteit blijven volgen is belangrijk.

Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor je prima verslag

Formulier “Deposition of foreigner instance for extension retirement stay in The Kingdom”. Ken ik niet. Is misschien iets dat men lokaal heeft geproduceerd?

Verlenging vanaf 26  september. Eigenlijk is dat voor diegene die gebruik hebben gemaakt van de vrijstelling.  Alle verblijfsperioden die toegestaan worden gelden dan van 26 september.

Maar het is in je voordeel dus…

O-A visum. Ik kan me best wel voorstellen dat die man beteuterd was. Men is daar in de immigratiekantoren ook nooit echt duidelijk over geweest.  Voor de ene was het alleen bij nieuwe en niet voor oude verblijfsperioden bekomen met O-A visums. Voor andere is het voor zowel nieuwe als oude. Het klassieke liedje. Zoals altijd varen ze elk hun eigen koers en draaien ze zoals de wind met hun eisen. 


Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief.  Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.  Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/.  Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “TB Immigration Info Brief 058/20: Immigratiekantoor Nakhon Ratchasima”

 1. ruud zegt op

  Als alle achterstallige jaarverlengingen op 26 September worden gezet, zal het volgend jaar wel druk worden rond die tijd.

 2. Marcel zegt op

  immigratie Nakhon Ratchasima is vriendelijk en correct.Zijn je vereiste documenten in orde heb je daar nooit problemen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website