Melder: RonnyLatYa

De Belgische ambassade heeft in een nieuwsbrief meer informatie gegeven over wat er in de toekomst staat te gebeuren met het “Income Affidavit”.

Beste landgenoten,

Zoals eerder aangekondigd, en op instructies van de FOD Buitenlandse Zaken in Brussel, zal deze Ambassade binnenkort de verklaringen op eer m.b.t. het inkomen op een andere manier legaliseren*.

Gezien de tijd die u nodig zult hebben om zich aan deze nieuwe situatie aan te passen, zal de overgang in twee fasen verlopen:

– Tot 30.06.21 zullen de legalisaties ongewijzigd gebeuren – met uitzondering van het vertoon van de nodige bewijsstukken (pensioenfiches of andere nuttige documenten).

– Vanaf 01.07.21 zal legalisatie plaatsvinden – op vertoon van de nodige bewijsstukken. De legalisaties uitgevoerd door de Ambassade zullen echter systematisch het volgende vermelden : “This legalization only concerns the signature of Mr. … or Ms. … and in no way prejudges the accuracy of the information mentioned therein”.Deze wijziging wordt ook officieel meegedeeld aan de bevoegde Thaise autoriteiten. Op verzoek en indien nodig kan een kopie van deze mededeling u gratis worden verstrekt voor verduidelijking bij de plaatselijke immigratiediensten.

We excuseren ons voor het eventuele ongemak dat deze maatregel met zich meebrengt en hopen dat de geplande transitie u de tijd geeft om uw situatie in orde te brengen.

Ter herinnering, volgens de Thaise immigratie, zijn de voorwaarden om een “retirement” of “marriage” visa te bekomen de volgende:Retirement visa voorwaarden:
– minimum 50 jaar oud zijn.
– minimum 800 000 THB op een Thaise rekening ten minste 3 maanden voor de aanvraag hebben OF een gemiddeld maandelijks inkomen van niet minder dan
65 000 THB gedurende 12 maanden, waarvan u bewijs kan leveren door regelmatige stortingen op een Thaise rekening.
Voor verdere informatie, zie: MailScanner has detected a possible fraud attempt from “emea01.safelinks.protection.outlook.com” claiming to be www.immigration.go.th/content/service_22

Marriage visa voorwaarden:
– wettelijk getrouwd met een Thaise onderdaan.
– minimum 400 000 THB op een Thaise rekening ten minste 2 maanden voor de aanvraag hebben OF een gemiddeld maandelijks inkomen van niet minder dan 40 000 THB gedurende 12 maanden op een Thaise rekening.
Voor verdere informatie, zie: MailScanner has detected a possible fraud attempt from “emea01.safelinks.protection.outlook.com” claiming to be www.immigration.go.th/content/service_18

* De basis voor de legalisatie ligt in artikel 30 Wetboek Internationaal Privaatrecht en is vervolgens uitgewerkt in artikel 33 van het Consulair Wetboek waar heel specifiek sprake is van “buitenlandse authentieke akten en rechterlijke beslissingen”. Het KB van 12 juli 2006 betreffende de legalisatie van buitenlandse rechterlijke beslissingen of authentieke akten, gewijzigd door KB van 19 april 2014 waarin de modaliteiten van de legalisatie werden vastgelegd zijn, is ook een referentiedocument. Tenslotte is er de omzendbrief houdende instructies inzake legalisatie en onderzoek van vreemde documenten van 14 januari 2015, gewijzigd door omzendbrief van 29 november 2018, die de definitie en draagwijdte van de legalisatie en de bevoegdheden van de consulaire agenten en van de Minister van Buitenlandse Zaken in deze materie herhaalt.

FPS Foreign Affairs, Foreign Trade and Development Cooperation
rue des Petits Carmes 15
1000 Brussels

Stay Connected


 

Note: “Reacties zijn zeer welkom op het onderwerp, maar beperk u hier tot het onderwerp van deze “TB Immigratie Infobrief. Heb je andere vragen, wil je graag een onderwerp behandeld zien, of heb je info voor de lezers, dan kan je dat steeds sturen naar de redactie. Gebruik hiervoor enkel www.thailandblog.nl/contact/. Bedankt voor uw begrip en medewerking”.

Rating: 5.00/5. From 3 votes.
Please wait...

