Ingezonden: Tinder in Thailand – een diepgaande analyse

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Dating, Relaties
Tags:
23 oktober 2017

Mocht je niet in het jaar kruik geboren zijn, dan is Tinder een gegeven. “Daten” terwijl je op de wc zit, lekker met één vinger vreemdelingen goedkeuren of afschieten met één snelle beweging van de vinger vanuit je luie stoel. Of vanaf de wc, met je broek op je knieën.

Nou is mijn ervaring met Tinder & Westerse vrouwen beperkt tot de dames die door Azië reizen, en een aantal swipe-sessies tijdens mijn verblijf in Europa. In Thailand echter heb ik maanden lang enthousiast mijn vinger over het schermpje heen en weer bewogen en daarbij merk je wederom dat er culturele verschillen zijn tussen het Westen het Oosten.

Wat mij opviel is dat Westerse vrouwen zich opvallend graag laten fotograferen met hun vriendinnen op een feestje. Ook zag ik erg veel foto’s van dames die zich presenteren met een wijnglas in de hand. Nou weet ik dat het oppervlakkig is maar als de dame in kwestie ook nog corpulent bleek te zijn, dan heb ik sterke negatieve associaties met zo’n foto.

Tinder maakt het ook mogelijk om een aantal zinnetjes toe te voegen waarin je jezelf beschrijft, en ook hier zie je torenhoge verschillen. Waar westerse dames graag pretentieus uit de hoek komen met wat ze allemaal wel niet doen, zie je bij de Thaise dames opvallend veel instructies: “Please don’t chat dirty with me. I am not a hooker. Please respect Thai women.” Ook lees je vrij vaak dat ze een “simple girl” zijn en zoeken naar “true love”.

De wat mondige dames laten weten geen interesse te hebben als je rookt, en dat ONS (“one-night-stands”) niet hun ding is. Dit is overigens ook iets wat ik vrij vaak tegenkwam op Westerse profieltjes; een soort van verlanglijstje met betrekking tot mijn lichaamslengte, eetgewoontes en ambities.

Ik ben zelf een totaal doorsneetype maar ik gruwel van de eisen die bepaalde profielen stellen. Waar de Thai beleefd vragen om toch vooral wél iets te zeggen als er een match is, is het op een westers profiel relatief normaal om te zeggen dat je “below 170 unqualified” bent. Unqualified waarvoor? Ik erken onmiddellijk dat Tinder superoppervlakkig is maar het stuit me toch tegen de borst (ik ben 182cm).

Ook zijn er griezelig veel ladyboys op Tinder, wat weer voor een hilarische paranoia zorgt bij de mannelijke users. Dit gaat zover dat vrijwel elke mooie Thaise ergens op haar profiel zegt dat ze “100% lady” is en of we alsjeblieft niet meer willen vragen of ze ladyboy is. De wat venijnigere variant heeft een wat meer aanvallend toontje: “If you like ladyboy don’t talk to me ok? Don’t waste my time!”

Thaise dames gebruiken teveel filters bij de foto op hun profiel, en het poseren met een pannenkoek of ander gebakje wat je naast je gezichtje houdt terwijl je “cute” in de camera kijkt ontgaat mij totaal. Als je het over overeenkomsten hebt, dan staat reizen vrij hoog aangeschreven. Vrouwen uit alle windstreken laten graag zien dat ze op Machu Picchu hebben gestaan of het Colloseum in Rome. In Thailand is de River Kwai bridge een erg populair motief naast de tigerselfie, en de Eifeltoren en Brooklyn Bridge doen het ook enorm goed. Ik heb me laten vertellen dat mannen zich graag met ontbloot bovenlijf af laten beelden en om één of andere idiote reden krijgen vrouwelijke Tindergebruikers heel erg veel fotos te zien van mannen in een rivier met een karper van 70 kilo in hun armen.

Ik denk trouwens dat dit het topje van de ijsberg is, want mannen gedragen zich in Thailand over het algemeen drie keer vunziger online dan dat ze in het Westen ooit zouden durven aangezien er vrijwel geen gevolgen zijn. maar goed, ik dwaal af… Ik wilde de verschillen aankaarten tussen Tinder in het Oosten en in het Westen. Voor mannen. Want ik ben een mannelijke gebruiker.

