Thai dating

Dagelijks ontvang ik een behoorlijk aantal e-mails via Thailandblog. En geloof het of niet daar zitten de soms bijzondere vragen tussen. Waar mogelijk probeer ik iedereen te helpen of een vraag te beantwoorden. Soms vergeet ik dat ook wel eens, excuses daarvoor.

Een ding kan ik echter niet en dat is mannen aan een Thaise vrouw helpen. Het sturen van e-mails met die vraag heeft dus geen zin.

Ik ken wel een aantal Thaise vrouwen maar die hebben een relatie, of die zou ik nooit willen koppelen. Daar komt bij dat ik er mijn vingers niet aan wil branden. Voor je het weet gaat het mis en dan heb ik het gedaan.

Thaise datingsites

Het enige advies wat ik mannen kan geven die een Thaise vrouw zoeken: ga online daten. Er zijn zoveel Thaise datingsites en chatrooms met Thaise dames die een Westerse man zoeken, dat lijk mij toch de kortste en veiligste weg.

Op een dating site kun je profielen van Thaise vrouwen bekijken. Je kunt zelf ook een profiel aanmaken en foto’s plaatsen. De meeste zijn gratis, soms zijn de functionaliteiten beperkt. In dat geval moet je kiezen voor een betaald lidmaatschap om meer functionaliteiten te krijgen.

Wanneer je een profiel aanmaakt kun je:

 • Online profielen bekijken van Thaise vrouwen.
 • Een bericht sturen wanner je contact wilt of belangstelling toont.
 • Je kunt zien welke dame jouw profiel heeft bekeken.
 • Je kunt een eigen blog aanmaken en onderhouden
 • Je kunt een sociaal netwerk creëren en andere uitnodigen om deel te nemen.
 • Je ontvangt een email wanneer er een match is op basis van beide profielen.

Begin gewoon met een gratis profiel en dat kun je, als het bevalt, uitbreiden naar een betaalt lidmaatschap om extra opties te krijgen. Hoewel ik zelf geen ervaring heb met online dating, heb ik wel een aantal tips om een goed profiel op te stellen:

 • Trek de aandacht met een origineel begin (openingszin).
 • Vertel wat over de ambities en doelen in je leven.
 • Vermeld het nodige over je karakter en persoonlijkheid.
 • Vertel over je werk.
 • Schrijf ook wat over je interesses en hobby’s.
 • Maak duidelijk wat je van een mogelijke relatie verwacht.
 • Wees eerlijk, oprecht en beleefd. En doe je niet beter voor dan je bent

Heeft een Thaise vrouw interesse? Gebruik dan tijdens het chatten een webcam, want dan heb je een betere indruk van elkaar. Dit kan mogelijke teleurstellingen voorkomen.Spreek je af om met elkaar te gaan chatten denk dan wel aan het tijdsverschil met Thailand.

Een aantal dating tips:

 • Bescherm altijd je anonimiteit. Geef niet te snel persoonlijke informatie, dat kan altijd nog.
 • Wanneer je een profiel aanmaakt zorg er dan voor dat belangrijke persoonlijke informatie zoals telefoonnummers en adresgegevens nooit in je profiel komen te staan.
 • Geef niet zo maar persoonlijke gegevens aan je Thaise date, wees op je hoede.
 • Geef nooit financiële gegevens zoals rekeningnummers en dergelijke.
 • Maak een apart email account (gmail of hotmail) aan voor online dating. Dit maakt het eenvoudiger om je te beschermen tegen ongewenste email en email stalking.
 • Schroom niet om veel vragen te stellen aan de Thaise dame. Als iemand wisselende antwoorden geeft op dezelfde vragen, dan kan het een onbetrouwbaar persoon zijn.
 • Veel Thaise vrouwen hebben meerdere chatvriendjes, de kans dat jij de enige bent is klein. Maar jij bent natuurlijk wel de leukste.
 • Als ze om geld vraagt, direct stoppen met de dame, het gaat dan om oplichting of ze zoekt alleen een naïeve sponsor.
 • Meld misbruik en verzoeken om geld, direct bij de beheerder van de datingsite.

Er zijn betrouwbare en minder betrouwbare datingsites. Maar zelfs betrouwbare Thaise datingsites kunnen nooit garanderen dat de leden ook 100% betrouwbaar zijn.

Een aantal bekende Thaise datingsites zijn:

 • Asia Friend Finder (tip)
 • Thai Love Lines (tip)
 • Thai Love Links (tip)
 • ThailandDate

Probeer het gewoon eens uit. Veel succes met je datingavontuur. En nogmaals ik heb geen Thaise dames op vooraad.

