Om een beter beeld te krijgen van ‘online dating’ heb ik me aangemeld bij www.dateinasia.com. Daar heb ik jaren geleden goede ervaringen mee gehad.

Bovendien is het daten er gratis en krijg je via het chatten een aardig beeld van de mogelijk aanbedene. Maar wat een zoektocht heb ik me op de hals gehaald, te vergelijken met de Springprocessie van Echternach: drie sprongen voorwaarts, gevolgd door twee naar achteren…Aan de andere kant is online daten een vorm van verslaving. Misschien om steeds weer de eigen marktwaarde te achterhalen?

Om verklaarbare redenen zoek ik een Thaise dame tussen 30 en 45 jaar. Jonger wil nog naar de disco en ouder alleen maar slapen en eten. Iets daar tussenin lijkt me de beste optie. Veel voorstellingsvermogen is echter in contacten via een datingsite geboden, want de dames in kwestie blijken nauwelijks Engels te kunnen schrijven. Het zou vermakelijk zijn, als het niet zo triest was.

In de Filipijnen is de nood onder vrouwen nog veel hoger dan in Thailand. Dagelijks krijg ik mails van Filippijnse dames tussen 18 en 65, maar vaak met niet meer dan ‘hi’ of ‘hallo’. Dat is niet de juiste manier een relatie te beginnen, toch?

Een aantal Thaise dames blijkt ook op gespannen voet met de waarheid te leven. Dan liegen ze over hun leeftijd, terwijl slechts weinig mannen het er bij een lengte van 1.55 meter over eens zijn dat 70 kilo als ‘very attractive’ moet worden gekwalificeerd.

De meeste dames zijn ‘easy going’, waarmee hopelijk niet wordt bedoeld dat ze gemakkelijk weer vertrekken. Ook zijn ze in het bezit van een goed hart, voer voor cardiologen. En ze hebben allemaal hetzelfde boekje met spreuken over een rivier die langsdruppelt of de wind die liefde brengt. Soms verkeerd overgeschreven, zodat de spreuk volstrekt onbegrijpelijk wordt. Wat te denken van ‘not lucky with my mary’? Of  ‘looking for honest media people like honesty’?

Grappig is ook dat een dame zich qua schoonheid ‘below average’ noemt, terwijl ze op de foto overduidelijk paradeert als een ‘pretty’ op de autoshow. Opmerkelijk is dat sommige dames van soms 40 jaar een man wensen die ongeveer even oud is. Dat is slechte marketing, omdat honderden jongere vrouwen zich aanbieden die de leeftijdsgrens ergens in de buurt van 80 leggen; een zelfs bij 99!

Als de dames direct al hun adres melden op facebook of tagged moet een rood lampje gaan branden. Wellicht zijn ze dan al langer professioneel actief. Dat geldt ook voor dames die vanuit Pattaya stellen dat ze ‘werknemer’ zijn.
Sommige dames houden er opvallende hobby’s op na, zoals salsadansen, kite flying, biljarten of scrabble. Soms moet je eerst van de hond houden, voordat je de hand van het meisje vast mag pakken. Er is er ook een bij die graag wil leren Thai boksen en een die ‘bald’ heeft ingevuld bij de haarkleur. Dat is dus linke soep…. Wie contact zoekt met een Thaise die gek is op thuis karaoke zingen met de hele familie, is bij dateinasia aan het goede adres.

Ook de man die een 44-jarige rijstboerin zoekt, komt hier aan zijn trekken. De meesten zijn ‘sweet, simple, normal en good girl. Allemaal haten ze leugenaars, scammers, playing games en praten over seks. Tattoo’s zijn niet geliefd, al vallen op sommige foto’s fraaie exemplaren te bewonderen.  De Thaise dames komen uit het hele land, maar de hoofdmoot zetelt in Bangkok. Velen hebben kinderen, maar vaak zijn deze ondergebracht bij oma in de Isan. En ze hebben vrijwel allemaal dezelfde hobby: koken. Veel dames zijn afgestudeerd, maar hebben óf geen werk óf hebben hun eigen koffie- of eetstalletje. De vraag is of ze daarvoor zo lang hebben moeten studeren.

