Melding : André

Betreft : Immigration Jomtien

Mijn verlenging retirement is goedgekeurd voor een jaar. Deze keer heb ik het affidavit van de Belgische ambassade gebruikt, ze hebben dit document aanvaard zonder verdere bewijsstukken van mijn inkomen. Deze heb je ook niet nodig op de ambassade.

Mijn retirement is gedaan bij immigratie Jomtien Pattaya.

Met vriendelijke groeten

André.


Reactie RonnyLatYa

Bedankt voor de melding.

Het Belgische Affidavit wordt normaal aanvaard, maar het zal er toch altijd van afhangen hoe je lokale immigratiekantoor het ziet. Soms worden er meer bewijzen gevraagd, soms volstaat het “Affidavit” op zich.

Ambassade vraagt inderdaad geen bijkomende bewijzen. Hoeft ook niet omdat de inhoud niet gecontroleerd wordt. Het is tenslotte enkel maar jouw handtekening die gelegaliseerd wordt en niet wat je verklaart. Jammer eigenlijk, want het zou veel zaken gemakkelijker maken als ze dat ook konden controleren om vervolgens ook daar hun stempel op zetten.

Problemen met het Affidavit zijn ontstaan omdat vele het niet zo nauw namen met wat ze verklaarden. En daar moeten zij die het wel correct gebruikten nu soms de tol voor betalen.

Persoonlijk vind ik het zelfs jammer dat wij ook niet zo een “Visumondersteuningsbrief” hebben zoals de Nederlanders, of iets gelijkaardigs. Enkel te bekomen nadat er controleerbare bewijzen zijn geleverd. Prima oplossing.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie.

Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

11 reacties op “TB Immigration Info Brief 053/19 – Immigration Jomtien – Belgisch Affidavit”

 1. hubrechtsen D.R. zegt op

  7 mei 2019. en tegen bericht betreffende het inkomen bewijs van belgie (affidavit) ,zelf ben ik en belg dus ik gebruik al jaren dat affidatvt formulier,als ik dat opstuur naar de belgiche ambassade ,daar zitten alle jaaropgavens in van my verdienste.betaal 840 bath ,drie dagen laten dan naar de immigratiedienst , en dan weet ik of alles ok is..Betreur dat hier in thailand geen rechte lijnen zijn,er word maar raak gedaan,.Ik zie het wel ..groetjes Richard de belg

 2. fred zegt op

  Belgen kunnen toch ook terecht bij de Oostenrijkse consul. Volgens mij moet je daar wel bewijsstukken voorleggen.

  • RonnyLatYa zegt op

   Ja, maar het gaat hier over het Belgisch Affidavit.
   Bovendien is Thailand groter dan Pattaya en daar wonen ook Belgen.

   • RonnyLatYa zegt op

    Eigenlijk geeft die Oostenrijkse Consul inkomsten bewijzen af op basis van niet gelegaliseerde bewijsstukken.

    Strik gezien zou hij die bewijsstukken moeten weigeren, want hij kan de echtheid van de aangeleverde documenten niet controleren. Er staat geen legalisatie stempel/sticker op van de Dienst Legalisatie van Buitenlandse Zaken in België. (Apostille stempel is niet van toepassing omdat Thailand dit niet ondertekend heeft dacht ik)

    Maar goed, dit maar terzijde hoor. Stoort me niet.
    Zolang hij er aan verdient, immigratie het aanvaardt en de aanvragers ermee verder geholpen zijn zal daar wel niemand van wakker liggen.

    • Bob, Jomtien zegt op

     Ben het ten dele met je eens Ronny. Maar de Nederlandse jaaropgaven van werkgever, uitkeringsinstantie of pensioenorganisatie zijn echt gewaarmerkt met briefhoofd, datum, en meer gegevens. Vervalsen lijkt mij voor zelfs bovengemiddelde computergebruiker uiterst moeilijk.
     Eigenlijk zou iemand eens moeten nagaan hoe dit is ontstaan, deze regeling dan. Ik weet dat voorheen de Noorse consul dit ook deed totdat deze verhuisde.
     En of hij dat geld zelf houd?

     • rori zegt op

      Vervalsen mag niet. Aanpassen is simpeler dan gedacht of het nu words, wp of pdf is.
      Kan iedereen die met words kan werken hoor.

    • Facttester zegt op

     Helemaal mee eens, Ronny. Ik ben weliswaar geen Belg, maar als Nederlander maak ik ook gebruik van de Oostenrijkse consul in Pattaya. Ik lever jaarlijks 5 “Jaaropgaven” in, van de SVB en 4 pensioenfondsen, niks gelegaliseerd, werd altijd geaccepteerd door hem en Immigration en ik ben er mee geholpen!
     Châpeau overigens voor jouw geduld en nimmer-aflatende energie om eindeloos door te gaan met het beantwoorden van al die vragen en opmerkingen! Ik bewonder je geduld, doorzettings- en incasseringsvermogen! Als ik de koning geweest zou zijn had ik je zeker een lintje gegeven!

 3. Taruud zegt op

  Overheidsinstanties van Nederland hebben toch toegang tot de documenten in Mijnoverheid.nl waaronder de aangifte Inkomsten Belasting? Kan er niet direct inzage gegeven worden in de IB belastingaangifte? Als je een kopie stuurt is er ook inzage; dus het argument van “privacy”-bescherming” is hier overbodig. Op grond van die inzage kan dan toch een verklaring gegeven worden wat de IB aangeeft als inkomsten? Misschien is dit niet in alle gevallen een oplossing, maar toch wel in heel veel gevallen. Ik zou er geen bezwaar tegen hebben.

  • RonnyLatYa zegt op

   Nederland is toch geen probleem. Daarom hebben zij die Visumondersteuningsbrief.
   Daar gaat het dan ook niet over.

   De Belgische ambassade heeft die toelating niet. Zelfs als je de toelating zou geven
   En om dezelfde reden geven ook de UK, USA, Australie en Denemarken geen income Affidavit meer uit. Zij hebben ook die toelating niet om te controleren.
   Ik zou ook liever hebben dat het kon.

   • stevenl zegt op

    Denemarken geeft inmiddels weer een income affidavit af.

    • RonnyLatYa zegt op

     Wist ik niet maar goede beslissing. Dat ook die andere dat voorbeeld maar volgen.
     Gewoon afleveren. Het is dan aan immigratie om te beslissen of ze het al dan niet aanvaarden.
     Eventueel moeten ze maar een bewijs vragen van waar de cijfer komen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website