Dagboek van Pim Hoonhout

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Dagboek, Pim Hoonhout
Tags:
26 april 2013

Visboer Pim Hoonhout heeft zijn oude werk/hobby weer opgepakt. Binnenkort start de verkoop van haring in Hua Hin bij Say Cheese, meldde Thailandblog op 24 april. Wat is de stand van zaken? Hierbij zijn relaas.

Vroeg in de morgen begonnen met de buitenmuur te isoleren. Tijdens het inkopen ging de telefoon dat er nog één formulier uit Nederland ontbreekt  om de haring in te mogen voeren dus snel naar huis om dat te regelen. Vergeet ik de helft in te kopen.

Eenmaal thuis blijkt Nederland nog te slapen dus maar aan die muur begonnen. Net op het moment dat het even niet kan, is Nederland wakker. Gelukkig zijn de gevraagde papieren op tijd op het vliegveld .

Intussen is er gebeld door het bedrijf dat mijn zelf ontworpen haringsnijbak op tijd klaar heeft. Nu ben ik wel gewend dat veel mensen hier over iets gaan nadenken als het te laat is. In dit geval was er geen snijplank terwijl deze wel op de foto stond. Dan zie je die man denken: je hebt toch die bak waar je die vis in kan gooien.

Na een uitleg van ruim een uur dat je daarbij die snijplank nodig hebt, belooft hij dat die morgen komt. Zeker weten dat hij komt, want hij heeft enkel een aanbetaling gekregen waarbij ik ook nog enkele bakken meer heb besteld die nodig zijn om aan de vraag te kunnen voldoen.

Intussen is het wel dik tijd om te vernemen waar de haring nu is. Oh, dat weet de transporteur wel te vertellen. Zij hebben het lekker koud in een vriesruimte op het vliegveld van BKK. Als dan maandag de douane terug is van hun weekend en ik even 20.000 baht geef voor hun diepvrieshotel, kunnen ze misschien die dag wel ingeklaard gaan worden zodat ze maandagavond bij mij mogen slapen. Als dat zo is heb ik 30 april een haringontbijt, wat mijn dag dan niet stuk kan maken .

Groet uit Hua Hin, de haringstad aan zee in Thailand.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

14 reacties op “Dagboek van Pim Hoonhout”

  1. Mia zegt op

    Hai Pim,

    Als jij op 30 April je visje eet (hoop ik van harte) dan wil ik een foto zien waar je “happend”op staat he! Je weet wel, vis bij de staart pakken, mond open en zachtjes naar binnen laten glijden…brrrrr!

    Maar ik hoop dat je de slogan ook weer gaat gebruiken… wees slim, eet vis van pim!

    Misschien vertalen in het Thais??

    Groeten, mia

    • Guus zegt op

      Ook in Pattaya zitten de Nederlanders en een enkele Thai met smart te wachten op een lekkere haring. Wanneer kunnen wij ze verwachten ?

  2. Cor van Kampen zegt op

    Pim,
    Ik wens je alle succes met je haring. Als ik alleen het verhaal van de snijplank lees zal de haring zelf moeten zwemmen naar Pattaya.
    Iemand die van een nieuwe haring houd zal geduld moeten hebben.
    Ik twijfel eraan of na een lange diepvries periode de haring op de graat nog rood zijn.
    Liefhebbers eten de haring zonder uitjes. Oude haring niet.
    Ik zal een van de eerste zijn die een haring van jou eet in Pattaya.
    Als die goed is maak ik persoonlijk reclame voor je.
    Dat heb je trouwens wel verdient, nadat je zo’n onderneming bent aangegaan.
    Cor van Kampen.

  3. Pim zegt op

    Beste mensen allemaal hartelijk dank voor de geweldige reacties .
    Ik heb met name uit Pattaya heel veel vragen gekregen .
    Dit heeft mij veel goed gedaan na de domper dat wij allemaal als liefhebber van een onvervalst maatje weten dat zij in een vrieshuis in BKK staan en hopelijk maandagavond bij mij arriveren .
    Ik ben in gesprek met Ons Moeder die door bekenden in Pattaya zijn aanbevolen.
    Met nadruk wil ik hier bij vertellen dat als de douane nu eens vriendelijk wil zijn nadat zij voor velen van ons door het vast te houden een domper hebben bezorgd op 30 april .
    Ik Pattaya voorrang zal geven zodat deze er uiterlijk donderdag te koop zijn .
    Omstreeks die tijd zal in Chiang Mai ook aardig wat publiek met een bevredigde maag rond lopen .
    Met vriendelijke groet uit

  4. Pim zegt op

    Voor enkele mensen is er goed nieuws !
    De haring is door de douane en onderweg naar Hua hin .
    Dus vanaf de koningsdag is Hua hin

  5. Ik heb er al een aantal voor mijzelf besteld en haal ze morgen op. Ik verheug me er nu al op!

    Emanuel
    The Dutchman Hua Hin

  6. JoshThai zegt op

    Eindelijk dan op 3 mei de eerste haring in Chiang Mai. Ik moet zeggen Pim, ze zijn heerlijk, maar heel snel op. Naar aanleiding daarvan is de tweede lading hier alweer binnen en wordt er a.s. dinsdag 7 mei een Haringparty gehouden. Ik verwacht dat het druk zal worden:

