Net als voorgaande jaren vindt er binnenkort in Thailand een door de Europese Unie georganiseerd filmfestival plaats, dat aandacht besteed aan een verscheidenheid aan cinematografische genres met 13 films uit 11 EU landen. De films bieden een verrijkende leerervaring van Europese identiteiten en culturen.

De filmvoorstellingen vinden plaats in Bangkok (19 – 28 mei), Chiang Mai (3 – 11 juni 2017) en Khon Kaen (17-18 juni 2017). Elf Europese landen nemen deel aan dit festival. Uit het overzicht van alle te vertonen films lichten we er België en Nederland voor u uit.

België

De Belgische film heet “Tokyo Fiancée” (2014). Deze Franstalige film – met Engelse en Thaise ondertiteling – is gebaseerd op een roman van de beroemde Belgische schrijver Amélie Nothomb, waarin zij haar verblijf in Japan op jonge leeftijd beschrijft. Het is een liefdesverhaal en tegelijkertijd een verhaal over de cultuurschok voor een Belgisch meisje in Japan.

De film wordt in Bangkok op 23 mei om 19 uur, in Chiang Mai op 6 juni om 18 uur en in Khon Kaen op 18 juni om 2 uur vertoond.

Hieronder de trailer van deze film:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=Q8I4Fm09Dn4[/embedyt]

Nederland

Nederland is vertegenwoordigd met de speelfilm “Paradise Suites” geschreven en geregisseerd door Joost van Ginkel. De film heeft in 2016 vele prijzen gewonnen en is gekozen voor de officiële inschrijving van de Nederlandse Academy Award in de categorie Best Foreign Language Film.

In de film wordt Nederlands gesproken en is met Engelse en Thaise ondertiteling. De film gaat over de levens van zes mensen, die niets meer gemeen hebben dan dat zij uit verre landen komen en onlosmakelijk worden verbonden in Amsterdam, de stad die zij als hun nieuwe woonplaats hebben gekozen. “Paradise Suite” is een diepgaande en lyrische reflectie op menselijke veerkracht in het licht van het voortdurende kwaad in het 21e eeuwse Europa.

De film wordt in Bangkok op 24 mei om 19 uur, in Chiang Mai op 4 juni om 18 uur en in Khon Kaen op 17 juni om 14.00 uur vertoond.

Hieronder de trailer van deze film:

[embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=yBxz3h3uhos[/embedyt]

 

Voor meer informatie over dit festival kijkt op deze link: www.facebook.com/


» Laat een reactie achter


No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Filmfestival van de Europese Unie 2017 in Thailand”

  1. Jacques zegt op

    Interessante trailers en zeker de moeite waard om te bekijken. Jammer genoeg verblijf ik niet in die plaatsen en had Pattaya eigenlijk niet mogen ontbreken. Misschien krijg ik het wel in mijn hoofd toch een reisje naar Bangkok te maken en dit te combineren met de bezichtiging van deze filmen. Zeker de Nederlandse inzending lijkt mij de moeite waard. Gaat weer o.a. , over gekochte vrouwen, waar gebeurt dat ook weer in het echte leven. Ik word ook al wat ouder. Ja het domineren van de andere sexe is en blijft een volksport van grote groepen wereldbewoners. Is nog steeds lucratieve business en kennelijk ook een redelijk normaal fenomeen , zeker voor de zwijgende meerderheid, gezien het feit dat er toch betrekkelijk weinig wordt ondernomen om dit tegen te gaan en te bestrijden.

  2. FrancoisNangLae zegt op

    Leuk, kunnen we straks in Chiang Mai naar een Nederlandse film. Ik begrijp dat het festival tot vorig jaar gratis was en je in de rij moest staan in de hoop dat er nog kaartjes waren. Dit jaar is het alleen in Khon Kaen gratis. In Bangkok betaal je voor een voorstelling 120 baht, in Chiang Mai 80. Je kunt online kopen (maar helaas niet alle films tegelijk afrekenen; dat moet en voor een). Ik heb al een paar films uitgezocht en mijn kaartjes al binnen.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website