Tooykrub / Shutterstock.com

Mensen, die beschikken over geld en terugkeren naar Thailand krijgen de keuze uit een luxe upgrade voor hun verplichte quarantaine, zo onthulde het Centre for Covid-19 Situation Administration (CCSA) van de regering op donderdag (21 mei).

Staatsfunctionarissen gaan de alternatieve quarantaine van de staat als mogelijkheid voorstellen aan mensen “die meer opties nodig hebben” tijdens de 14-daagse quarantaineperiode, zei CCSA-woordvoerder dr. Taweesin Visanuyothin.

Momenteel worden terugkeerders ofwel naar de lokale quarantaine gestuurd (verstrekt door de provinciale autoriteiten) of naar de staatsquarantaine (overheidsfaciliteiten voor mensen die per vliegtuig aankomen).

Er is nu dus een derde optie beschikbaar voor mensen die bereid zijn meer te betalen voor een luxe, hoogwaardige service. De regering noemt het “alternatieve quarantaine van de staat” en werkt samen met luxe hotels en ziekenhuizen om het speciale voorrecht te verlenen.

Onder degenen die van de optie kunnen profiteren, zijn buitenlandse terugkeerders met Thaise werkvergunningen – meestal zakenmensen – en diplomaten. Velen zijn bereid meer te betalen voor de quarantaine-upgrade.

Dr. Taweesin voegde eraan toe dat de regering mogelijk niet in staat blijft de nu kosteloze quarantaine voort te zetten nadat de noodtoestand is opgeheven en meer mensen uit andere landen beginnen te arriveren. Reizigers zouden echter kunnen kiezen voor betaalde accommodatie in hotels die samenwerken met ziekenhuizen om de gezondheidszorg te verlenen. De standaard van hotels zou variëren van twee sterren tot luxe.

Hij nodigde ook geïnteresseerde hotels en ziekenhuizen uit om deel te nemen aan het programma door contact op te nemen met de CCSA met details over de voorbereidingen die zij hebben getroffen voor een quarantaine verblijf.

Bron: https://www.nationthailand.com/news/30388257

No votes yet.
Please wait...

4 reacties op “Nu ook Business Class quarantaine in Thailand ”

 1. goort zegt op

  Wat mij nog steeds niet geheel helder is of je in je eigen huis in quarantaine kunt gaan als je bijv. zou uitreizen en terugkomen.
  Iemand?

 2. Ton zegt op

  Het is te hopen dat straks de quarantaineperiode verdwijnt , want voor toeristen die 2 weken vakantie komen houden is 14 dagen quarantaine niet de oplossing en deze zullen dan ook wegblijven wat niet ten gunste is voor de Thaise toeristenindustrie.

 3. samee zegt op

  Zuid-Korea vraagt 100.000 krw (ongeveer $100) per dag.

  • john zegt op

   Gratis is het verafgelegen hotel, maar je moet wel betalen voor de corvid test (2x) toch zo’n 13.000 baht: verplicht


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website