    At Dutch Jan’s Sunshine bar upcoming Tuesday (May 7), Soi 2, Moon Muang, starting around 6 pm.
    Sold at cost, so a non-commercial event. See it as a bit late tribute to our new (by then 1 week old) king!
    (met dank aan Laas)

  7. Pim zegt op

    Waar moet dit heen ?
    Meest gaat de Nederlander als hij 65 is van zijn verdiende rust genieten .
    In mijn geval gaat dat niet op als ik van Thailand wil blijven genieten, is er veel veranderd in de 10 jaar dat ik hier ben
    .Wat echt niet ten gunste is van de mensen die Nederland na de oorlog groot hebben gemaakt .
    Over 36 dagen is het zover ,de dikke bankbiljetten die je ervoor zou krijgen is nu een vloeitje geworden.
    Om te voorkomen naar het haringland terug te moeten kreeg ik het idee om de haring naar hier te halen .
    Dit is echt een idee geweest waar duizenden mensen erg blij mee zijn zoals ik merk en aan de reacties zie .
    Behalve dat ik geen last meer van mijn winterhanden krijg is er minstens tot nog toe een familie uit de Isaan met een goede toekomst.
    De oudjes die NL.al hadden verlaten zijn blij dat de gezonde apotheek hun gevolgd heeft.

    In Hua hin is de spits afgebeten gevolgd door Chiang Mai ,vandaag heeft ook Pattaya volgens het laatste bericht genoten en sinds vanmiddag heeft de Okay market in Cha -am
    ook de primeur.
    Dit alles binnen 5 dagen .
    Voor mij is het ongekend druk en is het goed dat ik mij hier 20 jaar jonger ben gaan voelen .
    Ik loop nu al te beven bij de gedachte als op 5 juni de nieuwe in Hua hin aan wal komt .

    Ik moet jullie hierbij dank zeggen dat het boven verwachting is dankzij mede jullie reacties .
    Hoogst waarschijnlijk gaat er in juni een 2e Thai familie ook voor jullie aan de slag waardoor ook zij hun kinderen een goede opleiding voor hun toekomst kan geven .
    Wij zijn bezig een goed team samen te stellen zodat straks de haringeter te herkennen is aan zijn glimlach.
    Leuker kunnen wij het niet maken .

  8. GeeWee zegt op

    Dit is geweldig, ik verheug mij er al op maarre … waar in Pattaya kan ik ze afhalen ?

  9. Pim zegt op

    Er is nog geen definitieve oplossing voor het vervoer.
    Deze week komt er iemand particulier bij mij die volgens de bedoeling zaterdag naar een afnemer haring in Pattaya mee wil nemen .
    Deze week verwacht ik met een ondernemer in Pattaya tot een goede oplossing te komen om te zorgen dat er altijd haring te koop zal zijn .
    Als deze vandaag zou bellen zouden ze morgen al te koop kunnen zijn op een vast adres .
    Kan je echt niet wachten zou Collin je misschien een tip kunnen geven wie ze op het moment wel heeft.
    Zie het maar als een kinderziekte waar wij zo snel mogelijk af willen komen .
    Door het grote succes binnen 5 dagen loopt het nog niet helemaal op rolletjes met het vervoer .

  10. cor verhoef zegt op

    Het is vloeken in de kerk, dat weet ik, maar ik lust geen haring (ik word er voor behandeld), maar dit soort dagboekjes, daar lust ik wel pap van. Wordt vervolgd, hoop ik..

  11. chris zegt op

    Ik lust wel haring maar ga er echt geen reis voor ondernemen, noch niet naar de binnenstad van Bangkok. Ik eet zoveel mogelijk Thai en dat heeft een aantal redenen:
    – het is lekker
    – er zijn vele gerechten en smaken
    – het past beter bij het klimaat hier (moet niet denken aan zuurkool met vette jus)
    – je blijft er slanker bij want – als je een beetje oplet – is Thai eten veel minder vet dan Nederlands eten
    – het is goedkoper dan pizza, macaroni, aardappelen met een varkenshaasje (hoewel deze laatste hier ontzettend goedkoop zijn)
    – het maakt je beter bestand tegen de omstandigheden hier (pittig eten en knoflook beinvloedt je lichaamszweet en jaagt de muggen weg).
    De Thai eten niet altijd gezond: te veel varkensvlees (er is een groot cholesterol probleem in Thailand) en veel te veel suiker (hetgeen dan weer in lichaamsvet wordt omgezet).
    De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat ik wel ontbijt met een bruine boterham met vleesbeleg, kaas of jam. Ik kan ‘s ochtends geen rijst door mijn keel krijgen.
    chris

  12. Ik heb ze geproefd! Helaas maar 2, maar ze waren heerlijk!
    Ik zeg al jaren dat er weinig is wat ik hier tegenwoordig niet kan krijgen en ik dus ook weinig tot niets mis. Wel miste ik altijd mijn heerlijke haring, die ik in Nederland rond de 5 dagen in de week als lunch at.

    Nu hoeft ik die dus niet meer te missen… Erg lekker!

    Ga snel proeven als je dat nog niet gedaan hebt!

    Emanuel
    The Dutchman Hua Hin

  13. Pim zegt op

    Ga eens naar google en leer er wat bij .
    Onverzadigde vetzuren die in de haring aanwezig zijn maakt dat je minder kans op hart en vaatziekten krijgt .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website