Vergane filmglorie in Thailand

Door Redactie
Geplaatst in Cultuur
Tags: ,
7 mei 2012

Het ‘Southeast Asia Movie Theater Project’ is het ambitieuze project van Philip Jablon. Hij woonde tussen 2006 en 2010 in Chiang Mai en was teleurgesteld toen daar in 2008 de laatste twee buurtbioscopen werden afgebroken.

Het was voor hem de aanleiding om de teloorgang van kleine bioscopen in de regio in kaart te brengen, te fotograferen en te documenteren.

Het sluiten van zo’n bioscoop heeft telkens grote gevolgen voor de buurt en voor de sociale verbondenheid. Vooral daarin is Jablon erg geïnteresseerd. Hij praat dan ook met buurtbewoners en voormalige bisocoopuitbaters om de precieze functie van de bioscoop in de lokale gemeenschap beter te kunnen begrijpen. Daarnaast zijn de bioscopen zelf ook interessant. De gebouwen hebben zelfs een typische architectuur.

Ooit waren er in Thailand en de buurlanden meer dan 700 ‘stand alone’-bioscopen. Nu zijn er nog amper 30 over.

Bekijk hier de website: Southeast Asia Movie Theater Project


» Laat een reactie achter


2 reacties op “Vergane filmglorie in Thailand”

 1. tjaja zegt op

  helaas moet er misschien bij vermeld, dat vele van dit soort resterende theaters nou niet zo voor familiebezoek meer geschikt zijn en zich hebben toegelegd op een heel speciaal soort clientele en gastheren die service bieden

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)
 2. M.C.Veen zegt op

  Ja dat is treurig! Een groot deel wil films waar je niet hoeft na te denken. Alles met hard geluid en computer voor elkaar, helaas.

  VA:F [1.9.22_1171]
  Waardering: 0 (obv 0 stemmen)

Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website