Thailand is niet alleen het land van de glimlach maar ook het land van het bijgeloof. Dat zie je terug in het dagelijks leven en veel rituelen. Zo is in Bangkok deze week het begin van de rijstteelt gevierd doormiddel van de Raek Na Khwan ceremonie.

Tijdens de Raek Na Khwan krijgen twee heilige ossen -de Phra Kho Fa en de Phra Kho Lert- zeven schalen met verschillende voedingsmiddelen voorgeschoteld: groene bonen, maïs, water, gras, soja, sesamzaad en rijstlikeur.

De ossen kozen voor gras en dat heeft ook weer een betekenis. Het impliceert dat Thailand dit jaar op voldoende regen en een goede oogst kan rekenen.

Goed nieuws voor de Thai van de ossen!

Bron: Amazing Thailand

1 reactie op “De ossen hebben gekozen: Dit jaar een goede oogst!”

  1. printen zegt op

    Elke jaar wordt hetzelfde door die zgn. waarzeggers uitgekraamd. Elk jaar valt er veel regen, is de oogst heel erg goed en worden de boeren rijk.

    Verleden jaar zeiden de waarzeggers hetzelfde. Thailand had een van de ergste droge zomers van de afgelopen 15 jaar of langer.

    Ach, geef het volk brood en spelen en men is tevreden. De Romeinen deden het al.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website