Het is generaliserend, maar tussen alle ladyboys, freelancers en verdwaalde semi-modelletjes kom je vooral vrouwen tegen die vertellen “op zoek” te zijn naar de ware, en vooral niet gebruikt te willen worden als “toy” (don’t play with me). Westerse vrouwen zijn naar mijn mening ook net zo hard op zoek, maar leggen zich meer toe op het presenteren van zichzelf; “Dit ben ik. Ik lees boeken, doe pilates en hou van reizen en een goed glas wijn. Take it or leave it.”

Herkenbaar of niet?

Ingezonden door Alexander


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

10 reacties op “Ingezonden: Tinder in Thailand – een diepgaande analyse”

 1. BA zegt op

  Ik zat gisteren even met een vriend wat te eten en hij zat ook wat te swipen op Tinder. 1 van de dames had als enige omschrijving “Today My birthday who get me iPhone 6s” 🙂

  Dit is overigens echt geen nieuw fenomeen, voorheen was het Badoo en Skout, en daarvoor had je Hi5.

 2. Rien van de Vorle zegt op

  Ik ‘Swipe’ niet en zou niet weten hoe het allemaal werkt. Ik gebruik een website als ThaiCupid wat misschien ouderwets is maar de dames en ladyboys met het omschreven gedrag ben ik gelukkig ook niet tegen gekomen. Ouderwets of niet, ik heb ‘my match’ wel gevonden die redelijk Engels spreekt, gescheiden, kinderen al jaren uit huis, woont alleen, eigen huisje, land en auto. Allemaal afbetaald, geen schulden, creatief, redelijk onafhankelijk, zorgzaam, geen sexbom maar heel ‘representatief’. Ik zit op de WC wat anders te doen dan met mijn vinger over mijn telefoon en heb even geduld totdat ik mijn behoefte gedaan heb en weer met de broek op z’n plaats het toilet kan verlaten. Het zoeken naar die ‘match’ was voor mij dan ook geen ‘tijdverdrijf’ maar een serieus ‘research’. Wat de karpers betreft. Ik vindt het leven al te kort zonder veel tijd aan vissen te besteden en mijn ‘sixpack’ zijn 6 pakken Melk die tesamen verpakt verkocht worden dus daarvoor hoef ik mijn hemd ook niet uit te doen. Als mij op zo’n site een vrouw benaderd die op de foto’s alleen haar gezicht laat zien en een ‘Starbucks’ voor de neus of een Swenson Icecream’ of vettig Cream gebak, dan weet ik al genoeg en hun genoemde gewicht is dan bijna altijd ‘n 15 tot 20 kg hoger dan van de gemiddelde Thaise dame.(50 kg)

 3. Slagerij van Kampen zegt op

  Uiteindelijk geeft geld de doorslag voor de meeste vrouwen. In Oost en in West. In West: Heeft u een eigen huis, goede baan, auto, u maakt een goede kans op een leuk contact. In de bijstand? Wees blij als u überhaupt een reactie krijgt, ook al ontbloot u op de foto een gespierde sportschool borst. Bent u 6o+ en miljonair en zet u dat erbij en zoekt u een jong blondje? Geheid een volle mail box.

  Oost: Het is genoeg als u een modaal inkomen hebt. Leeftijd onbelangrijk. Voor jonge Thaise vrouwen hoort u al bijna tot de laatste, miljonairs categorie.

  Bent u op vakantie in Thailand van uw bijstandsuitkering? Eveneens geen belangstelling hier dan. Bovendien bent u dan ook nog eens een Farang Kie Nok. Vogelstront farang. Heel vreemd, want zo wordt je dan genoemd door Thais die zelf ook geen cent te makken hebben.
  Zijn zij dan zelf ook geen Thai Kee Nok?

  • Martin zegt op

   Jammer dat je zo denkt. Als je zo denkt trek je precies dat soort vrouwen aan. Ze zoeken echt farang omdat ze tevaak gezien hebben dat de thai man voor de fun gaat. En ze geloven dat alle farang mannen trouw zijn en zorgzaam. Bied een goede vrouw geld aan en je veroorzaakt tranen.

 4. T zegt op

  Ja idd. een herkenbaar verhaal, zowel hier als in Asia haha.