26 reacties op “Op zoek naar een Thaise vrouw? Ga online daten”

 1. Hans zegt op

  Nou aan me vriendin word regelmatig gevraagd of ze nog een farang via mij kunnen regelen. Ga daar toch is over nadenken om dat wel te doen.

  Wonende in thailand kun je toch een schifting maken van de Thaise dames, althans me vriendin dan, of ze voor het geld gaan of de liefde.

  Me thaise vriendin heeft in ieder geval mijn leven wel behoorlijk op zijn kop gezet, in positieve zin, gun dat andere nederlanders ook van harte.

  Vervolg artikel hierop? Trouwen in Thailand met een thaise. heb nog geen artikel hierover kunnen vinden op dit blog.

  PS. peter ik heb even gekeken op gerelateerde artikelen nr 9, videos doen het niet, denk dat je de reden niet leuk zult vinden.

 2. Hans zegt op

  Dat met die opmerking van jouw dat ze als om geld vragen, gelijk stoppen met die handel ben ik het helemaal met je eens.

  Verder wil ik toch wel even opmerken dat de meeste dames, met name uit de Isaan,
  thuis echt geen computer hebben staan, vaak geen woord engels kunnen, laat staan nederlands.

  Kunnen ze een beetje engels is de communicatie op papier niet echt gemakkelijk
  vanwege de spelling, probeer jij maar is thais te lezen, is hetzelfde als een thaise die ons alfabeth moet leren.

  Dan zijn de cultuurverschillen ook nog eens aanzienlijk, wat veel nederlanders zich niet eens realiseren. Ik heb een keer een contact advertentie geplaatst voor een thaise dame.

  Je schrikt je rot van de reacties.

  Mijn advies ga eerst maar eerst praktijkervaring op doen door gewoon naar thailand te (op je bek) gaan.

 3. niels zegt op

  beste hans

  toch is het mogelijk de nieuwe generatie kan zich aardig verstaanbaar maken
  al moet je soms wel door de spelling heen lezen
  en wat die computer die ze niet thuis hebben staan klopt wel maar de internet shops kom je steeds meer en meer tegen
  het laatste moet ik je helaas wel gelijk in geven
  de reacties ja daar sta je wel even van te kijken maar brengt ook wel iets humoristisch met zich mee
  verder wens ik iedereen geluk en het is toch best het proberen waard
  aangezien ik inmiddels al een geruime tijd gelukig ben getrouwd dankzij het internet

 4. jim zegt op

  ik vraag me toch af waarom iemand speciaal een thaise vrouw zoekt.
  ’t kan zijn dat je op aziatisch valt, maar azie is toch echt een stuk groter dan thailand alleen.

  • Robert zegt op

   Hoi Jim, goeie vraag. Thailand ligt qua ontwikkeling in de middenmoot in Azie. Het is geen Singapore, Taiwan, Hong Kong of zelfs een Maleisie maar het is wel weer meer ontwikkeld dan bv Cambodia of Vietnam. In de praktijk komt het er op neer dat de dames vaak wel arm en kansloos genoeg zijn om eufemistisch gesteld niet al te kritisch te zijn wanneer er een Westerse man in het spel is, maar vaak wel weer bedreven en ervaren genoeg om met die man te communiceren, en hem in sommige gevallen te bespelen. Veel Thaise dames hebben immers al ervaring met Westerlingen door de toeristen industrie en aanverwante industrietakken, ‘entertainment’ heet dat hier. Samenvattend: voor veel Westerse mannen is het makkelijker een Thaise aan de haak te slaan (of aan de haak geslagen te worden, dat laat ik even in het midden) dan een andere Aziatische. De dames in Taiwan of Singapore zitten echt niet op Jan met de korte achternaam uit Lutjebroek te wachten! Ik denk dat we ook wel mogen concluderen dat veel Westerse mannen op hun beurt ook niet al te kieskeurig zijn (even afgezien van een paar mooie ogen en misschien een goed lijf). Als er, op dit gebied althans, al een land te vergelijken is met Thailand dan is dat de Filippijnen.

   Daarnaast hebben Thaise vrouwen toch een imago van sex om zich heen hangen – met name door de voornoemde bekende en geroemde ‘entertainment’ industrie. Wellicht dat dit deze en gene ook aantrekt.

   Persoonlijk is mijn ervaring dat veel Thaise vrouwen een erg goed gevoel voor humor hebben en dat het sterke persoonlijkheden zijn. Als je een goeie treft kun je een hele leuke relatie hebben. Maar dat laatste geldt eigenlijk ook wel voor alle nationaliteiten.