Het is op deze site met Thaise dames goed opletten, want ook ladyboys zijn op zoek naar een westerse man. Het zijn vaak aantrekkelijke types en soms omgebouwd (post op, heet dat). Overigens hoef de Nederlandse man niet zo ver te gaan om een Thaise dame aan de haak te slaan (of andersom). Op dateinasia staan ook Thaise schonen die zich in Nederland of andere landen bevinden.

U vraagt zich wellicht af hoe de vlag er bij mijn dating voorstaat? Ach, ik heb contact met enkele dames die me wel aanstaan. Het is nu een kwestie van uitvissen of ze te vertrouwen zijn  of dat ik de zoveelste farang ben die in het mijnenveld stapt.

19 reacties op “Hoe vind ik een nieuwe vriendin online…”

 1. hans zegt op

  Ik heb nog wel een schoonmoeder in de aanbieding, mag je gratis hebben.

 2. ThailandGanger zegt op

  Hans,

  Ik neem aan dat je bij de dame met een grens van 99 jaar meteen hebt toegehapt? 🙂

  Leuk verhaal.

  Gr,
  thailandganger

  • hans zegt op

   Nou bedankt thailandganger. ben gvd nog te jong 48 jaar dus krijg ik ook geen jaar visum ik heb mijn vriendin leren kennen in de Isaan dus geen contactadvertentie, maar ik kan me schoonmoeder toch wel proberen verder te helpen.

   Puur eigenbelang ha ha,

 3. jack zegt op

  Ik heb ook heel veel contacten gehad met vrouwen op date in asia en idd is het niet makkelijk om een eerlijke en goede vrouw te vinden.
  ik heb in ieder geval duidelijk in me profiel gezet ik ben geen bank en ik zend geen geld
  Maar ben er wel achter dat de juiste thaise vrouw je nooit een een eerste mail zal sturen.
  Heb uiteindelijk tussen de duizenden vrouwen toch iemand gevonden wat echt klikte en na maanden mailen ben ik haar op gaan zoeken in thailand en wij hebben een maand samen doorgebracht waar ik geen dag spijt van heb gehad.
  Inmiddels zijn wij na div ontmoetingen nog steeds samen en komt zij dit jaar naar holland zodra de papieren voor mvvv gereed zijn.
  Wat ik wil zeggen laat je niet gek maken neem er echt de tijd voor en hou je verstand er altijd bij.

 4. Leuk verhaal Hans en ook leerzaam. Als redactielid offer je jezelf toch maar weer op om met al die dames te gaan daten. Veldonderzoek noemen ze dat. Het leven van een journalist is niet altijd gemakkelijk 😉

 5. jansen ludo zegt op

  enige tijd actief op date in asia,en eerste ask for monny,dat valt nog wel mee,
  ik probeer via skype wat meer inzicht te krijgen.
  dacht dat het gemakkelijk was,maar dat valt toch tegen.

 6. jansen ludo zegt op

  een speelse thaise of een serieuze filipijnse….?????????????????
  nadeel er is altijd maar 1 foto

 7. harry zegt op

  Heb al enkele malen eerder een reactie geplaatst over het online daten.lees vaak het is jammer dat de dames geen Engels spreken.Maar wat is er mis met zelf proberen Thai onder de knie proberen te krijgen? Kan je al meteen het kaf van het koren scheiden.Voor mezelf prefereer ik dames die wat vrijwel geen Engels spreken, maar begrijp ook wel dat dit niet voor iedereen makkelijk is.
  Kan verder wel zeggen dat online daten een succes garantie van 1000% geeft en heus niet alle dames p geld uit zijn.
  Blijf er wel bij dat 90-95% niet te vertrouwen is.

  • hans zegt op

   Ben tot de vervelende conclusie gekomen dat de ik thaise taal niet onder de knie krijg, en dat geld denk ik voor de meeste farang, kan het soms een beetje volgen, maar als ze beginnen te ratelen, forget it.