 5. Tonydutchie zegt op

  In toeristische gebieden: de sexy dames op Tinder zijn freelancers. Normaal geklede dames normaal.

 6. Bas zegt op

  Dan nu de jongens kant van het verhaal. In bangkok dan. Opvallend weinig ladyboys, ongeveer 2 a 3 procent. Ook gay-for-pay is vrijwel non-existent, en ik verwacht niet dat dit vanwege mijn naïviteit is. Ik krijg in Nederland en Thailand hetzelfde aantal likes per dag. Ik kan kort zijn over de resultaten. Ik praat lang niet met alle jongens. Taal is in sommige gevallen de reden. In de andere gevallen heb ik ook wat beters te doen dan chatten en zij volgens mij ook. Er wordt in chats evenveel wederkerigheid verwacht als in Nederland. Meeten in real-life gaat in de meeste gevallen niet om sex maar meer om elkaar te leren kennen of andere nieuwe ervaringen op te doen. Dit hangt ook af van je profiel en van wie je swipet natuurlijk. Meestal wil de thaise jongen alles betalen, ik dring mijn geld niet op want dat vind ik geen fijn gedrag. Alleen als het echt te gortig wordt geef ik geld. Ik heb met geen van de jongens waar ik vriendschappelijk mee ben ruzie wat erg fijn is. Ik vind ze verder behoorlijk nuchter. Zo schrijvend opvallend veel jongens heel droog in hun profielomschrijving de myers briggs personality type indicator, e.g. ESTJ. Ook doen ze niet alsof, als iemand bv. weg moet omdat hij examen heeft dan is er geen smile te bekennen hoor. Niet echt wat ik gewend ben maar eigenlijk best grappig. En ze zijn nooit gestressed, ook hebben ze hun agenda niet volgepland.

 7. Rob V. zegt op

  Toch best zielig dat er teveel mannen zijn die denken dat elke vrouw te koop is. Even een chickie scoren. Dat je in een paar seconden iemand beoordeeld is tot daar aan toe maar dat betekent nog niet dat het een snoep winkel is. Of hebben de mannen ook een disclaimer nodig op hun profiel: “I don’t buy you iphone, I’m not a whoremonger, I’m no alcoholic.” ?

  Speeddaten lijkt me nog het beste in het echt te werken ipv zo door een app swipen. Ik heb het zelf niet op dating sites/apps. Al kom je zo natuurlijk wel een breder publiek en dus grotere vijver, tegen dan buiten op straat. Zal ik toch maar daan swipen?

 8. rudy zegt op

  Ik heb nog nooit een datingsite gebruikt, vraag me af waar dat voor nodig is.

  Een maand nadat ik hier 4 jaar geleden aankwam, heb ik mijn vriendin leren kennen, stom toevallig, had ik in de soi naar rechts afgeslagen ipv naar links had ik haar bijna zeker nooit gezien.

  Het klikte, ze is bij mij ingetrokken, en binnen twee maand leven we al vier jaar heel gelukkig samen.

  Als je hier geen partner vindt, dan kan dat twee zaken betekenen, ofwel wil je er geen, ofwel is er iets mis met je.
  Maar dat is hier zo, en dat is in Europa ook zo, in Belgie is het voor mij totaal misgelopen, en hier niet.
  En het is geen jonge pop, mijn vriendin is deze maand 45 geworden, maar ik heb hier ook vrienden die al jaren heel gelukkig getrouwd zijn met een Thaise die veel jonger is.

  En dat je veel geld moet hebben is ook larie, want ik heb geen spaargeld, heeft ze ook nog nooit naar gevraagd.

  Geef ze een stabiel en liefdevol leven, en velen zouden zich nog verbazen van hoeveel je terugkrijgt!

  En voor alle duidelijkheid, mijn vriendin werkte aan de kassa in een beerbar, en ik ben absoluut niet beschaamd om dat te zegen!

  Groeten uit Thailand.

 9. Luit zegt op

  Ben ook actief op Tinder, alleen jammer dat er na de update het profiel niet meer te lezen is. Tuurlijk kan ik en ieder ander je wat wijs maken in z’n profiel, maar ga uit van het goede in de mens…..


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website