Een jaar geleden nog voelde ik mij in Jomtien verzeild geraakt in een muzikale woestijn. Zeker, je had per seizoen een paar recitals bij Ben en het jaarlijkse gitaarfestival in Pattay, maar dan had je het ook wel gehad. Voor de rest moest je naar Bangkok.

Voor kamermuziek naar het Goethe-Instituut of de Siam Society en voor orkestmuziek en opera naar het TCC of het Nationaal Theater. Er gingen geruchten dat er op de Mahidol Universiteit op hoog niveau werd gemusiceerd door een orkest, maar dat was geen doen omdat je daarheen wel vijf uur of meer onderweg was van hieruit. Kortom, muzikaal was het op een houtje bijten.

Plotseling kwam daarin verandering. Vorig jaar opende de Sala Sudasiri Sobha zijn deuren in Bangkok: twee maal per maand kamermuziek op hoog niveau in een prachtige kleine zaal en op een voor ons geweldig tijdstip, namelijk zondagmiddag 16.00 uur. Eind vorig jaar startte Gregory Barton in Nong Plalai zijn onvolprezen kamermuziekserie. Enkele keren per maand kamermuziek in intieme sfeer binnen handbereik voor ons, Pattayanen, door een internationaal gezelschap van topmusici! Alleen liefhebbers van orkestmuziek kwamen nog niet aan hun trekken.
Dat is nu ook opgelost. Op de campus van de Mahidoluniversiteit in Bangkok- West is deze maand een prachtige concertzaal officieel in gebruik genomen: de Prince Mahidol Hall.

Een indrukwekkend gebouw met een gehoorzaal voor tweeduizend bezoekers, die wordt bespeeld door het Thailand Philharmonic Orchestra (TPO), het beste symfonie-orkest van het land. Hieronder een fotoimpressie van gebouw en zaal.
Het ziet er allemaal prachtig uit en het orkest klinkt geweldig.

De reis vanuit Pattaya vergt geen vijf maar slechts tweeëneenhalf tot drie uur en zaterdagmiddag is er een matinée om 16.00 uur. Er vertrekt een van met muziekliefhebbers vanuit hier om 11.00 uur. Om 13.30-14.00 uur arriveert die op de campus en men heeft dan twee uur de tijd om de lunch te gebruiken in het voortreffelijke en buitengewoon goedkope restaurant daar. Om 16.00 uur begint het concert en na afloop staat de van weer klaar. Om ongeveer 20.45 uur zijn we terug in Pattaya. Kosten (transport en ticket, exclusief lunch): ongeveer 700 baht!! Gemiddeld twee keer per maand is er een ander programma.

Belangstellenden kunnen zich bij mij melden: pjvdbroek_45@hotmail.com.


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

1 reactie op “Weer een nieuwe muziektempel in Bangkok: Prince Mahidol Hall”

  1. Henk zegt op

    Piet .
    Dank voor je tip zal er zeker naar toe gaan als het zo uitkomt .
    Vriendelijke groet .
    Henk .


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website