Ateliers in Thailand

Door Ingezonden Bericht
Geplaatst in Cultuur, Kunst
Tags:
23 mei 2015

Tijdens mijn vakanties in Thailand (dat zijn er ondertussen vele) loop ik in iedere plaats, indien aanwezig, een kunstatelier binnen.

Kunst vind ik sowieso leuk en tijdens je vakantie wil je het toch ook wel combineren met wat cultuur, tenminste ik dan. Nu vind ik de ateliers in Thailand eigenlijk overal hetzelfde. Ze hebben allemaal dezelfde schilderijen, ze apen elkaar na. Je ziet ook vaak dezelfde afbeeldingen bijvoorbeeld Ayutthaya, Royal Palace in Bankgok, tempels e.d.

Nu laatst op Koh Samui zag ik een verrassend atelier, een houten gebouw op palen. Toen ik met mijn scooter voorbij kwam, viel mijn oog op het bord gallery welke aan de weg stond. Ik keerde om en na aankomst bleek er niemand aanwezig te zijn; wel stond het raam open. Hierdoor kon ik gedeeltelijk de kunst van de kunstenares aanschouwen. Wat een vertrouwen dat ze zo maar het raam open liet staan.

Buiten op het bord stond haar mobiel nummer, ik bellen of ik binnen mocht kijken. We maakten een afspraak voor bezichtiging diezelfde middag. Deze alleraardigste Thaise dame was twee jaar geleden met haar Engelse echtgenoot een atelier begonnen. Alleraardigste mensen. Haar kunst sprak mij onmiddellijk aan ….eindelijk een atelier waar je niet hetzelfde ziet als in alle andere Thaise ateliers. Deze kunstenares houdt er van om dames te schilderen, ook naakt en soms voor Thaise begrippen zeer erotisch.

Ik was helemaal verkocht en kocht drie doeken van haar: twee portretten en een van een dromerig badend Vietnamees meisje. Alles werd keurig in PVC buis verpakt en een ander doek vanwege de afmeting werd per post verstuurd. Mijn vakantie kon niet meer stuk en ik ben ook zeer blij dat ik mijn woonkamer kan verrijken met kunst waarvan er maar een is. Volgende keer ga ik er zeker weer langs. Ik moet zeggen het was zeer betaalbare kunst. Je kan gewoon vrij rond lopen in het atelier terwijl de kunstenares bezig is met het maken van schilderijen…..echt top.

Voor meer informatie, bezoek haar website: Ta Art Gallery  – www.artgalleryta.co.uk

Ingezonden door Reiziger

7 reacties op “Ateliers in Thailand”

 1. Dick van der Lugt zegt op

  Heb de website bekeken. Inderdaad heel fraai en origineel werk, zowel figuratief als abstract én in verschillende technieken. De website geeft een goed beeld van haar totale werk. Bedankt voor je tip.

 2. Tino Kuis zegt op

  Mooi dat je dit aan ons laat weten. Ik liep vroeger ook wel een een kunsttentoonstelling binnen in Chiang Mai (er is er een niet ver van mijn huis) maar doe dat niet mee want alles is inderdaad hetzelfde, saai, geen emotie, het raakt me absoluut niet.
  Ik kon haar naam niet vinden op de website, alleen haar bijnaam ‘Ta’, ‘Oog’, heel toepasselijk voor een artiest.

 3. Maud Lebert zegt op

  Dat de ateliers in Thailand eigenlijk overal hetzelfde zijn, dezelfde schilderijen hebben en kunstenaars elkaar na apen, moet ik toch beslist tegenspreken. Kijk eens op Chiang Mai airport waar schilderijen van hedendaagse kunstenaars aan de muren hangen. Ga eens in de nightbazar van Chiang Mai kijken, waar een hele afdeling voor kunstenaars gereserveerd is, die er ‘life’ werken. Ik heb daar niets van ‘na apen’ gemerkt. Er zijn ateliers voor moderne kunst in Chiang Mai, die het niet onderdoen voor de kunst in Europa! Ik heb een Thaise vrouw uit de Isaan leren kennen, die een kunstprijs voor haar schilderijen heeft gekregen en die heeft nergens ‘na geaapt’!
  Natuurlijk moeten kunstenaars ook leven en kunnen alleen dat verkopen, wat vooral buitenlanders ‘mooi’ vinden en die maken meestal een konservative keus.
  Maar er is heus wel anders te zien, zoals uzelf gemerkt heeft!

  • reizigerr zegt op

   Beste Maud
   Bedankt voor je aanvulling en tips. Ik ga jouw tips zeker een keer opzoeken.

 4. Robbert van Ham zegt op

  Het beste ateliercomplex van Thailand staat in Bangkok, waar 70 kunstenaars hun studio hebben:

  http://www.v64artstudio.com/page.php?p=5

  Op de weg daarheen is ook een museum met uitsluitend Thaise hedendaagse kunst, gebaseerd op het Moma in New York, heet Moca en is de privecollectie van de oud eigenaar van DTAC:

  http://www.mocabangkok.com/

  Aanraders voor geïnteresseerden in Thaise Moderne & Hedendaagse kunst !

 5. YUUNDAI zegt op

  Zeker de moeite waard is ook Baan Sillapin Village in Hua Hin.
  Een kleine gemeenschap van kunstenaars, die schilderen, beeldhouwen, etc. en dagelijks aan het werk te zien zijn. Er worden ook workshops gegeven en een Nederlandse man schenkt u een heerlijke kop koffie, of iets anders. In de tijd dat ik in Hua Hin woonde, nam ik graag vakantiegangers mee om een bezoek te brengen aan Baan Sillapin Village, grappig om te zien dat soms mensen waar je die aandacht voor kunst en voor kunst maken helemaal niet verwacht, discussies aan gingen met de artiest en 3,5 uur later al dan niet mét een kunstwerk gelukkig naar “huis” gingen.
  Een echte aanrader!

 6. Rene Martin zegt op

  Goede tip reiziger. Ik heb de website bekeken en vroeg me af wat voor prijzen Ta Art vraagt. Miisschien kan je ons een indicatie geven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website