   Misschien ook goed even te stellen dat er ook enorm veel Thaise vrouwen zijn die echt niet op een farang zitten te wachten, als partner althans, en al helemaal niet op het type farang waar de bargirls zich veelal mee inlaten. De gemiddelde toerist komt dit soort vrouwen echter nauwelijks tegen in Thailand.

   • @ klopt wel wat je schrijft. Ik denk dat het vooral te maken heeft met het gemak waarmee het gaat. Je bent als man al snel interessant in Thailand, zeker bij een bepaalde groep Thaie dames.
    In NL leggen de dames de lat steeds hoger (met dank aan de Viva 😉 ). Je moet minstens een universitaire studie hebben, er goed uit zien, modebewust, een goede baan, een maatje zijn, sportief, ambitieus, goede gesprekspartner, enz. enz. De lijst is zo lang dat steeds meer vrouwen vrijgezel blijven 😉 Er leven niet zoveel supermannen in NL.
    Veel mannen zijn dat soort gezeik zat en zoeken het over de grens.

    Een relatie beginnen met een Thaise is niet moeilijk. Een relatie in stand houden wel. Dat is niet voor iedereen weggelegd. En je zult je echt moeten verdiepen in de cultuur anders wordt het heel moeilijk…

    • Hans Bos (redactie) zegt op

     En vanaf het begin wat piketpaaltjes in de grond rammen om duidelijk te maken waar de grenzen liggen. Een Thaise man laat doorgaans niet over zich lopen, Farang zijn op vele punten toegeeflijker. Het is echter moeilijk de eenmaal gegeven speelruimte terug te veroveren.

 5. Hans zegt op

  No niels hardstikke gefeliciteerd, Tuurlijk kan internet daten goed werken.

  Ik wilde alleen maar aangeven dat het in de Isaan in de kleinere dorpen, de vrouwen meiden toch minder mogelijkheden hebben doordat zij vaak geen internet en engels kennen.

  De mooiste vrouwen die zo de playboy in kunnen lopen daar maar zo in het wild rond.
  Degene die al een beetje engels kunnen, hebben dan meestal wel een kennis die iets heeft met een farang of zijn zelf aan het werk geweest in pat.bkk of phuket.

  Ik heb dus gezegd dat ik eens een foto van een thaise dame op marktplaats had gezet en dat veel reacties gewoon kolderiek waren,

  Zo iets van koop maar een ticket voor haar naar nederland kan ze volgende week boerenkool voor mij kopen. Geen wonder dat ze in nederland ook niet aan de vrouw zijn.

  • @Hans, een Farang koppelen aan een Thaise die geen Engels spreekt, lijkt me niet handig. Vergeet ook niet dat de meeste Farang geen benul hebben van de cultuur en andere aspecten van het Thaise platteland of thai in het algemeen.
   Een foto op marktplaats zetten, zou ik persoonlijk ook niet doen. Het is geen koopwaar en je trekt alleen maar randdebielen aan.
   Dat gekoppel is wellicht goed bedoelt maar kan ook veel gezeur, verdriet en toestanden opleveren. Zoals gezegd ik zou er mijn vingers niet aan willen branden.

   • Hans zegt op

    Dat van die randdebielen klopt, dat kun je wel concluderen van dat boerenkool.

    Maar doordat gekoppel ben ik ook zo aan me vriendin gekomen,

    Overigens wist ik daar vooraf niks van, maar een kennis van mij nodigde me uit in zijn (2e) huis in de isaan zodat ik daar kon herstellen van een heftige operatie.

    Me hulpje in de huishouding, uiteraard familie van zijn thaise vriendin leerde hij alvast beetje engels.

    Ben hem daar nog steeds dankbaar voor daar nu mijn hulpje me liefje is geworden.

    • @ Ja Hans, maar dat wat anders dan mensen op Marktplaats te willen koppelen. Een kennis nodigde jou uit, schrijf je zelf al. Een wat andere situatie.
     Wanneer je in NL een advertentie plaats voor een Thaise vrouw, gaan er leeghoofden reageren die denken dat ze goedkoop een huishoudster en bedpartner kunnen regelen. Dat kun je verwachten als je er even goed over nadenkt.

     • Hans zegt op

      Daar heb je ook wel weer gelijk in, maar ik als nederlander kan wel een schifting maken van de nederlandse leeghoofden en me thaise vriendin kan dat dan op haar beurt dat doen van die thaise dames leeghoofden.

