Melder: Teun

Ik wil even een ervaring kwijt. Ondanks dat 90 dagen meldingen in de maand april zijn opgeschort tot nader order, wilde ik geen risico lopen. Mijn 90 dagen melding was op 27 april.

Kom ik rond 10.15 u met visioenen van lange wachtrijen etc. aan bij Immigration Chiangmai. Tot mijn stomme verbazing was er een drive-through gemaakt speciaal voor 90 dagen meldingen. Er stonden 2 auto’s voor mij. De ambtenaar kwam naar mijn auto, nam mijn paspoort in ontvangst (kopieën van paspoort waren niet nodig) en na 5 minuten (!!!) kreeg ik mijn paspoort weer terug en kon weer vertrekken.

In de huidige tijd waarin alleen maar melding wordt gemaakt van drommen mensen en lange rijen in de zon etc., leek het mij goed deze buitengewoon positieve ervaring te melden.

Chapeau voor Immigration Chiangmai!!


Reactie RonnyLatYa

Als de ruimte er is, waarom niet…

Ik dacht dat er ook een Drive Thru is in Phuket.

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”

Vriendelijke groeten,

RonnyLatYa


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

6 reacties op “TB Immigration Info Brief 027/20: Drive through in Chiang Mai voor 90 dagen melding”

 1. Daniel VL zegt op

  Eind maart moest men voor 90 dagenmelding naar Promenada

  • teun zegt op

   Daniel,

   Er is nooit een (tijdelijk) kantoor geweest van Immigration rond eind maart. Ik heb zelf – omdat ik toch boodschappen deed bij Rimping – gecheckt. Dat bleek dus – zoals de heer Donald T. dat noemt – “fake news” te zijn.

 2. cock-brouwer zegt op

  Heb gisteren mijn 3 maanden visa in Jomtien verlengd. Na temperatuurmeting stond ik na 2 minuten weer buiten. Van contole op sukumvitroad merk je overdag niets en gewoon boodschappen gedaan in Makro en Tesco.

  • RonnyLatYa zegt op

   En sinds wanneer kan je een 3 maanden visa in Jomtien verlengen ?

 3. Paul zegt op

  Ronny heb je de laatste berichten inzake de 90 dagen melding in Chang Wattana? Ik moet voor het eerst mijn 90 dagen verlengen. Normaliter verlaat ik Thailand binnen deze 90 dagen. Echter a.g.v. de Corona crisis is mijn voorgenomen vertrek uitgesteld. Heb zelf een AO-visum voor 1 jaar. De 90 dagen verlopen op 29 april a.s.

  Online kan ik mijn verlenging niet doorvoeren. Ik krijg constant een melding dat ik contact moet opnemen met de immigratie autoriteiten in mijn woonplaats (Bangkok). Ik neem aan dat indien de melding voor het eerst plaatsvindt, dit niet online kan geschieden?

  Is jou iets bekend van een eventuele verlenging van de meldplicht ná 30 april?

  • RonnyLatYa zegt op

   Neen, jammer genoeg niet meer info.
   Ik hoop dat men beslist dat iedereen die gebruik heeft gemaakt van de vrijstelling gewoon een 90 dagen periode mag skippen. Zou het eenvoudigste zijn.

   Ik zou anders zeggen
   Ga de melding maken. Waarschijnlijk weinig volk nu en dit tot 30 april. Het is niet verboden om die melding te maken. Of doe het per post


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website