   • harry zegt op

    Hallo Hans , ik doel meer op het lezen en schrijven van Thai -aangezien het Engels – ook van hoogopgeleide Thai op zijn zachts gezegd nogal magertjes is.
    Mot wel eerlijk erbij zeggen dat ik een keer of 6 de brui eraan heb gegeven tot eindelijk het “kwartje” bij me was doorgevallen hoe verder te gaan.Sindsdien is het leren van Thai meer een verslaving geworden .Ik dacht ook ooit ik leer het nooit, nu is mijn Thai echter verre van perfect maar ik kan me vrij aardig helpen .

    • hans zegt op

     aangemoedigd door jouw woorden heb ik het boek thaise koorts nog maar is weer doorgelezen, dat is in het nederlands/thai, ik zie geen enkele mogelijkheid om dat “kwartje” te vinden, dus als je een goede tip hebt hou ik me aanbevolen.

     En dan te bedenken dat mijn uit de boomhut gevallen vriendin binnen een week tot 100
     kon tellen in het nederlands engels en duits, dus beetje gezichtsverlies voor deze farang.

     Over aanbevolen gesproken, het boek thaise koorts is wel een eyeopener voor de farang die een thaise dame zoekt en die deze naar mijn idee wel gelezen moet hebben als hij niet veel ervaring met de thaise cultuur heeft

     • harry zegt op

      Hallo Hans, ik begrijp je probleem met het vinden van het kwartje volkomen.Ook ik heb een keer of 8 het opgegeven.Mijn toemmalige Thaise echtgenote kon het me niet uitleggen.Zoals je begrijpt was dit zeer frustrerend.Wat betreft het geven van een tip kan ik helaas niet.
      De allereerste basis heb ik naderhand-vreemd genoeg- van een Amerikaan geleerd , deze beheerste de Thaise taal zeer goed in woord en geschrift.
      Inmiddels gaat mij het lezen en schrijven veel beter af dan het spreken.Nog steeds problemen met de tonen .Hoewel een geduldige Thai me heus wel verstaat haha

 8. Willy zegt op

  Na enige tijd mailen via DIA kun je het contact via je eigen emailadres voortzetten. Dan kun je meer foto’s uitwisselen en krijg je een betere indruk van haar.
  De niet-serieuze dames pik je er vrij snel uit: die schrijven bijna niets of een onzinverhaal.

 9. colin de Jong zegt op

  Ik heb ook ooit vele jaren geleden zo’n internet vriendin ontmoet en dacht dat ze goed engels sprak omdat ik nette emails terugkreeg in het Engels. Bij aankomst was het echter alleen yes and no maar dan ik in de verkeerde volgorde. Kwam er achter dat er een dame in het dorp woonde die wel goed Engels kon en die alle geraffineerde en proffesionele emails stuurde en daarvoor geld ontving. Heb geen gele kaarten dus werd het maar gelijk rood en heb haar op de bus gezet met wat zakgeld en dit was ook weer eens een desillusie.
  Maar het verhaal is leuk Peter en hoop dat onze landgenoten er wat aan hebben al moet ik zeggen wanneer onze patienten verliefd zijn, er geen houden meer aan is.
  Alvast een fijne vakantie en tot ziens binnenkort.

  • Hansy zegt op

   Tegenwoordig chatten we, dus die vlieger gaat niet meer op, tenzij ze het chatten op alle mogelijke manieren frustreert.

   Maar dat moet je dan aan het denken zetten…

 10. Gerrit Jonker zegt op

  Harry schrijft dat een hoog percentage niet te vertrouwen is.

  Maar dat geldt ook voor de farangs. Ik weet dat veel mannen voor de leut
  contact zoeken en doorgaan met chatten etc met vele vrouwen en meisjes.
  Ik weet van een geval die 150 contacten had. Later heeft hij ingezien dat
  het niet fair is t.o.v. deze dames en is gestopt met de meeste.

  Gerrit

 11. Gerrit Jonker zegt op

  En voor de redactie fijne vakantie en bedankt voor de vele
  interessante onderwerpen die wij in de afgelopen periode ontvingen.
  Gerrit

 12. Willy zegt op

  Liefde maakt blind, zelfs als je weet dat liefde blind maakt……

 13. Arthur zegt op

  Moderator: In uw reactie staan te veel generalisaties; ze is daarom tegen onze huisregels.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website