      Op deze manier kun je denk ik de onbedorven thaise vrouw aan een fatsoenlijke farang helpen. Dat was mijn idee erachter.

      Je weet zelf wel dat geslepen bardames er de leukste trucjes er op na houden om de farang van zijn centjes af te helpen. Die dames moet je dus niet hebben. alhoewel ik dus niet alle bardames overdezelfde kam mag scheren.

 6. Frans zegt op

  Ik heb zelf met mijn toenmalige [ thaise ] vriendin een dating site opgezet in 2003, als je leest wat er gevraagt wordt en wat de dames en heren [ lady boys ] moeten doen is gewoon schandalig. Ik ben er ook gelijk mee gestopt. Die verantwoording wilde ik niet nemen om de Thaise of Thai naar Nederland te halen

 7. harry zegt op

  Ik wil toch even wat kritische opmerkingen maken over het online daten.Heb hier zelf inmiddels behoorlijk veel ervaring in.Moet er wel bij zeggen dat ik vrijwel geen taalprobleem heb met het conversatie Thai zowel in woord als geschrift.Dit opent veel deuren wat anders gesloten zouden blijven.
  Het is inderdaad zo dat je best een hele leuke relatie kan krijgen met een Thaise dame wat je vind via het internet.Maar let wel, ook online zit veel kaf tussen het koren.Veel dames houden er een agenda op na wie wanneer komt.Verder kan ik uit ervaring zeggen dat zo een 90% wat je online ontmoet niet te vertrouwen is.Kan legio voorbeelden noemen maar dat voert hier veel te ver.
  In feite is het gewoon hetzelfde als met de bardames, merendeel niet te vertrouwen maar ook daar zitten goed bij .
  Valt me verder zeer vaak op dat iedereen uit de isaan als arm word bestempeld.Ok, ik weet ook wel dat dit voor een groot deel klopt.Ook dit is niet helemaar waar.
  Zelf krijg ik zeer regelmatig de vraag van een Thaise dame of ik niet een farang kan vinden voor haar.Maar het is inderdaad beter om je niet de vingers hier aan te branden zoals khun Peter al zei.
  Voor mij persoonlijk geef ik er de voorkeur aan als de dames geen Engels kennen.Maar uiteraard begrijp ik dat dit voor menigeen een probleem kan zijn.

 8. kalebath zegt op

  krijg ook vaak het verzoek of ik niet ee vrijgezele farang weet voor een dorps genoot van mijn vrouw meestal wijs ik ze maar op het internet. je ziet in isaan tegenwoordig steeds meer internet shops

 9. M.J.Snaauw zegt op

  de leukste side waar je gelijk op kunt chatten is http://www.thailovelinks.com

  • Thai Love links is ook wel goed maar wel wat commercieel:
   https://www.thailandblog.nl/outbound/thailovelinks

   • Hans Bos (redactie) zegt op

    Geef mij maar http://www.dateinasia.com Na registratie volkomen gratis, incl. chatten.

    • Hansy zegt op

     Dit klopt, het verzenden van mailberichten is onbeperkt gratis.
     Kortom, hier kun je gratis vele kontakten opdoen.
     Bij andere sites is alleen het inschrijven gratis, wil je een bericht versturen dan moet je gelijk lidmaatschapsgeld betalen.

     Volgens mij kun je op deze site niet chatten, een chat account of Skype naam kan je natuurlijk wel uitwisselen.

     Voordeel van deze site is ook, dat je kunt zien wie jouw profiel hebben bekeken. Vooral niet Thaise dames (de Thai zijn zeer terughoudend) laten op deze manier blijken wellicht iets in je te zien.
     Een groot nadeel, wat ik heb ondervonden, is dat maar weinig vrouwen echte interesse in je hebben (waarschijnlijk cultuur gerelateerd?)
     Antwoorden op vragen krijg je wel, zij stellen haast geen enkele vraag.

     En ik zou zeggen, kijk zeker ook eens naar Vietnamese vrouwen. Velen zijn katholiek, net als de Pinoys, waardoor cultuurverschil kleiner is.

 10. GerG zegt op

  Helemaal met Harry eens, alleen de onbetrouwbaarheid percentage van de Thaise dames zou ik op 95% zetten. Als ik nog eens de tijd vind zal ik een keer mijn verhaal vertellen over dating met de Thaise vrouwen via Thailovelink.

  • Hans zegt op

   in mijn ogen zeg je dat verkeerd, 95% van de thaise vrouwen die met internet kunnen omgaan en engels spreken die zijn onbetrouwbaar.

