Geen vervoer van besmette zieken door ambulances

Door Lodewijk Lagemaat
Geplaatst in Coronacrisis
24 maart 2020

(Santibhavank P / Shutterstock.com)

De Sawang Boriboon Thammasathan Foundation zal stoppen met het vervoeren van zieke mensen naar het ziekenhuis en alleen reageren op verkeersongevallen uit angst voor besmetting met het Covid-19.

Rescue Unit chief Prasit Thongtidcharoen liet 20 maart jl. weten dat de stichting regelmatig haar ambulances, reddingsvoertuigen en apparatuur desinfecteert, maar niet kan garanderen dat de veiligheid van haar vrijwilligers en medewerkers, noch degene die vervoerd worden in de ambulances blootgesteld worden aan het coronavirus.

Ironisch genoeg hadden 20 paramedici twee dagen daarvoor een training gehad van het National Institute of Emergency Medicine hoe zij zich optimaal konden beschermen tegen het coronavirus bij het bieden van hulp. De overheid streeft ernaar om tenminste 1 speciaal team in elke provincie te hebben. Dat zal nu blijkbaar niet Sawang Boriboon zijn.

Paramedici zullen blijven reageren op verkeersongevallen en mensen met lichamelijk letsel naar ziekenhuizen te brengen, maar zieke mensen die om vervoer vragen zullen worden doorgegeven aan de ziekenhuizen om zo het vervoer te regelen.

Rescue Unit chief Prasit vroeg begrip van het publiek voor het stoppen met de zorg voor coronavirus getroffen mensen door deSawang Boriboon organisatie en andere hulpdiensten.

Ondanks de beleidswijziging zal de stichting regelmatig voertuigen en apparatuur reinigen en ontsmetten om ervoor te zorgen dat beide zo veilig mogelijk zijn, zei hij.

Bron: Pattaya Mail

No votes yet.
Please wait...

2 reacties op “Geen vervoer van besmette zieken door ambulances”

 1. ruud zegt op

  Kunnen Coronapatienten – met of zonder symptomen – geen ongeluk krijgen?
  En wat dan?
  Op straat laten liggen als hij koorts heeft?
  En als er geen symptomen zijn, moet de ambulance nog steeds worden gereinigd, omdat je niet weet, of het slachtoffer virusdrager was.

 2. Mark zegt op

  Een ambulance die zieke mensen niet wil vervoeren. Is dat nog een ambulance?

  We weten ondertussen van de legerleider dat een militair die een massamoord pleegt in uniform met dienstwapens geen miltair is.

  Cynische semantische manipulaties om de massa te misleiden, louter egocentrisch gedreven.


Laat een reactie achter

Thailandblog.nl gebruikt cookies

Dankzij cookies werkt onze website het beste. Zo kunnen we je instellingen onthouden, jou een persoonlijk aanbod doen en help je ons de kwaliteit van de website te verbeteren. Lees meer

Ja, ik wil een goede website