9 reacties op “TB Immigration Info Brief 021/21: Nieuwsbrief Belgische ambassade m.b.t. het “Income Affidavit””

 1. Lenaerts zegt op

  Dus als ik het goed begrijp wordt vanaf 1/7/2021 de income affivadivit met bewis van pensioen of huur inkomsten bevestigd door de ambassade aanvaard door immigratie . Is deze blijvende na deze datum door de ambassade
  Of moeten we toch beter overstappen naar de maandelijkse storting

  • Cornelis zegt op

   Ik vermoed dat de Thaise autoriteiten de verklaring niet zullen aanvaarden, doordat uit de toegevoegde clausule overduidelijk blijkt dat de Ambassade niet instaat voor de juistheid van de gegevens.

   • Ed zegt op

    Immigratie heeft de ambassade bevestigd dat ze het affidavit – ook met de toevoeging van de zin – nog zullen aanvaarden maar zoals jullie best weten, de meeste immigratiekantoren vragen nu sowieso om de transfers op een Thaise rekening te zien.

    • RonnyLatYa zegt op

     Als ze transfers willen zien dan is een affidavit ook niet nodig.

     Waar we kunnen we lezen dat immigratie dit bevestigd heeft, want dat is tegen de officiële regelgeving van immigratie.

    • Cornelis zegt op

     Het zou me sterk verbazen als Immigration zich vastlegt op het aanvaarden van een verklaring die niet aan hun eisen voldoet……..

  • Berry zegt op

   Waar lees je dat?

   Wat er veranderd vanaf 01/07/2021 is dat je bewijsstukken moet bijvoegen maar dat de ambassade zeer uitdrukkelijk zal vermelden dat ze NIET bevestigen dat de informatie correct is en dat ze de bewijsstukken niet controleren. Ze verklaren dat ze enkel de handtekening legaliseren.

   Wat mij ook opvalt, dat voor gehuwd en pensioen de ambassade enkel nog bedrag op de bankrekening en maandelijkste stortingen op een Thaise bankrekening vermeld.

   Als ik dan beide combineer begrijp ik helemaal niet dat jij ervan kan maken, het affidavit wordt vanaf 01/07/21 aanvaard door immigratie, Wat zie ik over het hoofd?

   • RonnyLatYa zegt op

    Wat de ambassade schrijft over de financiele mogelijkheden om je verlenging te bewijzen is onvolledig. Ik denk dat ze het wat aangepast hebben naar wat zij zien wat voor Belgen nog mogelijk is, maar onvolledig.
    Voor retired bestaat ook de combinatiemethode en natuurlijk is de visumondersteuningsbrief ook perfect mogelijk.

  • RonnyLatYa zegt op

   Er staat dat vanaf 01/07/21 je de nodige bewijsstukken van dat bedrag moet voorleggen.
   Men legaliseert, net zoals voordien, dan nog steeds enkel maar je handtekening.
   Vanaf 01/07/21 zal er ook een tekst bijgeplaatst worden die dat specifiek zegt, d.w.z. dat het enkel de legalisatie van de handtekening betreft en het op geen enkele manier een garantie is over de juistheid van het vermelde bedrag.
   “This legalization only concerns the signature of Mr. … or Ms. … and in no way prejudges the accuracy of the information mentioned therein”

   M.a.w de ambassade verklaart hiermee niet dat de vermelde bedragen correct zijn.

   Ze zullen dat ook zo overmaken aan de Thaise autoriteiten.

   Of ze dit nu in je immigratiekantoor zullen aanvaarden of niet moet je lokaal eens bekijken.
   Als je immigratiekantoor de vermelding wil zien van de ambassade dat de bedragen juist en gecontroleerd zijn dan zal er weinig verschil zijn met daarvoor en zullen ze dat nog steeds weigeren.
   Maar misschien dat het voor andere immigratiekantoren, net zoals voordien, wel voldoende is.

 2. Walter zegt op

  Dit is weer zo’n typisch Belgische non-beslissing.
  Je moet bij de ambassade het bedrag bewijzen, maar de ambassade zegt niets over de juistheid van het bedrag…

  En die 65.000 THB, moeten die maandelijks op een Thaise bankrekening binnenkomen?
  Zo ja, dan is het bewijs toch geleverd, zelfs zonder een affidavit?
  Zo neen, dan is er misschien toch wel een nut van die affidavit. Je kan met je Nederlandstalige rekeninguittreksels naar de ambassade gaan, die dan een affidavit geeft op basis van die inkomsten op je Belgische bankrekening. Met de affidavit, en je Belgische bankuittreksels die de bewijzen zijn voor je affidavit, ga je gemakkelijker een immigratieofficier overtuigen, dan met alleen maar je Nederlandstalige bankuittreksels.

  De Belgische ambassade zou hierover in elk geval meer duidelijkheid moeten geven. Misschien kunnen ze samen met Immigratie duidelijkheid geven over het verdere nut van de affidavit.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website