   Deze dames kennen al de klappen van de zweep door de omgang met farangs.
   Spreekwoord, wie met pek omgaat word ermee besmeurd.

   De betere opgeleide dames met geld in de familie die ook met internet kunnen omgaan en engels spreken hebben in de regel echt geen enkel belang bij een farang uit Lutjebroek.

   Veel dames uit de Isaan zijn zeer zekers wel betrouwbaar en willen graag een
   (ATM) farang. Maar laat ik het dan maar zo stellen dat 95% van de toeristen niet in de isaan komen. En als we dan nog verder gaan schat ik dat 95% van de bardames uit de isaan komen.

   Die meiden zijn alleen armoe gewend en zien de farangs in een avond een maandsalaris (of 2 a3 ) uitgeven aan drank hoeren en snoeren.

   • harry zegt op

    Hans , met alle respect, maar met jou stelling dat goed opgeleide dames met geld in de familie geen interesse hebben voor farang uit lutjebroek is niet helemaal waar.Spreek zelf uit ervaring , maar had al eerder aangegeven dat ik nogal wat ervaring heb met internetcontacten.Maar ben het helemaal met je eens wat de 95% procent betreft.Ik stelde 90% om dat ik beetje bang was veel negatieve reacties te krijgen.Maar ik moet wel zeggen dat uit je stukje blijkt dat je behoorlijk goed op de hoogte bent.
    Als kanttekening moet ik er nog bij zetten dat de meeste dames mij ook niet vertrouwen.Maar heb zo het vermoeden dat het ook voor jou geld, hoewel ik niet weet in hoeverre je de Thaise taal machtig bent.
    Thai sprekende farang vertrouwen ze niet zo.Maar dan weet je wel gelijk welk vlees je in de kuip hebt.Zo kan je al meteen een groot deel kaf van het koren scheiden

   • GerG zegt op

    Hoe kun je nauw weten dat ik ongelijk heb, Hans.
    Het is mijn ervaring op thailovelink. Maar ook mijn ervaring in Thailand zelf. En het percentage heb ik niet uit de lucht gegrepen. Het percentage komt uit mijn ervaring uit gesprekken met 500 thaise dames op thailovelink. En ik vermeldde al dat als ik de tijd vind om mijn verhaal te doen, ik mijn verhaal hier zal plaatsen.

    • Hans zegt op

     Ik zou zo zeggen het is pasen meesten hebben extra vrije dag dus schrijf maar op.
     Zeg niet dat je ongelijk heb, ik schrijf alleen mijn praktijkervaring op van wat ik in de isaan heb gezien. Mooie nette meiden die geen engels internet kunnen. Dus die tref je ook niet op een datingsite aan.

 11. Hans zegt op

  Harry, dank je wel voor je compliment dat je denkt dat ik goed op de hoogte ben, zal ik never van mijn leven durven zeggen.

  Als farang zijnde denk ik eerlijk gezegd dat de thaise zienswijse ondoorgrondelijk is.

  Maar ja eerlijk gezegd geld dat ook soms voor de farang vrouwen. Spreekwoord de vrouw is de baas en de man is de dwaas.

  Kan klein beetje thai/isaan ondervind daar alleen voordeel van. Heb gemerkt dat de thai dat waarderen. ga je een karaokebar binnen in bangkok en je bestelt in thais heb je geen gedonder met de girls/boys maar gewoon leuke babbels met hun.

  Klopt ook dat je beweert dat sommige dames met geld in de familie (soms) wel interesse hebben in een farang, heb dat zelf ook meegemaakt.

  nog een spreekwoord, uitzondering bevestigd de regel.

  Het is al verdomd moeilijk om een farangvrouw te begrijpen laat staan de thaise.

 12. HM zegt op

  Nieuwgierig geworden door al de verhalen, heb ik me ook maar eens ingeschreven bij ThaiLoveLinks. Ik kreeg al gelijk een “‘interest”notificatie. Dat is nogal vlug. Ze lijkt me ook helemaal niet Thais. Eerder Arabisch. Maargoed.Ze komt uit Bankok. Ik kan me daarin vergissen. Inieder geval ben ik toch een beetje wantrouwend vwb Thaise vrouwen. Zeker als je zo snel een notificatie krijgt van een toch wel leuk uitziende vrouw, mist de foto echt is die meer op een meisje lijkt.Je weet nooit of diegene die op de foto staat er ook achter zit. Het kan net zogoed een “chick met een dick” zijn 😉

  Ik zit nu even te denken of ik uberhaupt moet gaan reageren op haar interesse.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website