Melder: Yan

Vandaag een jaarverlenging voor mijn ” Non-immigrant 0″ – visum gemaakt bij de immigratiedienst van Maptaphut (Rayong), samen met een “multi-entry” èn “90 dagen”-melding. Opvallend was de bijna geheel vernieuwde (vrouwelijke) staf. Alles netjes binnen 20 minuten, vriendelijk en attent.


Reactie RonnyLatYa

Ik ben altijd tevreden dat lezers de moeite doen om hun ervaringen delen. Maar iets meer details zou het voor de lezer toch interessanter maken denk ik.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel https://www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa

6 reacties op “TB Immigration Info Brief 052/20: Immigration Maptaphut (Rayong)”

 1. Yan zegt op

  Voorgelegde documenten:
  copy passport (1 voor jaarverlenging) + TM7 + Passport
  copy nieuwe stempel jaarverlenging (ter plaatse gemaakt) voor multi-entry + TM8
  “acknowlegement of terms and conditions for Permit of temporary stay in the Kingdom of Thailand”
  copy “notification of address” (briefje te bewaren in passport)
  copy TM 6 (departure card) + TM6
  bewijs van voldoende inkomen (Oostenrijks Consulaat) met aangehecht bewijs van de Pensioendienst
  Vriendelijke groet,
  Yan

  • Michel Kleinmann zegt op

   Beste Yan,

   Dank voor de duidelijke uitleg en ik ben hier zeer blij mee aangezien ik (wanneer de grenzen open gaan) mij definitief wil vestigen in Rayong. Ik heb al een huis gevonden bij de Mae Ram Phueng Beach. Ik ben verheugd dat de emigratiedienst van Rayong zo soepel met zijn voorwaarde omgaat. U zou (als u hiertoe bereid bent) mij heel ontzettend kunnen helpen indien ik een vraag over Rayong heb. Mijn email adres is mieskleinmann@gmail.com Zou ik uw emailadres mogen hebben als ik een vraag heb over Rayong? Ik heb zelf al veel informatie ingewonnen en zal u niet voor elk wissewasje lastig vallen. Ik ben onzeker en als er iets is waar ik over twijfel dan wil ik het graag weten voor mijn gemoedsrust.

   U zegt gisteren:
   “acknowlegement of terms and conditions for Permit of temporary stay in the Kingdom of Thailand”
   Volgens mij houdt het in dat je op de hoogte bent van de algemene voorwaarden voor je “tijdelijk” verblijf in Thailand. Het is dus geen formulier. Klopt dit?
   En met
   copy “notification of address” bedoelt u hiermee een kopie van de TM30 formulier?

   ik dank u voor uw moeite

   • Luc zegt op

    In Chiang Mai krijg je 2 extra formulieren in te vullen
    1. Acknowledge announcement… permit to stay… idd. een formulier dus
    2. The acknowledgment of Penalties for a visa overstay.

 2. Yan zegt op

  multi-entry moet “multi re-entry” zijn….

 3. Yan zegt op

  Beste Michel,
  Het acknowledgement announcement is een voorgedrukt formulier het welke u onderschrijft.
  Het document “notification of address” is inderdaad de TM 30 waarvan u het door de Immigration Police ingevuld strookje dient te bewaren in uw paspoort.
  Sommige Immigration Offices vragen (zoals Luc van Chiang Mai meedeelde) ook om het document omtrent “acknowledgment of Penalties for a visa overstay” te onderschrijven (kennisname).
  Op het Thailandblog forum zijn er zeker mensen die veel meer expertise hebben dan ik; daarom raad ik u dan ook aan om uw eventuele vragen op dit forum te stellen, en net zoals ik zullen velen u graag de juiste informatie verstrekken. Samen weten we meer….
  Succes….

  • Michel Kleinmann zegt op

   Beste Yan,

   Het is mij duidelijk. Dank voor je snelle reactie. Ik denk dat je voor je verlenging van je visum in Rayong harstikke goed zit. Ronny heeft in het verleden al aangegeven dat elk ander emigratiekantoor zijn eigen regels heeft en dat je de kantoren ook niet kan vergelijken. Ik was in februari 2020 al bij het emigratiekantoor om toestemming te krijgen voor het openen van een Thaise bankrekening. Vond dat ze erg behulpzaam en professioneel omgingen met de klanten.

   Groetjes Michel Kleinmann


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website